Студенти в Нидерландия - 16

• 67 008
  • 718
  •   1
Отговори
# 465
Може да следиш и тук
https://friendlyhousing.nl/en

# 466
Здравейте,

Мога да си освободя стаята в студентския хотел (The social hub Eindhoven). Намерих си друга квартира и мога да си прехвърля договора на някой, който е приет за студент и иска да си потърси жилище на място. Договора ми изтича на 14 август 2023г., а стаята може да е свободна от 1-ви юни ако уведомя хотела за смяната до края на април или от 1-ви юли ако уведомя хотела през м. май. Финансовите условия са:
1. Наем 26.99 евро на вечер (810 - 837) евро месечно
2. Ще има допълнително депозит (месечен наем), който се връща при освобождаването на стаята
3. Има и такса от 300 евро за прехвърлянето на стаята.
Наема включва всичко - перални, колелета, ежемесечно почистване.
Може да се свържете с мен на имейл: gegichka@gmail.com

# 467
  • гр.София
Моля за помощ майките живеещите в Нидерландия,
Детето се дипломира миналата година и напусна Нидерландия.
По ковид времето си е направила и двете ваксини там.
Към момента й е необходим ковид сертификат, но няма от къде да си изкара.
Преди е имала диджи, но той е обвързан с холандският й номер, който вече не поддържа.
Как може и от къде да си извади сертификат?
През бг сайта his не може.

# 468
  • София
Има ли деца приети в NHL Leuvarden ?  Как стои въпросът с настаняването там? Сестричката на девойката на моя младеж ще учи там медии от тази есен. Ще съм благодарна за всякаква информация от първо лице, за да започнем да сглобяваме картината .
NHL Leeuwarden имат общежития в близост до университета:  https://studentstay.roomeo.com/#/
Има студия и единични стаи със споделена баня и кухня, но те свършват бързо. Да се регистрира в сайта и да си проверява .
Дъщеря ми също е приета в NHL Stenden, Multimedia Design. Още се ориентираме. В този сайт най-ниската цена в момента е 795 евро за студио. Не изглежда като да може да се ползва от двама и евентуално да се раздели наема.

# 469
  • София
Здравейте,

Мога да си освободя стаята в студентския хотел (The social hub Eindhoven). Намерих си друга квартира и мога да си прехвърля договора на някой, който е приет за студент и иска да си потърси жилище на място. Договора ми изтича на 14 август 2023г., а стаята може да е свободна от 1-ви юни ако уведомя хотела за смяната до края на април или от 1-ви юли ако уведомя хотела през м. май. Финансовите условия са:
1. Наем 26.99 евро на вечер (810 - 837) евро месечно
2. Ще има допълнително депозит (месечен наем), който се връща при освобождаването на стаята
3. Има и такса от 300 евро за прехвърлянето на стаята.
Наема включва всичко - перални, колелета, ежемесечно почистване.
Може да се свържете с мен на имейл: gegichka@gmail.com

А удължаване дали е възможно?

# 470
  • София
Лори Хю,  the social hub не работи по този начин. Не е възможно удължаване. Трябва да "хванете" от офертите, които излизат сега за есента. Цената няма да е същата, вече няма такива.
Таксата от 300 евро е неустойка за наемателя, който прехвърля договора си на друг. Напоследък наблюдавам как това се пробутва на следващия, но... ако следващият е в нужда...защо пък да не плати едни 300 евро. Също така, поемащият договора трябва да е студент и щом става дума за тази учебна година, трябва да е студент сега, а не от септември!

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 01:08 от Peruanka

# 471
Здравейте, и ние се включваме в търсенето на квартира. Две девойки стартират наесен в Утрехт. Моля, пишете, ако знаете за освобождаваща се квартира или има деца, които търсят съквартирантки. Ще сме ви изключително благодарни.
Здравейте, дъщеря ми е приета в Утрехт и Радбоуд, но поради проблем с намирането на квартира, може би ще избере втория университет. Има ли приети в Радбоуд до момента.

