ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 3

• 44 390
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
най-интересното не се учи в училище. и до сега помня и при най-малък повод рецитирам Ботев. Wink

Цитат
Открих, открих, открих!
От чесъна бягат чумата, холерата, жените и всичките прилепчиви болести!

Цитат
Тежко, тежко!
Вино дайте!
 Пиян дано аз забравя. туй, що, глупци, вий не знайте. позор ли е или слава! ...

и

Цитат
не пей ми се.
 не смей ми се.
от днес нататък ще да блея!

# 91
  • Пловдив
И аз Ботев цитирам често на моите синковци:
... а вий, вий сте идиоти.

# 92
  • София
"Отзад Кир Михалаки изглеждаше някак си по-деликатен: вратът му-като талията на свинята, гърбът му- като табашки кош, а отдолу- кръгла манастирска трапеза."

Може да не е съвсем точен цитатът от "Елате ни вижте", така го помня.

# 93
  • София
... просто това  средно образование да му/ни е зад гърба....
Колко често си го казвам и аз това, точно защото:
най-интересното не се учи в училище
Толкова неща искам да му покажа на набора и да го науча, а все нямаме време. Дори през ваканциите остава малко, което уплътнявам с приятни занимания, защото тая глава има нужда и от почивка.

Утре ще боядисваме яйца, че вчера бях на работа и нямаше как. Козунаци месих една година и се зарекох повече тази хамалогия да не си я причинявам, така че ще сме на купешки. Агнешко никой не яде у нас, та в момента правя едни пълнени чушки и ще спретна пролетна салата с репички и пресен лук. Толкоз по темата с готвенето.

На Горинич ще стискам силно палци, но той си е отличник и ще се представи чудесно, сигурна съм.
Наборът след ваканцията още същата седмица го чакат тестове по Физика, Химия, Математика, История и ИЕ - приказно просто Rolling Eyes !

Светли и благословени празници пожелавам на тези, които почитат християнския Великден!
На останалите - насладете се на почивните дни Hug
А на всички - хармония, уют и любов в мислите, дома и сърцето.

# 94
  • София
Иланг, благодаря за идеята за кремчето. Ще трябва да го пробва и дано да има ефект.
Ние също сме си вкъщи, защото синковеца получи възпаление на стомаха и ни се провали пътуването. Няма значение, важното е да се възстанови напълно, пък почивни дни ще има отново скоро.
Яйца и козунаци утре ще творим с девойката. Аз ще боядисвам, а тя ще прави козунака. Много обича да меси и от няколко години само тя прави у нас козунаците 🙂
Агнешко, и ние не обичаме и на Великден ще сме на нещо друго, може би риба.
Девойката яко се отпусна през ваканцията и нищо не е хванала да прочете, да напише или да научи, а след почивните дни има 3 теста. Сутрин или по точно на обяд става около 12:30 - 13.00, закусва и ако е лошо времето рисува или гледа ТВ или някакви клипчета и така до късно през нощта, ако е хубаво времето излиза навън с някоя приятелка. От вторник как ще влезе в ритъм идея си нямам.

# 95
И ние за празниците сме си у дома, утре ще боядисвам яйца и козунак може да замеся.
Иначе бяхме ваканцията на планина и си я изкарахме точно зимна, валя сняг на парцали, шейни, бой със снежни топки. Отпочина си девойката, нищо не е пипнала, в понеделник щяла да учи. Чака ги тест по Бел и литература, но кой да го мисли.
Ето малко снимки от снежната ваканция

# 96
То принципно и аз цитирам Ботев :"Не плачи майко не тъжи..." например, но и други автори са ми любими като Смирненски - когато тийна се старае и тюхка за нещо:" Борбата е безмилостно жестока. / Борбата, както казват, е епична. ".

# 97
  • София
Аз имам някаква особеност на паметта, помня изключително лесно стихотворения с ритъм. И римата помага, но някак си ритъмът е определящ. И да ми хареса, разбира се. Примерно “Опълченците на Шипка” съм го учила преди 35 години и още го знам. Същото е с Ботев, Смирненски, даже стихотворенията  на Пушкин, които сме учили по руски помня. “На гости у Дявола” го открих случайно, прочетох го 3 пъти и го запомних. Като малка мислех, че всички са така и не разбирах що ни изпитват на тия стихотворения, като в час ще го запомним.
Има си и негативи такава памет. В зората на чалгата чух “В селската баня”… Някои неща е по-добре да останат нечути! 😆😆😆

# 98
  • София
Лельо Огг, и.моята памет и такава - рецитирам си с децата по подадена реплика и.много се забавляваха преди и си готвя и си ги изпитвам или учим, а като подкарах Пушкин и дъщерята се втрещи. Но най-много се забавляваме с "Мързелан и мързеланка".

# 99
  • Пловдив

Христос воскресе! Здраве, радост, благодат и светлина във всяко семейство!

# 100
# 101
# 102
  • София
Лельо Огг, и.моята памет и такава - рецитирам си с децата по подадена реплика и.много се забавляваха преди и си готвя и си ги изпитвам или учим, а като подкарах Пушкин и дъщерята се втрещи. Но най-много се забавляваме с "Мързелан и мързеланка".

Леле, токова съм ревала за козичката...

# 103
Явно ме тресе чутовна НВО амнезия. Толкова съм се омаяла със седмокласника, че забравих темата на деветокласничката - вземат ми се акъла, нервите и здравето - не винаги в тази последователност. Astonished
През ваканцията, преди празниците повторихме едно миналогодишно пътуване до Казанлък - бяхме без нея миналата година и сега я навихме да дойде, за да качим Шипка отново. Е, качихме първо Бузлуджа, прекосихме билото по разбития балкански път и стигайки до Шипка, ни посрещна най-тлъстата мъгла и ужасен вятър. Кофти късмет за госпожицата Bowtie
Училищното положение е трагично, но за това даже не ми се отваря дума.
Важното е да сме живи и здрави. Heart Eyes

# 104
  • Пловдив
Много ми се искатази година да можем да се организираме лятото да направим една обиколка на България. Има толкова хубави места.
За нас е трудно, защото имаме куче над 20 кг. и трудно се намира къде да отседнем.
Исках да попитам какво е значението на матурите догодина?
ей тъй е вкъщи - само редува животното
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт