ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 3

• 44 754
  • 731
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Като видях колко непрочетени поста имам от днес, не повярвах - много ме зарадвахте Heart Eyes
Изпуснах на Лу децата, но съм сигурна, че са били прекрасни.
По пътен вятър на момичето ти, Лу! Да покорява върхове и да сбъдва мечти!

Маги, истинска принцеса с чаровна усмивка имаш Gift Heart !

Марини, мнооого е готин наборът, пу-пу! Дано да е безболезнен преходът, който ви предстои, както и неговите следващи години в нашата система.

Бебчо, толкова се надявах да те прочета, че вече сте забравили за онова училище. Чакам с нетърпение твоя пост, в който ще кажеш "Край! Свърши! Отървахме се!" . Дано да е скоро този момент Hands Pray !

Реге, присъединявам се към мнението за малко почивка за твоя художник. Знам, че е почти невъзможно в края на учебната година, но със сигурност ще му повлияе добре в здравословен план.

Dive, пробвали ли сте с хомеопатия да борите тези проблеми?

catty m, наборът ме беше питал преди няколко месеца дали бих го пуснала да работи през лятото. Но този въпрос така си и остана в пространството, тъй като това лято го запълнихме с други дейности, които ни се струват по-полезни на този етап.

Добре дошла при нас, desiniko Hug!

Единственият контрол, който прилагам на тема "учене" е да  му помагам да си подрежда приоритетите. Всичко останало е в неговите ръце, а той го кара през просото Weary . Даже оня ден ме качи на черешата с 3-ка по предмет, за който ми се кълнеше колко много е учил. Смятам да го накарам да се яви на 1-2 изпита за повишаване на оценка в края на юни (в нашето училище има такава възможност) и да види, че ако не си наляга парцалите по време на учебната година, после ще му излиза през носа Rage !
Иначе, лятото е планирано. Първо ще замине за две седмици на езиков лагер в Барселона през юли, а август с нас някъде на почивка, предстои ни да решим къде.

# 241

Та да дам бърз отчет и за наборката. Новото при нея е, че освен АД, с който се борим от 13години, сега отключи и себореен дерматит и е страшно.
Моят е с невродермит. Първа криза получи след кандидатстването след 4 клас понеже хем НВО , хем изпити за кандидатстване с рисуване, стъпалата и предмишмиците му бяха ужасно обринати, Никой от лекарите не можа да помогне адекватно защото е пряко свързано със стрес а него как да ги намалим. Накрая с бабешки средства, отвари, сребърна вода успяваме до го държим под контрол. Обаче то едното закърпваш, другото се пука. При 19 предмета няма как натоварването да е малко.

Лулу, успях да видя снимката. Девойката е приказна с тази феерична дреха. Да ти  жива и здрава и попътен вятър. Младежът се извисява над нея като канара. Напомнят ми моите. Тя 165 ,а  той  190...

# 242
  • Някъде на край света
Ех, че хубаво се е раздвижило. 😀
Прекрасни са младежите и още по-прекрасни са им постиженията.
Аз покрай седмокласната одисея само успявам да ви чета и да се радвам на успехите. ❤️

# 243
На Лулу дъщеря и синът са прекрасни!
Да са здрави всички деца, другото ще се нареди най - добре за тях, особено ако полагат усилия малки.

# 244
Марини, чудесен ти е младежът! Стискам палци за бързо и леко приспособяване към бг система и среда. И при тримата ми сина това се случи по различен начин...
Наборът влиза отново в активен период. Дай му да пътува..едвам ни се размина уикенд на палатки, поради липса на възрастни, които да ги придружат. Веднага го замени с пътуване до Ст.Загора за кинофестивала, където участват с училищен проект. На мен това ми допадна повече като мероприятие. После класът ще ходи на екскурзия до Рибарица и Ловеч, после едноседмично обучение по проект на WWF в София, така юни е запълнен. А после идва и лагер в Австрия - само да сме здрави. И вече крои планове за август 😀

# 245
  • София
marini, страхотен е младежът! Дано всичко тук, на родна земя, му се случва с лекота Kissing Heart
Dive, много са неприятни тези кожни проблеми, които са по-скоро отражение на вътрешния свят на децата. Знаеш, моят син е същият, успяваме да контролираме донякъде.
тити, натоварена програма има младежът, но нищо, нека гребе с пълни шепи от живото.
Buzzy, малко остана, стискайте зъби, после ще релаксираш на макс. 13.06 и 16.06 бяха датите, нали? Да стискаме палчета Flowers Four Leaf Clover

# 246
  • Някъде на край света
Beb4o_fb, това са датите, а нервите са опънати вече на максимум. Добре, че има бело Simple Smile

Дописвам и малко за наборката - училището прилично върви. Покрай сагата получава по-малко внимание, което мен ме терзае. 😞
Странно е как учителите изискват толкова много, а някои не дават почти нищо. Здраве да е, ще мине и ще бъде забравено!

