WIZZAIR - 44

• 48 109
  • 767
  •   1
Отговори
# 285
Но най-голямото ми учудване беше, че никой не ми взе швейцарското ножче на летището в Базел.
щото е швейцарско в Швейцария, сещаш се 😁

ножички под 6 см може, такива са всички козметични ножички

вашият несесер да не е бил някакъв палестински или друг съмнителен 😆

# 286
Не е нужно да се убива, за да е опасно. Понякога е достатъчно и да се внесе смут или да изкара  важен член  от екипажа извън строя.

# 287
  • София
Но най-голямото ми учудване беше, че никой не ми взе швейцарското ножче на летището в Базел.
щото е швейцарско в Швейцария, сещаш се 😁
Тцъ, баш във Франция е 🙂

# 288
хаха, така ли, не знаех. ами тогава е някакъв трибют на французките че делят общ еърпорт🙂

Някой надолу беше питал за връщането на точки и пари при отмяна, ама се затрупа питането. Та преди седмица и аз се вълнувах и питах същото, защото минаха повече от 2 дни. Проверих на петия ден бяха върнати.

# 289
Винаги нося козметичен несесер в който има ножичка и проблем не съм имала, ясно е написано какво не може да се носи. Това, че някой е спал на криво и се опитва да скофти деня на другите минава само ако поддадете, отстоявам си до последно.
Течностите постепенно започват да разрешават в по-големи количества.

# 290
И аз дебна Малага за целия летен сезон/пролет. Миналата година летяхме за около 100евро на човек на Великден, с една посока през Лондон
Само че Великден в Лондон и Малага миналата година е бил на 17 април, а в България на 24 април.  Тоест това не са празнични дати за тях, ако сте летели около 24 април. Ако си знаете датите предварително, купувайте още щом се появи лятното разписание на сайта.
(Догодина католическият, протестанският и арменският Великден е на 31 март, православният - на 5 май)

Знам, че са на различни дати. В случая пътуват много българи и плануват отрано празничните дни, а не месец преди това. От там идва оскъпяването за мен.
Идеята е, че разликата е драстична с тази година, без значение от периода.

# 291
  • Цюрих
В голяма сте грешка! Базел се е разкрачил на немска, на швейцарска и на френска страна. Като тръгна да излизам оттам винаги е едно лутане... Има три изхода към три държави и кьорава табела за ориентир. Въртиш се, докато чуеш, че фъфлещите почват да грухтят, значи тогава си в Швейцария.
Това за лекарствата в ръчния багаж не го знаех. Винаги тъпча един куфар с каквото мога да домъкна от България и се моля да не ми го отворят, че всичко си ми трябва. Но сега ще знам, че имам още 4 раници  в плюс 😀🤣.
Майка ми е диабетичка и ако лети трябва да си вземе инсулиновата спринцовка с ампулите, преди да ми дойде на гости. Изглежда, че от писаното от вас по-горе не би трябвало да има проблем, но за по-голямо количество, например за 3 месеца, дали няма да стане фал? Оттук е абсурд да купи каквото и да било.

# 292
Grinning Шоколад, как мина полетът ти? Самолетът от хубавите ли беше?
Обаче не са "спринцовки с ампули" Grinning, а писалка с флакони и можеш да пренесеш повече, ако носиш декларация, преведена на английски и подписана от ендокринолог, че се налага да ползваш тези неща.

И нещо друго исках да пиша от последните постове, но вече забравих.
Само да спомена, че аз пък съм доволна от стюардите на Уиз, винаги любезни, усмихнати и готини.

# 293
  • София
На мен са ми ясни табелите без да се лутам или въртя 🙃

# 294
В голяма сте грешка! Базел се е разкрачил на немска, на швейцарска и на френска страна. Като тръгна да излизам оттам винаги е едно лутане... Има три изхода към три държави и кьорава табела за ориентир. Въртиш се, докато чуеш, че фъфлещите почват да грухтят, значи тогава си в Швейцария.
Това за лекарствата в ръчния багаж не го знаех. Винаги тъпча един куфар с каквото мога да домъкна от България и се моля да не ми го отворят, че всичко си ми трябва. Но сега ще знам, че имам още 4 раници  в плюс 😀🤣.
Майка ми е диабетичка и ако лети трябва да си вземе инсулиновата спринцовка с ампулите, преди да ми дойде на гости. Изглежда, че от писаното от вас по-горе не би трябвало да има проблем, но за по-голямо количество, например за 3 месеца, дали няма да стане фал? Оттук е абсурд да купи каквото и да било.

Естествено, че може и лекарства в ръчния багаж, според ограниченията за течности. Спринцовките явно не минават за опасни, както казах никой даже не мигна (важни лекарства слагам винаги в ръчния багаж, защото ако се загубят куфарите бих имал излишно много проблеми иначе).
За запаси от 3 месеца бих се подсигурил с рецепта от лекар, по възможност преведена, но за излизане от България надали ще ви трябва преведена, а на обратно ще сте ги посвършили.

