ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 3

• 44 750
  • 731
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Лу, тъй като следя и 12 класната тема, че другата година ще си имам абитурент и от всички показани девойки твоята е най-красива и най - нежна. Пожелавам й да успее във всичко с което се захване. Ох, а за роклята какво да кажа... прекрасна е. Моята девойка отсече, че по - хубава не е виждала. Ако не е много нахално, купувана ли е и от къде, или пък е по поръчка ушита. Може и на ЛС да ми пишеш.

# 226
  • София
Хелоу, дарлингси Kissing Heart
_re_ge, дано не се повтаря случката с набора, представям си какъв ужас сте преживели!
Наборът иска да работи през лятото, но това сме го чували и преди, ще повярвам, когато го видя изпълнено. Учението си върви - кога с негово участие, кога - без, преценил си е кои предмети го интересуват, кои учители умеят да го заинтригуват и полага усилия там. Радвам се, че социалният живот е на макс, изглежда доволен и щастлив. Мисля че остана само класната работа по математика.

silan, браво на малчо! Да му е наслука в новото училище Kissing Heart

lulumba, видях аз прекрасната ти дъщеря в другата тема, много е нежна, ефирна, магнетична, да ти е жива и здрава, да сбъдва мечтите си! Наборът, както казава JID, какъв гръб ама Sunglasses

Пропуснах да честитя много рождени дни - да са ви живи и здрави прекрасните младежи и девойки, момичета Kissing Heart

desiniko, добре дошла в нашата дружина Hug

# 227
Бебчооо😍, как си? Преминаха ли емоциите? Как са малките? И …благодаря!

На всички мами, които се борят със 7 класната одисея - много здрави нерви и късмет!

# 228
  • София
Скрит текст:

Днес завърших първия кръг от новия 12-годишен ад... Ей го, на... Утре ще е абитуриентка...
Тюх,.до вчера нямаше никого тук, реших, че съм изтървала нещо има нова тема... Мислих да я търся и да пиша... А сега се връщам да чета, че съм изпуснала нишката днес

# 229
  • София
Емоциите са на макс, silan, всичко е все още огън и жупел, не мога аз да стоя мирно и кротко Joy Все още са в същото "училище", адът е към края си  за нас Hug
magi_sveta, честито завършване на малката фея! И много ти благодаря  - ти знаеш за какво Kissing Heart
Аз бях изпаднала в дупка, в депресия, в каквото се сетите Joy Но реших, че ми стига.
storm76, огромно благодаря и на теб - и ти си знаеш за какво Kissing Heart

# 230
  • В светлината на слънцето
Момичета, благодаря ви. Hug
Марти, ще ти пиша утре на лс, да не спамим темата.
Маги, чудна е малката! Heart Eyes

# 231
Маги , чудесна е малката.
Като нямам момиченце, се радвам на чуждите . Набора ми е обещал внучка със сини очи:sweat_smile:Sweat Smile

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 08:12 от swetlanago

# 232
  • Варна
Ех, така хубаво се е раздвижила темичката, като за края на учебната година! Радвам се да прочета новини за наборите, да "видя" нови лица Simple Smile
Лулу, прекрасни са ти младежите - по това, което виждам в гръб - нежна фея и брат-закрилник Wink Сигурна съм, че в лице са още по-хубави Two Hearts
Маги, и твоята малечка е много фино цвете. Весела ваканция й желая!
Реге, а има ли възможност да го поосвободите малко от училище? Дори за 2 дни, все би било от полза. Такова натоварване в тази възраст може да остави и по-траен отпечатък на здравето. Понеже и при дъщеря ми стреса влияе на здравословното й състояние, видях колко благотворно й се отрази едно откъсване от всичко и всички за седмица.
Бебчо, малко остана, с теб сме! Hug

