Студенти в Нидерландия - 16

• 67 856
  • 718
  •   1
Отговори
# 270
Кампусите са за студенти извън ЕС и ЕИП. Когато останат, ако останат места, всяко уни си решава как и на кого да го предостави. 

Благодаря, това обяснява много.

# 271
Кампусите са за студенти извън ЕС и ЕИП. Когато останат, ако останат места, всяко уни си решава как и на кого да го предостави. 

Това го прочетохте някъде на страницата на някой университет или ?

# 272

Това го прочетохте някъде на страницата на някой университет или ?
Това беше отговор от университета на сина ми на  запитване за стая в кампуса когато беше първокурсник.

# 273
Не е правило, може да важи за конкретния университет. Има твърде много примери през годините за деца първокурсници, които са ползвали кампусите и то не "каквото остане". И тази година ще има деца, които ще успеят за общежитията. Не може да се обобщава за всички университети - всеки от тях е автономен, работи с различни организации и на различни принципи.

# 274
Изобщо не искам да споря с вас, но не може да сте сигурна, че не се обявяват стайте, останали от студентите извън ЕИП и ЕС.  А и писах, че всяко уни си решава.........
Късмет на всички търсещи настаняване! Кампуса за една година не е решение, според мен, но е по-добро от нищо!

# 275
Моля за съвети за настаняване във Венло. Питам за много близко дете, което дефакто се оправя само. Първи курс в кампуса беше перфектен, но идва наистина трудното занимание. Някакви съвети - къде да търси, към кого да се обърне?

# 276
  • Чикаго / София

Ирка, и моята щерка се е насочила към тази специалност. Стана ми интересно за Университета в Мадрид. Обучението на английски ли е? Консултантката в Интеграл директно зачеркна Испания като дестинация, но може би трябва да премислим.
Lemon Butte университетът в Мадрид, за който пиша е филиал на Американски Университет. Таксите са доста високи. Ние сме с двойно гражданство и дъщеря ми използва намаление като американски гражданин там и цената е доста по-поносима за нея, иначе е неразумно скъпо.
Не знам защо фирмите в България не предлагат услуга за кандидатстване в Испания. Държавните им университети са на доста прилични цени, близки до тези в Нидерландия и ако детето знае испански, на мен ми се вижда чудесна опция за обучение.
Ross много благодаря за таблицата и информацията. Всичко ще е от полза.

# 277

Ирка, и моята щерка се е насочила към тази специалност. Стана ми интересно за Университета в Мадрид. Обучението на английски ли е? Консултантката в Интеграл директно зачеркна Испания като дестинация, но може би трябва да премислим.
Lemon Butte университетът в Мадрид, за който пиша е филиал на Американски Университет. Таксите са доста високи. Ние сме с двойно гражданство и дъщеря ми използва намаление като американски гражданин там и цената е доста по-поносима за нея, иначе е неразумно скъпо.
Не знам защо фирмите в България не предлагат услуга за кандидатстване в Испания. Държавните им университети са на доста прилични цени, близки до тези в Нидерландия и ако детето знае испански, на мен ми се вижда чудесна опция за обучение.
Ross много благодаря за таблицата и информацията. Всичко ще е от полза.

Много благодаря за отговора. Забравих да добавя - от агенцията ни посъветваха, че не е опция за програми на Английски.

# 278
А Италия опция ли е за програми на Английски?

# 279
  • Варна
Да. Но и нея не я предлагат агенциите...вероятно нямат изгода.

# 280
Когато ние разучавахме държавите, в които да кандидатстваме, за Испания консултантката на Интеграл каза - там е предимно сиеста и фиеста. Ако искате сериозно да учите, не сте за Испания.
Допълвам се - на мой познат синът току що се върна от Испания. Замина есента, много въодушевен да учи там. Оказа се, че само част от лекциите са на английски, а някои са си на испански. Твърди, че не е знаел, пишело, че трябва да са на английски. Не знам дали е така, но след половин година мъки и доста пари се отказа.

# 281
  • София
За Испания и ние проучвахме програми на английски. Точно това ни предупредиха от Дарби - при обявени лекции на английски, лекторът като види, че има повече испански студенти, направо започва да преподава на испански.
Затова се и отказахме.

# 282
  • София
Моята дъщеря завършва испанската гимназия тази година, с втори език италиански и иска да учи в... Нидерландия😆. Според мен заради рейтинга на унито като главна причина. Всички (почти) нейни близки приятели- съученици ще продължат в Италия, други в Испания. Никой в Нидерландия. Много й е мъчно, че ще се разделят, но си е намислила NL и това е. 😆 Ще видим къде ще му излезе края и дали е взема правилното решение. 🌷
Доколкото съм проучвала Испания и Италия, почти 100% от програмите (за международни) са смесено- английски и местен език. Това с обявена програма на английски, а преподаване на испански/италиански напълно го допускам. Според мен тези две страни, без да се има поне малко понятие от езика им, не са подходяща опция, но пък са доста ок с B1 и нагоре.

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 21:50 от Peruanka

# 283
  • Чикаго / София
Да, за Испания трябва да се знае испански, за да се учи в държавен университет там. Дори и програмата да е обявена, че е на английски, в повечето случаи половината класове са на испански. За Италия не съм запозната. Иначе това за сиеста и фиеста и, че не се учи сериозно ми е малко измъкване на фирмите, че нямат изгода да се занимават и да дават информация за там. Поне опитът ми от голямата дъщеря е, че доста сериозно си учат, но и знаят как да разпускат и да се забавляват.

# 284
  • София
Абееее, сто процента нищо не учат...Те затова и двете държави са на опашката в Европа, особено едната хич не е лидер в дизайна, вкл. автомобилния и въобще промишления...
В един университет съм била само аз в Испания, в Гранада. То само сградата като видиш, лъха на академичност с вековни традиции. Политехниката в Милано и тя е едно западнало учебно заведение, мани Laughing
Не съм проучвала тези дестинации аз, никой вкъщи не залитна натам.

Общи условия

Активация на акаунт