ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 3

• 44 731
  • 731
  •   1
Отговори
# 300
  • България, София
Макар изпитът вече да е минал, стисках палци на всички седмокласници.
Дано са успели да се овладеят и да дадат най - доброто от себе си.

Наборката не е отваряла дума за дискотеки засега. Приятелките й явно също нямат мерак.
Но покрай участието си като асистент в семинара Тийнщайн почивните дни се прибираше доста късно. В неделя си дойде след 23.00 ч. Не очаквах да приключи толкова късно, и не се бях организирала да я прибера, но се справи. Просто пих чаша вино и не смях да шофирам.
Държахме връзка по телефона, докато се прибираше.
Иначе е изключително доволна и заредена. Иска да участва във второто ниво, което ще се проведе през декември.
Но доста се умори физически. По - важното е, че е имала положителни емоции, прекрасни запознанства и ще й останат хубави спомени.

# 301
  • София
Нашите ходят в един клуб, който отваря рано и са се прибирали до към 23ч. Свирят и някакви банди. Не е изявявала желание да ходи на нощна дискотека.

И моят ходи в нещо такова, някъде около Орлов мост. Даже едната приятелка от компанията свири в банда и ходят за подкрепа. 😃

# 302
И моята не е искала да ходи на дискотека. Чалготека пък абсурд, не слуша такава музика.
Днешният текст за преразказ сякаш е по-лесен от Черешите, на които нашите наборчета писаха, по-близък до тийновете, има пряка реч, но пък няма ретроспекции. Стискам палци на тези, които имат деца, явяващи се на матури днес и в петък.

# 303
  • София
Моята наборка е идвала с нас няколко пъти по разни нощни концерти и пиано барове. Сама не бих я пуснала.
Лятото вечерния й час е 22 ч. Никакъв шанс няма да ми се шляе по това време по нощни заведения. Има време за всичко.

# 304
  • Варна
Нашият син не е бил на дискотека до сега и не е проявявал желание. Не си пада по танците. 😀 От миналата година се е кротнал - има си обица на ухото от следобеден купон с много водка и надявам се да го държи още доста време, докато се осъзнае съвсем. 
Кака му започна да ходи на дискотеки след като стана пълнолетна и то с приятелки пътуваха заедно и нощуваха на ротационен принцип в домовете си. Така бяхме по-спокойни. Събираха се и в апартамента на едната приятелка няколко младежа и девойки и там си правеха купона. Никога не ни е създавала проблеми. Прибираше се свежа и доволна от приятно изкараната вечер.

# 305
  • на Мелмак
И моята ходи на тези концерти с гаджето, спокойна съм с него. За дискотеки няма желание. Доволна съм Grinning
Моят седмокласник днес е доволен. Очаквал 80 и няколко точки. А дано Grinning

# 306
Нали знаете, че сме с вас , “седмокласнички”❤!
Ох, направо ме е срам да напиша до колко часа продължават РД и партитата на съучениците на набора, че ще дойдат едновременно социалните с норвежците да ми го вземат, а и не само моя, де😁😁😁.
При нас от утре започва сесия (final) да не забравяте да стискате палци 😁, че да продължава нощният живот 🥳🌼.

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 22:48 от silan

# 307
  • Някъде на край света
Ох, едното свърши. Има грешки, но не сме машини или поне така се успокоявам. Stuck Out Tongue Winking Eye

Благодарим на всички за палчетата за седмокласниците, стискам палци на всички, които ще срещнат предизвикателства скоро! Flowers Four Leaf Clover

# 308
  • София

Цял ден нямахме вода... Sad Прибрах се рано с идеята да свърша маса работа и... нищо.
Успех на явявалите се на изпит днес!

# 309
  • от Луната
Наборката го раздава, както винаги лежерно. Справя се прилично в училище, но не е по точните науки и е голяма мъка там. Свършиха състезанията и е много доволна, както и аз от представянето на школата им. Основно първи места спечелиха. Остана само едно извънредно в Сърбия следващия месец, което по чудо ще бъде финансирано от общината (шашнато човече).
За дискотеките, не е ходили и няма желание, но ходят в един клуб с компанията и гаджето, когато любим изпълнител е там, а клуба е съвсем близо, на 5 мин пешеходно разстояние. Даже и майките ни водиха веднъж. Няма интерес към алкохол, цигари и т.н, пие вода, нищо че плаща с капарото и алкохола Wink.
Важното е да ми е здрава и все така благоразумна, предвид всички лични проблеми през последната година, които имахме и на нея ѝ се наложи да порасне малко преждевременно. Оказа се, че е доста разумно дете предвид възрастта ѝ, но все пак е дете.
Стискам палци на всички, които бяха и ще са на матурите да успеят!

# 310
  • Някъде на край света
Момичета, на финала съм на седмокласната епопея и имам нужда от вашата помощ. Hug
Знам, че има дами с деца в ТУЕС и НПМГ с математика и информатика и знам, че много сте прочели преди 2 години. Детето е в чуденка за плюсове и минуси и атмосфера, за да реди желания.
Преди 2 години с наборната бях на съвсем различна вълна и сега трябва да се образован отново.

# 311
  • София
Някои специалности в университетите в Нидерландия изобщо отказват да разглеждат документи от професионални училища. Специално за Делфт и Айндховен говоря. Докато вие завършите може и да се променят нещата, но имайте едно на ум!

# 312
  • София
Buzzy, дъщерята на моя много близка приятелка е в ТУЕС, Системно програмиране - балът й беше достатъчен за навсякъде, но детето искаше точно това. Майка й обаче се поболя от нерви точно заради проблема, който посочва aunt Ogg, искаше да я мести, но детето е непреклонно/в 9.клас е в момента/, много си харесва всичко там.
Ако искаш, може да я попитам конкретни неща, кажи какво.
Късмет и успех Flowers Four Leaf Clover

# 313
  • Пловдив
Aunt Ogg, а при професионалните паралелки в гимназии има ли ограничения при приема?

# 314
  • София
Като сме на седмокласна тема, да ви питам следното: девойка на приятели очаква много точки (със сигурност по математика ще има над 97, по БЕЛ ако не й орежат точките на преразказа очаква също 95 +). Тя има афинитет към точните науки, там е силата й и логично е да кандидатства в СМГ, НПМГ или пък ТУЕС, обаче изненада девойката иска да учи в Испанската, но не защото й харесва езика, а заради най - добрата й приятелка. Родителите са меко казано притеснени, но не защото ще похаби бала, а защото какво бъдеще би и предложила гимназия с език, който (това са думи на таткото) се говори в по - лошата частна света. Те са съгласни да учи в немска или английска гимназия, но не и в испанска.
Имам приятелка на която детето й завърши тази година 164 - то и от 10 клас ходи на уроци по АЕ, за да може да учи в чужбина и реално испанския няма да му послужи за нищо в обучението.
Вие, момичета, на които децата учат там, какво мислите по въпроса? Този език би ли послужил на децата в бъдеще? Къде биха могли да учат на испански? И въобще ако се абстрахираме от престижа на училището (зареди което не едно и две деца отиват да учат там) има ли смисъл да се учи 5 години език, който после няма да бъде приложим.

Общи условия

Активация на акаунт