Със сигурност пропускам някого, но тоя пост го пиша от 2часа Simple Smile
Та да дам бърз отчет и за наборката. Новото при нея е, че освен АД, с който се борим от 13години, сега отключи и себореен дерматит и е страшно. Наложи си доста сурова диета, има подобрение, но ще отнеме време. Оборудвали сме една малка аптека у дома и ритуалите по грижа за кожата са нечовешки, но това е положението... И това ще мине. Неприятното е, че много се влияе от климата и от емоционалното й състояние. А комбинацията "пролет+пубертет" е много коварна Joy В училище не виждам да се напряга особено, но по оценки не е "изпадала" от топ5, което ще рече, че вероятно се справя. Участва в някакъв проект, с който се класираха на национален кръг и ще ходят да го защитават в Пловдив, та това й се пише на кожата в момента. Чака с нетърпение лятото и лагер + екскурзия в немско. Надявам се да развърже езика, че уж приключи с А2 и започва В1.1, а като бяхме там миналия месец я чух само няколко пъти да си поръчва и толкоз. Вероятно проблемът е в мен, защото все искам бързо да се случват нещата, а тя е доста лежерен тип, но се притеснявам, че с това темпо няма да докара нужното ниво навреме. Но здравето преди всичко!

Приказна ваканция на малките и успех на седмокласниците и абитурентите!

# 233
  • В центъра на моретата
Десинико, добре дошла!
Маги, страхотна млада дама! А за малкия голям 12 - годишен ад - ще мине и замине, и ще го забравиш бързо!
Dive, това с говоренето в друга държава - от доста години го играем с девойката, ама нещо все се дърпа. Тази година решихме да използваме неучебните дни през май и да си организираме една отпуска. Преди седмица се върнахме от Испания, бяхме за 10-тина дни, баща й я предупреди преди да тръгнем, че тя ще се оправя с всичко - летище, хотели, музей, заведения, маршрути от т.А до т. Б и т.н.. Ако зацикли някъде -ние ще ударим по едно рамо.  Предупреди я и да си преговори и испанския преди тръгване. Като пристигнахме,  имаше отбой, ама като разбра, че няма да мине нейното, успя да превъзмогне притесненията си. На испански така й не проговори, но поне разбираше като се наложи нещо да чете (но само, ако е на испански, а не на каталунски или друг автономен език), но с английския нямаше абсолютно никакви проблеми. В крайна сметка, след 3-4 години ще поеме, предполагам, някъде навън - добре е да може да се оправя самостоятелно, както с език, така и с придвижвания, пътеводители, градски транспорт. 
Иначе, в училище се оправя прилично. Определено  органичната химия стана препъни камък, с другите някакси се справя -къде отлично, къде прилично. За съжаление не попаднаха на читав учител по БЕЛ и не знам, ако така продължат до 12 кл. какъв ще бъде резултата от ДЗИ. А за профилиращи предмети - изобщо си няма никаква представа какво ще избира.
От юни  смятам да започне отново с уроците по испански, та лятото да е заета поне с нещо, което може да й е от полза.

# 234
  • София
Честит празник на всички деца!

Маги, малката е прелестна!
Лулу, и твоите младежи също!
Реге, Див, дано и вие преборите нещата!
Бебчо, и при вас нещата да се нареждат вече, че много се изтормозихте!
Моята наборка започна да ходи на въздушна гимнастика с воали. Много искаше да пробва, че й се струвало интересно. Притеснено ми е обаче предвид нейното автоимунно заболяване да не е прекалено натоварващо за нея. Ще трябва да говоря с невроложката следващия път като отидем.

# 235
  • България, София
Честит празник на всички деца Blush И на порасналите също Blush

Маги, прекрасна е завършилата първи клас госпожица. Да е жива и здрава! Няма да усетиш как ще се изнижат годините и ще се чудиш кога е минало времето.

Бебчо, радвам се, че отново си сред нас. Дано скоро адът приключи.