# 472
Има ли деца приети в NHL Leuvarden ?  Как стои въпросът с настаняването там? Сестричката на девойката на моя младеж ще учи там медии от тази есен. Ще съм благодарна за всякаква информация от първо лице, за да започнем да сглобяваме картината .
NHL Leeuwarden имат общежития в близост до университета:  https://studentstay.roomeo.com/#/
Има студия и единични стаи със споделена баня и кухня, но те свършват бързо. Да се регистрира в сайта и да си проверява .
Дъщеря ми също е приета в NHL Stenden, Multimedia Design. Още се ориентираме. В този сайт най-ниската цена в момента е 795 евро за студио. Не изглежда като да може да се ползва от двама и евентуално да се раздели наема.
Ще са колежки с нашето момиче. Едва ли минава това с деленето на наема, на всяко дете ще му трябва договор, за да се регистрира в общината . Едно студио- един договор.  Ще попитам майката и ако са ок, ще се опитам да направя връзка между двете деца, за да обединят усилията си в търсене на място за настаняване. Ще ти пиша другата седмица на лични.
До тогава  - успех на всички !

# 473
Цитат на: Tiamia link=topic=1530900.msg46336583#msg4633658
[/quote
Здравейте, дъщеря ми е приета в Утрехт и Радбоуд, но поради проблем с намирането на квартира, може би ще избере втория университет. Има ли приети в Радбоуд до момента.
[/quote/]
Radboud могат да осигурят квартира на първокурсници, ако сте пъргави с подаването на документите.

# 474
Цитат на: Tiamia link=topic=1530900.msg46336583#msg4633658
[/quote
[/quote/]
Radboud могат да осигурят квартира на първокурсници, ако сте пъргави с подаването на документите.

Така е - знам със сигурност за дете, което го одобриха миналата година в рамките на няколко дни за общежитието. Тези дни се видяхме и разбрах от нея, че вече си е намерил квартира за следващата година - участвал е в лотария (не знам точно от кой сайт) и е бил одобрен за от 1 август.

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 11:33 от chervenokoska_2

# 475
sshn.nl
Това е сайтът с лотарията за квартири. И моят син от там си спечели настоящата стая, която е негова до края на образованието му там и е в чудесно поддържано общежитие.

# 476
И моята е в същата специалност! Да , в момента има само студия и повечето могат да се споделят, но втория студент трябва да ползва дивана в дневната.Имаше 10-15 единични стаи за около 520-580евро, но се изчерпаха бързо. Следете непрекъснато, пускат пак такива през определено време. Има и студиа тип лофт, с отделна спалня и още едно легло на втория етаж .

# 477
sshn.nl
Това е сайтът с лотарията за квартири. И моят син от там си спечели настоящата стая, която е негова до края на образованието му там и е в чудесно поддържано общежитие.
Благодаря Ви за информацията!

# 478
  • София
Момичета, имам въпрос към родителите на деца, които учат в Бреда.
Предстои ни подписване на договор за наем. По ред причини, които няма да обяснявам сега, предпочетох да ангажираме стая от по-рано. Договорът ще е с начална дата 01.05. Има включено задължение за регистрация в Personal Records Database - предполагам, че това е регистрацията в общината, която сте коментирали тук много пъти. Някой може ли да ми каже в какъв срок от сключването на договора следва да се направи? Важно ми е, защото синът ми ще замине чак лятото и се опасявам да не изпуснем нещо задължително и да го санкционират. Допускам, че може да е различно за различните общини, затова питам специално за Бреда.
Намерих един сайт - https://weknowthelaw.eu, според който адресна регистрация трябва да се направи "в рамките на 5 дни от започване на престоя Ви, но е препоръчително това да стане, след  като вече сте се установили на настоящият Ви адрес, било то със съгласие на собственика на имота, подписали  сте договора си за наем или за договора си за покупка на недвижим имот.". Малко е двусмислено, защото започването на престоя и датата на сключване на договор за наем/покупка на имот могат да са и обикновено са две много различни неща.
П.П. Пуснала съм запитване и до наемодателя, но засега нямам отговор, затова питам и вас.

# 479
  • София
Белинда, синът ми подписа договор за наем в края на юни с начална дата 1.07. В страната пристигна на 18.08. В общината се регистрира на другия ден (беше резервирал часа предварително).
Това е нашият опит. Не знам какви са правилата. Проблеми не е имал.
За Бреда става дума. Но предполагам, че за цялата страна е същото.

Общи условия

Активация на акаунт