WIZZAIR - 44

• 48 106
  • 767
  •   1
Отговори
# 300
според мен се обадете на безплатния теефон на уиз (ако ви трябва и на другото летище)
може да пробвате с управление на резервацията дали няма такава опция, нямам резервация и не мога да видя

# 301
  • HH
Благодаря ви. Жената ще лети от Хамбург за Варна другият петък. Сега отворих пак сайта на летището и пише да се заяви по време на резервацията на полета. Ще се свържа с немският червен кръст , които извършват услугата и ще опитам да прескоча wizz. Ако не стане ще им пиша/звъня.

# 302
Спокойно може да отидете на чек-ин гишетата и да кажете, че искате да бъде добавена асистенция към пътника, дори и да не сте го направили онлайн.

# 303
  • ПЛОВДИВ
Благодаря ви. Жената ще лети от Хамбург за Варна другият петък. Сега отворих пак сайта на летището и пише да се заяви по време на резервацията на полета. Ще се свържа с немският червен кръст , които извършват услугата и ще опитам да прескоча wizz. Ако не стане ще им пиша/звъня.
Здравейте,
Тази услуга трябва да се заяви по телефона от държавата където ще излита човека, тъй като тази услуга се извършва от летището.
0049 691 200 669 54 това е телефона за Германия. Пригответе си номера на резервацията. Възможно е да и сменят мястото.

# 304
К@тя, аз съм ползвала асистенция за себе си. Прескачай Уиз, направо на летището резервирай. Иначе при резервирането на билетите имаш отметка за специална помощ. Ако звъниш до Уиз, само допълнителни разходи. Ако има избрано място в самолета, го сменят.

Това, за някои полети да не продават basic билети, а само с чекиран багаж, традиция ли е или случайност?
Случайност. Свършили са бейсик местата и минават на следващата тарифа.

Последна редакция: сб, 29 апр 2023, 07:30 от amy_nka

# 305
Ако купя  билет и платя wizz membership за 40 евро, мога ли да ползвам отстъпките от него за купуване на следващ билет( т.е. нова резервация), за друг човек?

# 306
Ако купя  билет и платя wizz membership за 40 евро, мога ли да ползвам отстъпките от него за купуване на следващ билет( т.е. нова резервация), за друг човек?

Членството важи само, ако собственикът му е един от пътниците в съответната резервация. Тоест за допълнителен пътник на отделна резервация в същия полет не важи.

# 307
  • София
Може, ако и ти фигурираш в резервацията.
Членството е напр. купено от Мария Петрова. С отстъпка  пътуват Мария + Иван, Драган и Петко.

# 308
Да, и аз така разбрах, благодаря ви.

# 309
Здравейте,
Искам да купя билети за двама възрастни и две деца - на 14 и на 6 години. Детето на 14 ще го приемат ли за дете и ще го сложат ли автоматично до възрастен?
Къде се заявава, че някоъ от пътуващите е дете?

# 310
Като избираш броя на пътниците има варианти Възрастен, Дете с написани възрасти за които важат. Гледат се годините към датата на пътуването, не на покупката

# 311
Детето на 14 ще го приемат ли за дете и ще го сложат ли автоматично до възрастен?

Не, няма да го разпределят автоматично до някой от възрастните. Възможно е, но не е задължително. Имаше преди няколко месеца казус с купени места за част от компанията, за да не останел единия възрастен сам. Беше много сложно, но потребителката не се върна да ни осветли как се развиха нещата.

Никога не съм купувала места с Уиз. Като стана детето на 14, където го сложат - там. За 2-3 часа полет не му е фатално да не седи плътно до мен. Ако все пак се притеснявате, купете само две места - за един от възрастните и за 14-годишното. По-малкото дете ще бъде разпределено задължително до някой от възрастните, най-вероятно този, за който не е закупено място.

# 312
14 навършени се води възрастен и не се разпределя автоматично заедно с друг.
Аз лично смятам, че ако се купят места за част от пътниците безплатното разпределяне отпада, но още чакаме някой да потвърди какво става в действителност.
Според мен купете поне 3 места, ако искате да сте трима заедно, а ако няма проблем на 14г да седи само, не купувайте въобще.

# 313
Здравейте,
Искам да купя билети за двама възрастни и две деца - на 14 и на 6 години. Детето на 14 ще го приемат ли за дете и ще го сложат ли автоматично до възрастен?
Къде се заявава, че някоъ от пътуващите е дете?
Децата ни са на подобна възраст и не купихме места. Малкото задължително го слгат до възрастен, при което се разменяме-двете деца сядат едно до друго,  а възрастните на останалите места.

# 314
  • HH
К@тя, аз съм ползвала асистенция за себе си. Прескачай Уиз, направо на летището резервирай. Иначе при резервирането на билетите имаш отметка за специална помощ. Ако звъниш до Уиз, само допълнителни разходи. Ако има избрано място в самолета, го сменят.

Обадих се на летището, тоест директно на червеният кръст, защото те извършват трансферите и те ми казаха да го резервирам чрез авиокомпанията.
Писах в бот-чата на уизз и обясниха да се логна през компютър и от там да вляза във вече направената резервация и да го изискам. Сега чакам отговор Wink Благодаря на всички за съветите ❤

Общи условия

Активация на акаунт