Реге, много неприятна ситуация. Направо си е страшно. Дано повече не се повтаря. Малко повече почивка да си даде младежът. В края на годината вече много уморени се чувстват децата.

Лу, не успях да зърна твоите младежи, но не се съмнявам, че фотосът е страхотен. Успех на каката! Нека сбъдва мечтите си, да намери много нови истински приятели и да е удовлетворена от изборите и делата си!

Olive, дъщеря ми каза, че все още има места. Тренингът ще се провежда в зала в хотел "Хемус".
Може би ще е най - добре да звъннеш и да питаш. Аз мога да я разпитам следобяд, че е първа смяна.

Ей, че е хубаво като се пораздвижи темата BlushBlushBlush

# 236
Честит празник на всички с радващи се по детски души! Balloon

re_ge_, дано успее да си почине младежа и да не се повтаря това стресиращо изживяване!
Dive, искрено вярвам, че детето ще пребори себорейния дерматит, защото е упорит и лесно се реактивира. Дано намерите вашето успешно решение.
Наборът няма проблем с комуникацията на езиците, които владее - комбинация от характер и начина ни на живот през последните години, защото сестра му е в същата ситуация, но умира от срам, а знае английски почти колкото него. Та, отприщването идва, когато постоянно се налага да се комуникира на езика, иначе стеснението надделява...поне според мен. Преди месец и ние бяхме на екскурзийка в Лондон и там на два пъти седяхме на маса с местни люде и младежът не си затвори устата, а сестра му мъдро си мълча...на английски.
Rodiva, моля те кажи (или дай линк) малко повече за тази гимнастика с воали - звучи ми интересно за момата ни.
lulumba, успех на ефирната ти госпожица! Късмет във всичко предстоящо!
magi_sveta, честито изкласило първолаче! Да ѝ е весела ваканцията.

Нашите приключиха обучението си за тази година и въобще с този етап от житейския си път. Наборчето има "само" още 4-ри матури и финишира с локалната образователна система и се гмуркаме обратно в нашата с надеждата да се адаптира лесно и бързо.

Последна редакция: пт, 02 юни 2023, 09:57 от marini

# 237
Марини, много хубав набора. Дано с лекота навлезе в нашата образователна система.

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 20:33 от swetlanago

# 238
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
По повод неприемливия текст, ето публичното обяснение на съставителя на учебника:
https://kaksepishe.com/articles/apologia-na-vulgarizmite/?fbclid … nV7rgoI5VssN-Kr2I
Скрит текст:
Аз съм на вълна завършване на втори срок/учебна година.
Мисля от другата година наборът да тръгва веднъж седмично на уроци по БЕЛ и математика. БЕЛ-ът за да изчистваме пропуски и за ранна подготовка за ДЗИ, а Математиката за да поддържа ниво, защото ми омръзна аз да дообеснявам задачите от клас.
Въобще броя дните, седмиците, месеците и годините докато завърши. Просто искам една прилична диплома и нищо повече от това средно образование. Не ми останаха сили за уважение към институцията, наречена училище.

при всичкото уважение, което изпитвам към Павлина Върбанова, не мога да се съглася с нея, че тези откъси са подходящи и точно тези думи трябва да са включени в учебен материал.
Скрит текст:
за думата "пикая" даже се чудя дали е цинизъм или обикновен груб език. "шибана кучка" - да. "да ти пикая на...." би трябвало да е жаргонен израз.

чудя се как навремето научавахме кое е цинизъм без да го четем в клас.  Sad

# 239
Bebcho, мисля, че е крайно време депресията да си отива, а малчовците да си намерят своето училище. Нищо не заслужава натрупване на толкова негативни емоции😍.
Dive, дано да намерите точния начин, за да успеете да излекувате проблема на девойката.
Marini, успешно завършване на житейския и географски етап от живота ви и успешен старт (или завръщане 😉) към следващия.
Лу, накъде ще поема девойката?

Общи условия

Активация на акаунт