ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 3

• 44 783
  • 731
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Велина, това звучи много интересно. Кога и къде се срещат - може ли малко повече инфо, не видях на сайта им?
Записах дъщеря ми на немски интензивен в Гьоте през авг/септ, надявам се да научи малко повече, отколкото в училище през тази година - много лежерна работа беше, 5 часа седмично не са много, но не са и малко, ако има изискващ учител и желание отсреща.

# 211
Olive, за кое ниво я записа?
Моята ще ходи на А2.2 също авг-септ. Не очаквах, че ще се класира за него, защото учи само в училище, и даже малко се притеснявам дали няма да й трудно.

Добре дошла, Десинка!

# 212
  • България, София
olive, виж тук

https://essence-foundation.bg/teenshtain/

Не знам за участие дали не е късно, но по - надолу в сайта има форма да се заяви участие.
Водещите са психолози, които имат богат опит точно с тийнове.

# 213
Не знам вашите как са, но моят е каталясал. Изглежда като пребит. Цялото натоварване част от което целодневно му идва вповече. Преди три седмици припаднал в автобуса. Добре че било блъсканица и само се изсулил надолу на пода. Звънели на ММ извикали линейка. За сега нищо обезпокоително, но с тежка чанта и огромна папка в тези задръствания , когато автобусът е " газ -спирачка" и на най-здравия ще му стане лошо. Точно в това ли намери да прилича на мен... И аз така припадам като стоя дълго на едно място. Направих му инструктаж като почне да му се обезкървява мозъка да сяда на пода на превозното средство.  Какво да ви кажа...

# 214
  • Пловдив
_re_ge,
Много неприятно!!!!
Hug

# 215
Ох, Реге, ужас! Дано да е единичен случай и да не се повтаря повече!

При моята девойка всичко е лежерно. Утре има класно по БЕЛ в петък по математика. През март мина изпита по немски Лайстунг и чакаме резултатите в края на юни.

# 216
  • София
_re_ge, много неприятно, дано не се повтаря.

При нас нищо интересно. Наборът е всичко друго, но не и преуморен. Много лежерен, много непукист, много над нещата. Класните по БЕЛ и МАТ минаха още в началото на май месец, 4 и 3 е резултатът, не се трогна много. До сега му дуднах да се стегне още малко, да се опита да си вдигне малко успеха, отговорът беше "Да, да, добре" и продължи да си гледа в телефона. Не знам как успявате да упражнявате контрол, аз не мога да се справя.

Иначе махнахме единят мъдрец, двойният, през март, сега предстои по-трудният ретинирал мъдрец.

Обмисляте ли тийновете да работят лятото и какво? Четох за някаква програма за тийнове, над 16 г., на Фантастико, някой запознат ли е?

# 217
  • София
re_ge, много гадно, дано да не му се случва повече.
Добре дошла на новата мама 🤗
Моята девойка до преди месец два искаше през лятото да дава уроци по математика, но после се отказа, защото лятото било за почивка, а не за работа 😁 Така, че тази ваканция няма да работи, може би следващата.
При нея целогодишно е натоварено. Като изключим 4 - те класни в края на всеки срок, тестове и контролни имат почти всеки ден. Няма почти никакво свободно време, но тя свикна и не се оплаква.

# 218
  • В светлината на слънцето
re_ge, много неприятно. Представям си какъв стрес е било и за него, и за вас. Аз съм с ниско кръвно от ученичка и често колабирам. Изработила съм си система: като усетя първите признаци и гледам да седна някъде и да дишам дълбоко.
Десинико, добре дошла!

Наборът е пей сърце. Но тези дни взе, че се позамисли и започна И да учи. Беше и на бал на сестра си - като кавалер. Появи се на финала в ресторанта, направо за дискотеката. Учителите и директорката го спукали от бъзик, че е малко подранил, с има-няма 3 години. Той нали е в същото училище, та няма как да мине незабелязан. Joy

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 00:20 от lulumba

# 219
  • София
Olive, за кое ниво я записа?
Моята ще ходи на А2.2 също авг-септ. Не очаквах, че ще се класира за него, защото учи само в училище, и даже малко се притеснявам дали няма да й трудно.

Добре дошла, Десинка!

Записах я на А1.1., не съм я пускала на изпит за определяне на ниво, но не виждам смисъл да я записвам за А2.1., може би трябваше за А1.2., но аз миналата година взех А1 и А2 и мисля, че няма да се справи за А2 в Гьоте. Явно при вас в АК по-ударно учат.

Велина, благодаря, аз погледнах, но не е ясно къде и кога се провеждат - ще звънна да попитам.

Никакъв контрол не упражнявам върху учене, смятам, че си е нейна работа и тя принципно е отговорна и се справя.

Сигурно ще работи юли на морето при близка в един комплекс, някаква лека работа за по половин ден, тя поиска.

# 220
  • Пловдив
re_ge, дано не се повтаря. Храни ли се нормално?

Моето магаре нареди един куп лоши оценки. Последно време не се храни почти (я изяде една баница, я не). Тези дни реши да ходи на фитнес и да прави маса, някакви протеини си купи.
Цигари пробвал вече, уж няма интерес да пуши.

Само се моля това да е края на тийн бунтовете и да започне да слуша. Ама то все по-зле става.

# 221
  • Пловдив
Lulumba,
Много красив, пролетен, свеж, младежки... десен на абитуриентката!!!

А и набора...какъв гръб! 😎

# 222
  • Пловдив
Lulumba, страхотни Simple Smile
Роклята е много ефирна и нежна. Ех, който като мен си няма момиченца...

# 223
Момичета, липсвахте ми❤! Така бях свикнала с разказите и емоциите на децата, които вече са девойки и младежи🤩.
Не знам от къде да започна, за да не пропусна някого:
Re_ge, дано случката да е еднократна, а причината просто преумора😍.
Лулумба, младежът и девойката изглеждат прекрасно  в гръб. Дано да са се забавлявали, а дамата да намери своето място в мечтания университет и специалност.
Добре дошла на новата мама😊!
Наборът е добре, нямам оплаквания от академичното му представяне, също и от вечерното му такова Simple Smile. Т.е. отчита едно стабилно и сравнително постоянно присъствие на вечерни партита 😁. 
Скрит текст:
Сега съм концентрирала усилията си към Малчо- НВО-та, състезания, Математика за всеки (състезанието за прием в СМГ). Детето се справи прекрасно на последното и е в първите 10 по резултат. Много е щастливо, а и наборът му се радва Simple Smile
Лятото се надявам да се отдадат на спорт и забавления. Достатъчно е да полагат усилия през учебната година.

# 224
Lulumba, прекрасни са! Много свежа роклята, а набора висок като моя.
За учене учи , не се оплаквам и от осми клас съм го оставила сам да се оправя. Ако иска помощ съм насреща. Сега ги скъсват от проекти.

Общи условия

Активация на акаунт