Студенти в Нидерландия - 16

• 66 947
  • 718
  •   1
Отговори
# 495
  • Чикаго / София
Скубиду така е, затова се пpеценява според ситуацията. Не винаги нискотарифните компании излизат по-изгодно.
И ние ще имаме багаж, поне в едната посока, така че или ще търсим компания да го превози до там, или ще взимаме билет с багаж.
В този ред на мисли, някой има ли надеждна компания, която превозва багаж до Ротердам?
При голямата дъщеря във Валенсия има такава компания и е много удобно. Използваме я често. Излиза по-евтино да си праща багажа, когато пътува с нея и да пътува без багаж. Отделно бабата и дядото често пращат по някой кашон да я поглезят.  Струва 15 евро за 10кг. Та знаете ли да има такова нещо и за Ротердам?

Последна редакция: чт, 27 апр 2023, 00:24 от irka

# 496
За 5 г. най-добрата опция за пращане на багаж,която сме имали е Спиди или Арамекс.Има доста групи във фейсбук,за бусове които пътуват да там,но определено цените им не са по-конкурентни.Според мен за първото пътуване,при положение че имате вече квартира,си вземете билет с чекиран багаж и след това изпратете останалите необходими неща с куриер.Спиди вече имат опция за кашон до 40 кг.

# 497
MeryM, и моята девойка е от търсещите квартира в Делфт и околностите (Хага, Ротердам...). Дано бързо успеем с намирането

# 498
За 5 г. най-добрата опция за пращане на багаж,която сме имали е Спиди или Арамекс.Има доста групи във фейсбук,за бусове които пътуват да там,но определено цените им не са по-конкурентни.Според мен за първото пътуване,при положение че имате вече квартира,си вземете билет с чекиран багаж и след това изпратете останалите необходими неща с куриер.Спиди вече имат опция за кашон до 40 кг.

Имам питане за обратната посока - от Нидерландия към България някой има ли опит?
Как се вика оттам Спиди / Арамекс?
Заявката се прави от България или от партнираща там фирма на място?

# 499
  • Бургас
Ние сега търсим билет за прибиране от Айндховен за края на юни и на Уиз и Раян излизат по 200-250 евро еднопосочни, без куфар, явно вече и нискотарифните не са толкова евтини, или просто винаги, когато почват ваканции, са така

# 500
  • София
Ние купихме двупосочен. Детето знае кога трябва да се върне. Насам е с едно прекачване, а към Нидерландия директен. Има и багаж включен. Около 350 Евро излезе.
Подробности като дата, компания, количество багаж и часове не знам. Мъжът и детето се занимаваха с това.

# 501

Имам питане за обратната посока - от Нидерландия към България някой има ли опит?
Как се вика оттам Спиди / Арамекс?
Заявката се прави от България или от партнираща там фирма на място?

И Спиди и Арамекс ползват на територията на Нидерландия DPD.От там насам доставка е по-скъпа.От Нидерландия до БГ,съм ползвала DPD  и Бг бусове.Неудобството на БГ бусовете е ,че са в определени дни и съответно не ти фиксират часове за вземане,ставало е в 2 часа през нощта.Нидерланските пощи също са опция.Просто трябва да си проверите условията ,за съответните кг. и размери.

# 502
  • Варна, България
Здравейте Simple Smile
Синът ми е 11 клас и е пред дилемата какъв университет/специалност да избере.
Отличен ученик, но изобщо не харесва системата на преподаване. Много му е скучно в училище.

Има интереси в областта на бизнес, маркетинг. Гледайки програмите на нашите икономически университети (ИУ, УНСС, НБУ) - не са мръднали от 20-30 години - и там ще му е ужасно досадно.
Затова ме интересуват приложните университети - най-вече Венло.
Можете ли да ми дадете линк на групи на студенти във Фейсбук (ако има за Венло, но може и други общи групи.)

Благодаря предварително!

# 503
Здравейте, нахлувам в темата с информация, че най- вероятно от месец юли ще преотдаваме стая ( със самостоятелна баня/ тоалетна) в Тилбург, но САМО до края на декември 2023, т.к. синът ми е одобрен за exchange за един семестър. Вариантът не е дългосрочен, но в случай на крайна необходимост от квартира е все пак временно решение.

Последна редакция: чт, 27 апр 2023, 15:21 от кирова

# 504
Ние сега търсим билет за прибиране от Айндховен за края на юни и на Уиз и Раян излизат по 200-250 евро еднопосочни, без куфар, явно вече и нискотарифните не са толкова евтини, или просто винаги, когато почват ваканции, са така
В момента има директни Айндоховен -София за
22 юни - 250 лева
24 юни - 243 лева и т.н
На 01 юли е 332 лв.
Ако сте склонни с едно прекачване, например в Лондон, има и по 160 и 180 лева
В последните дни на юни се увеличават до 300 и малко отгоре, защото доста деца се прибират след края на учебната година.

# 505
  • София
Здравейте, нахлувам в темата с информация, че най- вероятно от месец юли ще преотдаваме стая ( със самостоятелна баня/ тоалетна) в Тилбург, но САМО до края на декември 2023, т.к. синът ми е удобрен за exchange за един семестър. Вариантът не е дългосрочен, но в случай на крайна необходимост от квартира е все пак временно решение.
Имайте ме предвид, ако не намерим дотогава нещо дългосрочно за щерката.
А и ако той чуе нещо на място да се освобождава - ще сме благодарни !

# 506
  • София
Здравейте Simple Smile
Отличен ученик, но изобщо не харесва системата на преподаване. Много му е скучно в училище.

Има интереси в областта на бизнес, маркетинг. Гледайки програмите на нашите икономически университети (ИУ, УНСС, НБУ) - не са мръднали от 20-30 години - и там ще му е ужасно досадно.
Можете ли да ми дадете линк на групи на студенти във Фейсбук (ако има за Венло, но може и други общи групи.)

Благодаря предварително!

Пратете го на място да види дали Венло ще му хареса - като град и като университет.
Моята ходи с Юнифай точно до университетите с бизнес специалности. На никого от групата не му е допаднала опцията Венло.

# 507
То не е много по темата за Холандия, но в Швеция също има много добри университети с преподаване на английски. При това академични. За наше съжаление изпуснахме срока, който е февруари. Образованието е безплатно и да се провери дали искат SAT.

# 508
Sunny bunny и ние квартирата на дъщерята в Ротердам я намерихме благодарение на форума. Ниастина форума е велика сила. Успех и дано скоро се похвалиш!

Ирка, намерих те! 😜
Здравейте, момичета! Казвам се Стела и съм от Варна, но живея във Вирджиния Бийч, Вирджиния от години. Имам студентка 3-ти курс в Университета на Амстердам, Политология и Европейско право (майнър) и дъщеря в 10кл, която иска да кандидатства в ТУ Делфт като му дойде времето. Представям се, да не ви чета инкогнито 😘.

Последна редакция: чт, 27 апр 2023, 21:54 от stella_ars

# 509
  • пловдив
Здравейте Simple Smile

Благодаря предварително!
Венло е чудесно, спокойно малко градче.
Фонтис имат общежитие за първокурсниците, което е много добре за начало.

Общи условия

Активация на акаунт