WIZZAIR - 44

• 48 661
  • 767
  •   1
Отговори
# 225
  • Луната
Здравейте. Моят въпрос е колко време преди полета трябва да сме на летището? Не съм летяла от няколко години.
Полетът ни е в 19.00 ч, терминал 1, четвъртък, ако има някакво значение. Ще чекираме багаж.
Два часа преди полет е достатъчно т.е. в 17 часа.

# 226
Час и половина е ок

# 227
Ще мине граничен контрол на влизане в България и после пак на излизане. Ще трябва нова бордна карта, няма да го пуснат с бордна карта от вчера.

Аз съм чувал за полети с обявено закъснение примерно 3 часа, които са тръгнали само с два часа закъснение, та бих питал там за да съм сигурен, че няма да тръгнат докато си спя вкъщи...

Благодаря ви за отговорите!
    Всичко мина добре.
    Не трябваше да се изкарва нова бордна карта, с тази за първия полет мина отново всички проверки. Имало е служител, който е съдействал.
    И отново излетяха с повече от 1ч закъснение.
    Има ли срок за пускане на оплакване?

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 20:31 от mar4ela

# 228
    • Луната
    Ще мине граничен контрол на влизане в България и после пак на излизане. Ще трябва нова бордна карта, няма да го пуснат с бордна карта от вчера.

Аз съм чувал за полети с обявено закъснение примерно 3 часа, които са тръгнали само с два часа закъснение, та бих питал там за да съм сигурен, че няма да тръгнат докато си спя вкъщи...

Благодаря ви за отговорите!
      Всичко мина добре.
      Не трябваше да се изкарва нова бордна карта, с тази за първия полет мина отново всички проверки. Имало е служител, който е съдействал.
      И отново излетяха с повече от 1ч закъснение.
      Има ли срок за пускане на оплакване?
      Можете да заявите претенция за обезщетение към авиокомпанията за закъснение на полет с повече от 3 часа!

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 21:20 от Woman^In^White

# 229
      Два 4аса са добре.

# 230
      Може ли да ми кажете какво трябва да съдържа като информация обяснението по подадената жалба?

# 231
      Здравейте! Включвам се с въпрос към вас- става дума за отменен полет още през миналата година по това време. Въобще не получихме имейл, че полетът е отменен, случайно при преглеждане на сайта на Уиз забелязахме, че липсват данните за полета. Звъннах още тогава на Кол центъра и ми казаха, че е отменен полета, да си направя резервация за нов и да пусна клейм в сайта, за да ми върнат парите. Направих клейм- а и от тогава само получавам през определен период автоматични имейли да си изпратя банковата сметка, за да ми върнат парите. Винаги отговарям на имейлите и получавам отговор от служител, че ми се обработват данните и ще ми върнат парите скоро. Вече почти година ще стане- клейм-а ми още се обработва в сайта и пари няма. Писах отново на Уиз, служителката ми каза, че до 2- 3 дни ще получа информация- отново лъжа. Някой попадал ли е в такава ситуация? Какво друго мога да направя по въпроса?

# 232
      Аз си реших проблема, като ползвах адвокатска кантора. Отне им половин година, а на мен 24% процента от обезщетението, но поне си ги получих. Изобщо не ми се хабят нерви и време сама да се боря с вятърни мелници.

# 233
      • Sofia
      Аз си реших проблема, като ползвах адвокатска кантора. Отне им половин година, а на мен 24% процента от обезщетението, но поне си ги получих. Изобщо не ми се хабят нерви и време сама да се боря с вятърни мелници.

И аз по същия начин. За закъснение миналия месец с повече от 5 часа, вече имам отговор от фирмата за уважен иск за обезщетение за двама пътника.

# 234
      Някой има ли опит с възстановяване на разходи при отменен полет? Не става въпрос са обезщетение, а за възстановяване на разходи. Моля да сподели колко време се чака и дали да чакаме или да си търсим правата по съдебен ред?

# 235
      Доколкото помня, можете да предявите иск за обезщетение, а не за възстановяване на разходи. Ако поради отмяна на полет сте имали допълнителни разходи за транспорт, настаняване и прехрана, май можеше да се пусне иск и за тях.
      А, извинявам се и се допълвам. Бях забравила. В моя случай звъннах на кол центъра, и те обещаха да ми възстановят парите. След известно време дойдоха по сметката ми.

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 15:39 от Giada

# 236
      Някой има ли опит с възстановяване на разходи при отменен полет? Не става въпрос са обезщетение, а за възстановяване на разходи. Моля да сподели колко време се чака и дали да чакаме или да си търсим правата по съдебен ред?

Аз. В продължение на месец ме размотаваха, но не ги оставих и накрая ми възстановиха сумата в дебитната карта.

# 237
      • Anywhere
      Аз имах проблем с парфюм купен по време на полета. Като го отворих влъщо установих,че е пълен едва до половината. А беше в купия тубус без целуфан и очевидно е бил мостра....
      Пуснах иск, и месеци наред ме мотаха да им пращам снимки, бележки и т.н., които уж не се получаваха! След 3-4 месеца затвориха иска с мотив,че не съм представила доказателства, макар че поне 5 пъти им изпращах....
      Накрая ми писна и спрях да се занимавам, защото сумата беше малка -60лв. Но ако е над 100лв, щях да бъда по- настоятелна Simple Smile
      Уви хич не са коректни в това отношение!

# 238
      Здравейте. Не знам дали някой се е сблъсквал с такъв проблем, но все пак.
      Закупих билет, който платих чрез банков превод (направих и още една резервация платена с карта, която мина успешно, така че с превод вече не). Имейл за потвърждение така и не получих. Когато минаха 5 дни се свързах с кол центъра и ми казаха да изпратя платежното на този имейл: info@wizzair.com - изпратих го, но отговор не получих. Минаха още няколко дена, пак звъннах, попълних и форма за оплакване/иск, отново ми поискаха платежно, отново пратих, този път ми писаха от този и имейл, съответно на него върнах - customerrelations12@customerservices.wizzair.com - отново никакъв отговор. На следващия ден резервация вече нямах. Отново звънях в кол центъра, казаха ми, че не е платена и следователно е анулирана, да си направя нова и да попълня форма за оплакване/иск за възстановяване на разходи (направено).
      Транзакцията е направена и одобрена, парите ги няма от сметката, сравних сметка, имена, код - всичко е наред, но ...
      Предния четвъртък получих имейл от notifications@notifications.wizzair.com, в който са писали, че са имали технически проблем и "your latest booking could not be completed, and therefore you have not received a confirmation of your reservation with us. Please be assured that we are actively working on recreating your booking and that we will send you confirmation of it by Monday, 17th of April. In the unlikely event that you do not receive the confirmation from us regarding your booking by then, please do not hesitate to contact our Call Center colleagues who will be happy to further assist you.".
      Имейл все още няма, в сайта също няма нищо ново. Не знам дали да им звъня пак, за да ме таксуват за пореден път и да ми кажат, това което вече са ми казали, или да изчакам до утре. Не знам и колко достоверен е имейла, който получих, че ще върнат резервацията.
      Попълнила съм искове/форми за оплакване, както за връщане на разходи, така и за проблем с плащането. Казаха ми да изчакам, но вече 2 седмици никакъв отговор. (сумата не кой знае колко 110лв, но все пак)

# 239
      • I want it all and I want it now.
      Звьнете им, нали са ви написали да се обадите ако няма нищо от тях на 17.

Общи условия

Активация на акаунт