Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема № 11

• 28 972
  • 764
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте! Включвам се да споделя нашия опит с Вход Мениджър. Подобно на повечето и ние бяхме със срочен договор от 1 година, но от фирмата продължаваха да си начисляват такси и след изтичането му. Ние направихме ОС, избрахме нов домоуправител и УС, регистрирахме се в общината и изпратихме уведомително писмо към Вход Мениджър за прекратяване на договорните отношения. Те обаче упорито отказват да признаят нашето събрание, защото не е организирано от тях. Касата водена от тях беше с отрицателен баланс и според техните условия трябва да се съберат собствениците на 20% от общите части и да внесат искане за ОС, на което да се гласува отказването и в срок от 30 дни да се изплатят липсващите средства. В продължение на месеци не успяхме да постигнем споразумение и накрая се стигна до съд. Според съда, решение на ОС, необжалвано в 30 дневен срок от разпространяването на протокола е напълно законно. Те, разбира се, обжалват.
Не зная, дали със всички професионални домоуправители е така, но с Вход Мениджър нищо от обещаното не беше направено - нито събираемостта на таксите се подобри (дори напротив), нито направиха обещаните ремонти. Даже след оплакване от качеството на почистване си начислиха такса "Контрол на качеството".
За мен само една фирма се опитва да събере такстите от дшъжниците и е читава .
Бяхме на Канзнен България  пълна нула  обещания  събираха такси избираемо , след това на Нашия - заведоха дело без съгласие на входа ( на хора живеещи в чужбина и то веднага след като продадоха жилището ) , нот. покани пратени на грешен адрес а хем " стопанисват "  входа и знаят къде е апартамента  отделно на хората живеещи на адресите и дължащи суми от 800 до 2000 лв.  нищо не направиха спрямо тях само на необитаемите от 10г .

# 556
Здравейте, чух се с кака ми и тя ми сподели, че имат проблем с тяхното прокси.
Пуснала е два последователни сигнала в сайта им, след което са й писали във вайбър, че ако продължава да пуска сигнали ще я блокират.
Имат ли такова право. Сигналите са за врата на подземен гараж, която не работи. Оправили са веднъж, после пак се е развалила и тя пак е пуснала сигнал.. в сайта им има такава опция.

# 557
Да ползва старият изпитан и надежден начин с писмена кореспонденция на хартия, с известие за доставяне.

# 558
Да ползва старият изпитан и надежден начин с писмена кореспонденция на хартия, с известие за доставяне.

Ох, това за мен ли е..Ами тя каза, че като цяло те така се дразнели като ги накараш да свършат нещо.

# 559
  • София

Ох, това за мен ли е..Ами тя каза, че като цяло те така се дразнели като ги накараш да свършат нещо.
Да, и аз се дразня, като трябва да си свърша работата, но съм на заплата и трябва да ям, така че не го показвам особено на шефа Simple Smile Майтапа настрана, затова им плащаш, гони си правата!

# 560
Ами тя каза, че щяла да пише мейл до управителя на фирмата, понеже има чата, с който са я заплашили, че ще я блокират. Вече дали от управата ще реагират. Интересно ми е дали може да се пусне жалба в защита на потребителя...

# 561
Това са договорни отношения между ЕС и фирмата. Договор за изработка по ЗЗД, ако трябва да сме точни.
Дали се изпълнява този договор - ако не се изпълнява, ЕС има право да иска намаляване на цената.
Оня ден четох такова съдебно решение, че поради неизпълнение, довело до спиране на асансьора и т.н., съдът отсъжда възнаграждението да се намали със сумата Х - точно същата, която профито искаше да му бъде изплатена от ЕС, защото те бяха спрели да плащат.
Но нещата се уреждат по съдебен път.

Като ЕС не е доволна от фирмата, прекратява договора и избира нова или някой съсед да е управител. Това е редът.
Писано е в темата как са се отървали, да се потърси и прочете, и да се ползва опита им ....ако има желание каката.

Друго не знам какво се очаква.

Може би обичайното спасител на бЕл кон да долети и оправи проблемите.
Не става така - опрятат се хората и сами се оправят Simple Smile

# 562
  • София
Може би обичайното спасител на бЕл кон да долети и оправи проблемите.
Не става така - опрятат се хората и сами се оправят Simple Smile
Той царя нали така долетя, и ни оправя 800 дни Simple Smile

Казвам го с хумор, нямам нищо против човека, изглеждаше доста умен.

# 563
Приказката за Неволята - много добра!!

# 564
  • Варна
Все повече се убеждавам, че тоя професионалните май всички са един дол дренки, как пък не чух/прочетох нещо хубаво за някоя такава фирма...

# 565
Принципно има ли място/институция към която да се обърнеш с оплакване от профи ?!
Няма закони, това е.

# 566
Място има - съда.

# 567
Ами кака ще пробва да пита в защита на потребителя дали могат да направят нещо.. ще пиша като ми каже какво са й казали.

# 568
Ами тя каза, че щяла да пише мейл до управителя на фирмата, понеже има чата, с който са я заплашили, че ще я блокират. Вече дали от управата ще реагират. Интересно ми е дали може да се пусне жалба в защита на потребителя...

От КЗП нищо няма да направят! Казвам го от личен опит

# 569
Едно журналистическо разследване ще свърши много повече работа.

Общи условия

Активация на акаунт