# 295
  • Цюрих
aDream и този път не летях. Хвана ме паниката, ама не от полета, от друго се филмирах.Тамън си бях приготвила ксанакса,та да мога да се кача и то мъжът ми ни отряза квитанциите,не ни купил билети. Сменяме квартирата и ако ще подписваме договор за наем, трябва всички да сме тук,чинно, в 2редици🤣.
Сега му отмъщавам като ходя 2 дни на пазар в мола...
Отменяме като цяло полетът за лятото, като наближи пак ще ви питам как е положението. Съжалявам, ако досаждам, ама на мен самолетите и гръмотевиците са ми фобия.А па не дай, Боже, да гърми и да трябва да летя... Е, те такъв филм няма! Загубвам ума и дума.
 Иначе знам също, че вече 2-3 поредни години Уиз са водеща авиокомпания в Европа по безопасност на полети, но пак се притеснявам.Случвало ми се е да отменят или да променят  полети само веднъж-дваж. От стюардите също не мога да се оплача. Винаги става така, че преди полет или в самия самолет получавам зверски паник-атаки и като помоля за помощ идват, носят ми вода, питат ме после 2-3х как съм.Даже последния път реагираха много адекватно, когато се озовах в центъра на грандиозен скандал с една бабка с внуче.
По принцип винаги нося маска (имам фобия и от микроби) ,но за "щастие" в разгара на Ковид през август месец летя. Курдисали сме се в 2 редички всичките маскирани и наскоро преболедували Омикрон "домашни любимци",а до мен една  баба само ме поглежда, защото аз започвам да кашлям, да се сълзлявя, сополявя и да се задушавам от страх. Хващаме ме паниката и последното, което искам, е някой да ме пита нещо.
 -Изинетте, болна ли сте?
 - Оф, не.
-А защо кашляте?(този въпрос го задава още 6 пъти, явно не приема "не" за отговор).
- Имам паника.
- Ама вие кашляте.
- Да, след малко мисля да повърна и да се посер@ от страх. Други въпроси имате ли?
-Ама защо носите маска!?
- Ами бях болна от Ковид преди 20 дни и може да съм заразна.
Бабата е луда и почва да пищи-като ме е страх не мисля какво говоря... грешкааа....
-Стюард, тая тука е болна от Ковид!
Всичко живо се опулва срещу мен.
Идват моментално  3та стюарди, за да овладеят ситуацията, защото бабата се опитва да ме прегази, влачейки внучето и не чака да стана да и направя път...блъска ме с една чанта... а онези ме питат:
-С Ковид ли сте?  
- Не, бабата е истеричка, аз съм с паника и сега някой ще ми донесе ли вода или да си припадам тука на пътеката?
Самолетът тръгва да излита, стюардите търчат и търсят място за бабата с внучето, а аз държа 2-минутна реч как не съм болна от Ковид и се извинявам за причиненото безпокойство,като се опитвам да не си облизвам мърсоливата маска, докато говоря.Стюардите  докараха една млада семейна двойка, които целия полет бяха с гръб към мен и на купчЕ до прозореца от страх. Настаниха всички, закопчаха ни, свършиха си работата адекватно. На другите пътници обясняваха постоянно, че няма болни от Ковид и не са им нужни маски, а мен ме проверяваха постоянно с маската ли съм...
Вършат си работата добре, да ви кажа... Единствената ми утеха е, че никой няма да ме разпознае заради маската, а пък и се изрусих... Та така при мене..Всеки път е едно голямо приключение!

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 22:32 от Шоколад

# 296

This promotion applies on 27 April 2023 from 00.00 till to 23.59 CEST ("Promotional period"). 20% discount applies to fares excluding the administration fee. 20% discount applies only on selected flights available on wizzair.com or on the WIZZ mobile app during the promotion period. The travel period is limited, travels must be completed by 15 June 2023. The price applies only to bookings made on wizzair.com or on the WIZZ mobile app. The promotion does not apply to group bookings.

# 297
  • HH
Здравейте, имам малко по-особено питане.
Искам да да ползвам услугата , в която взимат възрастните и не добре подвижни пътници с инвалиден стол до гейта. В сайта на летището пише, че трябва да се заяви чрез авиокомпанията, но в приложението на wizz не го начирам като опция. Билетът вече е купен, ако е от значение.
Ако има списващи с опит, ще съм благодарна за всеки съвет!

# 298
Заявявала съм асистент и количка директно от летище София.

# 299
  • София
Не е било с Уиз, но с Търкиш и с Катар за леля ми, която е на 80 години, сме заявявали при чекирането на летището. Нямало е изисквания да се съобщи предварително.

Общи условия

Активация на акаунт