ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 3

• 44 667
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
  • В светлината на слънцето
Записахме студентката и използвахме възможността да отскочим макар и само за 4 дни на селската къща. Поне да сменим въздуха, за повече няма как това лято. Но първия ни ден отиде в разчистване - влизали са и са тарашили. То там няма какво да се краде, още преди 20 години обраха от цялото село де що има бакър. А определено това са търсили, защото е влизано само в стаята, където държим разни посуда. И са ровили по шкафовете с чинии. Само едни въдици са взели, ама бъркотията беше голяма. Имат подозрение кои са, защото и в други къщи по същия начин са влизали. Малка беля, ама неприятна.
Благодаря, че ме мислите. Стиснете ми палци по другия въпрос, тази седмица чакам да ми отговорят от няколко места за евентуална помощ. Дано стане. Flowers Four Leaf Clover Ще пиша веднага щом имам нещо - хубаво, лошо, дано е хубаво.

# 601
  • София
Търся Христоматия по БЕЛ за 10 клас и откривам само това, има ли други освен нея, ако някой е купувал (тук има всичко и от 8 и 9 клас, а ние ги имаме и не са ми нужни):
https://www.ozone.bg/product/hristomatiya-po-literatura-za-vansh … 2020-bg-uchebnik/

# 602
  • В центъра на моретата
Точно тази христоматия трябва да купува и девойката. Още края на учебната година им казаха по БЕЛ какви учебници и помагала ще са им необходими.

# 603
Благодаря!

Някой ще даде ли снимка на ученическата версия на "Тютюн". Набора усвои  всички ваучери за Рд за книги и  изчете света. Но нищо от задължителната книги.

# 604
  • София
Аз купих тази:

# 605
  • София
Досега не съм срещала ученическо издание на "Тютюн". Мисля, че е абсолютна свинщина на пазара да има само и единствено луксозно издание на романа за 45 лв. Вземете го от някоя библиотека.

# 606
Винаги мога да купя от "книжен пазар" за стотинки. Има го  и читанка, моят чете от Таблет. Но тук прочетох че има ученическо издания и все чакам някой да качи снимка.

# 607
  • В светлината на слънцето
Момичета, не съм изчезнала безследно. Просто съм страшно притеснена. По моя въпрос развитието е нулево към този етап, а отпуснатото ми време изтича. За капак ме сполетяха и едни здравословни неприятности - най-вероятно от стреса. Та сега и това. Нещо взех да се отчайвам сериозно. А толкова се бях обнадеждила като ми дадоха време. Пак писах на админ да ми позволи да помоля за помощ в общата тема. Нямам отговор засега. Cry

Иначе другите новини при нас: имам си студентка вече, приета по първо желание държавно. Другата седмица ще си имам и рожденик, който предвид обстоятелствата сам се отказа от подарък. Та така. Тютюн - засега се гледат уважително отдалеч.

# 608
  • Пловдив
Lulumba!
Hug
Hug

# 609
  • София
И аз изчезнах, но решихме да избягаме от градския шум и бяхме малко на планина. След отпуската, ми се натрупаха много задачи и така ме завъртяха, че ей го нА юли си мина. Надявам се след морската почивка, да ми е по - спокойно, въпреки че като се върнем ще трябва да започнем с  подготовката за новата учебна година 😱
По този повод да кажа и у нас как е положението с Тютюн - а. На брат й приятелката му му подари луксозното издание на книгата в два тома и тя категорично отказа да я чете. Ходи в библиотеката с надеждата, че ще намери някакъв съкратен вариант, но нямаше успех. Баща й поръча от интернет някакво книжле с преразкази на определени глави и анализи, но така е написано, че ако човек не е чел оригинала, не може да разбере нищо от тези преразкази. И в крайна сметка след като девойката изгуби две седмици, започна да чете оригинала. На средата на първия том е. Съмнявам се до 15.09. да успее да прочете и двата. А кога ще чете останалите произведения, остава загадка 😁
Лу, вчера преведох и аз скромна сума. Предполагам, че утре или във вторник ще е по сметката ти. Дано да успеете да намерите сумата и да се справите с това предизвикателство. Стискам ти палци 🤞

# 610
  • София
Страхотен концерт на Imagine dragons, много ни хареса! Много добро шоу правят и много харизматичен Дан Рейнолдс.

# 611
Olive, завиждам за концерта🤩. Много ми се искаше да отида, страшен фен съм им. За съжаление, ни съвпадна с отдавна платена почивка извън БГ 😍.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 11:31 от silan

# 612
  • София
Дааа, концертът беше феноменален. Наборът беше на върха на щастието, любимата му група са Драконите.
Много ни хареса и на двамата.

# 613
  • Варна
И ние сега пътуваме към Варна след концерта снощи! Много ми хареса настроението и емоцията му. 11-годишното момченце ще запомни този момент завинаги!
Имахме голям късмет да се случи така, че обядваме в един и същ ресторант с Дан и китариста 😁 Успях да ги видя от много близко разстояние.
София по това време на годината много ми допадна Simple Smile

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 13:14 от Лилла

# 614
  • Пловдив
И моят набор беше на концерта снощи, доволен е. В петък вечерта се сетиха да ми кажат, че трябвало нотариално заверено пълномощно, за да влезе с батко му. В крайна сметка заминаха без пълномощно, но нямаха проблем.
Сега е на гости на брат му и хич не му се прибира.

Общи условия

Активация на акаунт