# 247
Видях прекрасни деца и прочетох за много умни и отговорни такива Simple Smile
Радвам се за всички и пожелавам да сме живи и здрави да приключим и тази учебна година, поредната от Одисеята на българското образование!

# 248
  • София
Не можах да видя абитуриентката на Лу. Sad  Младежът на Марини е страхотен!

Моят си планира лятото- на морето при баба с приятел, на гости на друг приятел на морето, всичките- у приятелка, на морето, разбира се...Едва му се откъсна седмица с нас в Гърция и то с мрънкане. И е категоричен, че догодина много ще учи! Как пък тъй плановете за купон са за сега, а тези за учене- за друг път? Тате каза, че ще ми купи колело...

За говоренето на чужд език съм забелязала нещо много странно. Моят няма проблем нито с езика, нито с говоренето. Обича да си дава мнението, не само когато го питат. Обича да говори, английският му е на едно ниво с българския. Обаче отиваме в чужбина и той почва да се запъва, докато си поръчва в ресторанта или да ни казва на нас да му поръчаме. Все едно се притеснява да говори на английски. Много странно, сякаш се чувства несигурен с "чуждия" език. После му мина, де. И по заведения, и в магазини, че и в някакъв музей разпитваше, но в началото си личеше стрес.

# 249
Благодаря за хубавите думи, момичета! Kissing Heart И аз се надявам, че ще успеят лесно да се адаптират - успяха тук, така че в рОдината би трябвало да е по-лесно. Най-много от всичко се надявам да попадне в добра среда и да намери приятели, че такива все още липсват в живота му.
тити, страхотно звучат плановете на активния ти момък...Ей така ми се ще и нашият да е, ама засега няма никакво влечение към социален живот.
Kally May, имаме планирано едноседмично посещение в Барселона през юли - може да нагледаме набора...Joy

Последна редакция: пт, 02 юни 2023, 10:07 от marini

# 250
  • Варна
Марини, разкошен момък! Бърза адаптация обратно у дома ви желая на всички!
Тити, браво на сина ти! Такива младежи трябват - активни, устремени. Много се радвам да ги срещам.
Лельо Ог, ваканцията нали е за разпускане Simple Smile Живее на пълни обороти и твоя син Simple Smile
Относно проговарянето на чужд език - знам, че за много хора това е проблем. При щерката се добавя и факта, че тя и на български не обича да говори (с непознати). Едва преди около 2 години започна да си поръчва сама в ресторанта, преди все забиваше поглед в земята и мънкаше нещо, което се налагаше да повтаряме след нея. Иначе за ориентацията из града, четене на меню, табели и т.н. не съм притеснена, справя се идеално. Но си е плаха и неуверена. Надявам се това откъсване от нас и пускане в по-дълбоки води да се отрази добре. Ще видим.
Кали, как ще ти даде сърце да го пращаш на изпити? Тези оценки нали и без това за нищо не им трябват. Ако самите оценки са резултат от моментно разсейване или стрес по време на изпитване, хич не си го причинявай... А ако са реално отражение на нивото, то тогава наистина вероятно е добре да се стегне, защото поне и догодина ще си трябват знания по всички предмети.
Девойки, вашите деца замислят ли се по-сериозно за профили вече?

# 251
  • България, София
Марини, пропуснах да отбележа, че младежът е прекрасен.
Пожелавам бърза адаптация в нашенските условия и за него, и за сестра му.

Dive, все едно описваш моята наборка. Напоследък се поотпуска, но е същата работа. Поглед забит в земята, мрънкане под носа.
Пролетната ваканция беше на екскурзия с класната и деца от училището да се поочупва лека - полека.
Пообиколиха доста. Милано, Кан, Монте Карло, Монако, Швейцария. Доволна беше много.

Ваканцията ще й е време за почивка. Ще я побутвам да чете повече книги.
Планираме море в началото на юли. Тя го чака с нетърпение. Август е за планина. Само да сме живи и здрави.

Лельо Ог, много му се радвам на твоя младеж с каква лекота гледа на живота и как всичко му се получава Simple Smile Планове наредил за лятото. А и за след него Wink

Тити, сериозна програма има и твоят момък.

Buzzy, стискам палци! Още малко остана. После почивката ще е по - сладка.

Кали, дано тези изпити доведат до повишаване на оценките Blush

# 252
Благодаря, Dive и velina_v! Kissing Heart
Аз имам въпросче: книгите за лятно четене еднакви ли са за всички училища? Примерно, за ЕГ има ли специфични изисквания, на съответния език?

# 253
Марини, пропуснах да отбележа, че младежът е прекрасен.

И аз и аз

# 254
  • София
marini, имат списък с книги на български, не знам за такива, на чужд език. Иначе наборът имаше за задача да чете книга в оригинал и периодично правят някакви резюмета/или нещо друго/. Набора съм го зарязала с оглед случващото се с брат му и сестра му и ми е много неприятно от това.
Кали, ето какво забравих да пиша - аз може би щях да действам като теб, за повишаване на оценка, но надали някой щеше да ме отрази Joy Ти си Желязната лейди Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт