Студенти в Нидерландия - 16

• 66 944
  • 718
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ако някой има инфо за стая в Мидълбург или Влисинген, да пише, че моя завеян син ще остане без квартира май.

# 601
Здрвейте! Моя позната е приета в Тилбургския университет и си търси квартира. Ако има има някой, който ще освобождава квартира в Тилбург, ще съм благодарна да сподели информация.

# 602
Здравейте, пиша от името на моя позната, която няма профил тук.
В къщата, в която живее синът й в Айндховен се освобождава студио за 1 човек, 1000 евро месечен наем с всичко включено. Към момента регистрация не е възможна. Договорът е от 01.06.2022. При интерес -пишете на л.с. да ви дам телефон за директен контакт.

Биби, прати, моля те, на лични, въпреки че при невъзможна регистрация не знам дали ще е Ок.
Здравейте! И аз се присъединявам към търсещите квартири в Айндховен. Синът ми е ще е студент там първа година от края на август. Аз още не съм съвсем в течение с всички подробности около пребиваването на студенти в Нидерландия. Тази регистрация за какво е важна? Благодаря за информацията на всички!

# 603
  • София
BSN е нещо като нашето егн. Необходимо е за институциите- банки, осигуровки, работа... Ако пребивавате в страната с друга цел, а не само туризъм, за повече от 4 месеца, е задължително да се регистрирате на адрес, където пристига кореспонденцията ви (за данъци, такси и т.н.). С първата адресна регистрация се вади и bsn номера, който после не се променя повече.
За тази регистрация става дума по-горе.
Някои жилища например са достигнали лимит за брой живущи на адреса и наемодателят предупреждава, че регистрация на други/още хора не е възможна. Това означава, че не можете да си изкарате bsn номер. Не е добре. В общи линии живеете нелегално в такова жилище.

# 604
  • София
Такааа, ние най-накрая ще ходим в Айндховен, на гости на студента. Всъщност да помогнем с обзавеждането на новата квартира и (евентуално) с почистването на старата. Ми тъй, де, надявам се да ми възстановят поне част от депозита, пък си познавам магарето. Simple Smile
 Та между обикалянето за покупки ми се ще да мина през някой секънд хенд шоп. От приятелки съм чувала много хубави неща за тия магазини в Нидерландия, нямали нищо общо с боклучарниците тук. Я кажете запознатите така ли е и дали си струва да ходим и да търпя сумтенето на мъжа ми? От там евентуално компютърен стол и бюро ще търсим, та не е на живот и смърт. По-скоро ме човърка, как така ще изпусна нещо. Simple Smile И ако знаете в Айндховен такива прилични магазини, да ми кажете къде са?

# 605
за физически не знам, но техния Продавалник е доста активен
https://www.marktplaats.nl

# 606
Пусни една търсачка за kringloop winkel eindhoven - излизат всички. Може да ги огледаш виртуално какво предлагат и местоположението им. Намират се невероятни неща (особено ако има любители на порцелана се намират уникални винтидж неща) за смешни пари.

# 607
Такааа, ние най-накрая ще ходим в Айндховен, на гости на студента. Всъщност да помогнем с обзавеждането на новата квартира и (евентуално) с почистването на старата. Ми тъй, де, надявам се да ми възстановят поне част от депозита, пък си познавам магарето. Simple Smile
 Та между обикалянето за покупки ми се ще да мина през някой секънд хенд шоп. От приятелки съм чувала много хубави неща за тия магазини в Нидерландия, нямали нищо общо с боклучарниците тук. Я кажете запознатите така ли е и дали си струва да ходим и да търпя сумтенето на мъжа ми? От там евентуално компютърен стол и бюро ще търсим, та не е на живот и смърт. По-скоро ме човърка, как така ще изпусна нещо. Simple Smile И ако знаете в Айндховен такива прилични магазини, да ми кажете къде са?

Aз съм силно впечатлена от този вид магазини . Разбира се, добре е да имате списък с повечко - ние за ден, със собствен автомобил успяхме да посетим осем локации, които предварително бях намерила в интернет. Не всяка беше уау, но имаше места... казам ви, бях изумена. Накупих за квартирата на сина ми невероятни неща - и все маркови и качествени, за жълти стотинки буквално. Ако не беше избързал да обзавежда от Икеа, щяхме да вземем столове и маса от масивно дърво. Но пък закупихме чудесен диван - огромен, изпран старателно  - за има няма 100 евра. Има посуда, чаши - не са втора ръка, но са супер евтини имайки предвид в какъв магазин са изложени. Лампиони, всякакви джунджурии за дома, всякакво обзавеждане - само да имате спокойствието , времето и превозното средство да ги обиколите, няма да съжалявате .  В единия магазин натовариха всичко и ни го доставиха до дома за 10 евра. Човекът качи дивана със съпруга  ми до етажа буквално. Ако някой ви каже че не са сърцати и отзивчиви, не му вярвайте - хората са безкрайно френдли, мили, отзивчиви и готови да помогнат. Само трябва да комуникирате.  Това се отнася за Бреда, но едва ли в Айндховен е различно.  Нямам търпение да отидем това лято, обещала съм си да посетя  магазините  който ми направиха  най силно впечатление.   Този път ще пазарувам за България, обещала съм си. Миналото лято бях силно ангажирана покрай обзавеждането на новодомците, и  абсолютно нищо не си донесох насам.  А имаше чудесни неща наистина.

# 608
  • София
Сто пъти му казах на моето диване за тези магазини и само се цупи гнусливо. Толкова съжалявам, че няма как да отида и да ги овършея Satisfied

# 609
  • София
И мъжа ми е така. Само малкият е ентусиаст да ходи шпо такива места, щото сега били модерни винтидж неща.

# 610
Аз да ви призная нищо винтидж не видях . Такива стабилни и солидни мебели от дърво имаше, че ми се ревеше че не съм с камион. Тук в Бг има сума ти магазини за холански мебели втора ръка, скъпи са. Там е наистина много изгодно. Пред вртатите на домовете си слагат огромни свещници, вази, цветя, керамика. Бяха направила входната врата на децата като картинка, така й се радваха. Лампион - метален, голям , маса за гладене от най висок клас с нова дамаска... какво ли още не.

# 611
Според мен има и във Village Groningen , но не мога да отворя сайта в момента. Следя и още една агенция във Фейсбук, но там предлагат само студиа или цели апартаменти - за един или двама и всеки ден има обяви.

Самоцитирам се с инфо за Village Groningen - ако има и други бъдеще студенти в града. Пишат и днес, че има свободни стаи от август и септември:
- базова стая 11кв.м, партер, първи или втори етаж, 525 евро
- стандартна стая 12кв.м, първи или втори етаж, 540 евро
- премиум стая 12кв. м, има и балкон, 555 евро.

Максимален престой - 1 година.

# 612
Ето агенцията, с която ние наехме в Грьонинген - повечето им обяви са за студиа в центъра - https://050vastgoed.nl/
Нямам забележки към работата им.

# 613
  • Варна
G..D.. ,
Вие с кола от България ли пътувахте? Ако да, може ли подробности за маршрута, време на пътуване, разход за гориво. Simple Smile

# 614
G..D.. ,
Вие с кола от България ли пътувахте? Ако да, може ли подробности за маршрута, време на пътуване, разход за гориво. Simple Smile
С кола, да, с едно  преспиване  и кратък престой в Мюнхен ( там е другият ми син). До Мюнхен взимаме наведнъж, около 18-20 часа е, сменяме се. Мюнхен- Бреда е 800 км. за 7- 8 часа  се взима. Пътуваме Сърбия, Хърватска, Словения, Австрия, Германия, Нидерландия. На газ сме, в посока е около 300-400 евра горивото, винетки и такси тунели  - около 70 евра .

Общи условия

Активация на акаунт