Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема № 11

• 29 035
  • 764
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Тук не опира толкова дали сме съгласни, защото това е закона. Всички несъгласни могат да направят различни от законовите договорки, но трябва да имат ясна представа, че това са си точно такива - незаконни договорки. Няма ли 100% съгласие на всички участващи, един ако реши да се опълчи, може дори да осъди ЕС, и то без проблем, стига да му се занимава.

# 616
Тъй като се обсъжда разпределението на режийните …. законово ли е фирма за поддръжка да ги изчислява така :
Всички разходи са разпределени спрямо преизчислени идеални части … а те пък са измислени като сумираната от различните сгради застроена площ на обектите е преобразувана в идеални части за всеки обект , които идеални части отговарят на дела в общите разходи за поддръжка на комплекса ?!
Уф, много сложно са го написали ….

# 617
Тъй като се обсъжда разпределението на режийните …. законово ли е фирма за поддръжка да ги изчислява така :
Всички разходи са разпределени спрямо преизчислени идеални части … а те пък са измислени като сумираната от различните сгради застроена площ на обектите е преобразувана в идеални части за всеки обект , които идеални части отговарят на дела в общите разходи за поддръжка на комплекса ?!

Режийните са по чл.51.
Може би говориш за ФР ?

За преизчисляването на идеални части, когато сборът им не дава 100 - чл.17, ал.4.

# 618

Режийните са по чл.51.
Може би говориш за ФР ?

За преизчисляването на идеални части, когато сборът им не дава 100 - чл.17, ал.4.
И за режийните - всички разходи по управление и поддръжка вкл ФР комплекс - е преизчислена спрямо идеалните части

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 12:45 от rady_plovdiv

# 619
Сама можеш да прочетеш закона и да си отговориш на въпроса по него ли е...

# 620
Сама можеш да прочетеш закона и да си отговориш на въпроса по него ли е...
От това, което съм чела - не е ОК Sad
Но се надявах моя прочит да не е правилен.

И ми е чудно как всички домоуправители са се съгласили !!

# 621
Чл.3 и чл.4 от ЗУЕС - за комплексите.
С договори.

# 622
Дрийм, нещо не се разбираме.
Пак да кажа..какво прави вашето профи е отделно от това соето зуес предвижда, и това че първият не спазва второто не прави второто лошо  а прави първото такова Wink

Как тогава се разпределят разходите за ремонт, когато вноската е равна за всички апартаменти, можеш ли да ми обясниш? Повечето събират равни вноски за каса, независимо дали апартаментите са малки или големи? И как неживущите ще плащат смяната на крушката, след като тази крушка изгаря точно заради живущите? И на този закон, писан на коляно му казваш ,че е добър, след като всеки член може да се тълкува както си иска човек или както му отърва? В един закон не трябва да има двусмислие.

# 623
Дрийм, нещо не се разбираме.
Пак да кажа..какво прави вашето профи е отделно от това соето зуес предвижда, и това че първият не спазва второто не прави второто лошо  а прави първото такова Wink

Как тогава се разпределят разходите за ремонт, когато вноската е равна за всички апартаменти, можеш ли да ми обясниш? Повечето събират равни вноски за каса, независимо дали апартаментите са малки или големи? И как неживущите ще плащат смяната на крушката, след като тази крушка изгаря точно заради живущите? И на този закон, писан на коляно му казваш ,че е добър, след като всеки член може да се тълкува както си иска човек или както му отърва? В един закон не трябва да има двусмислие.

Какво точно ме питаш?
Защо е равна вноската - аз не знам защо така сте решили. законът няма равни вноски, пък не знам...

Първо си оправете вноските на двата фонда да са по закон...

Аз ли съм виновна, че не действате както е по закона, не разбирам, че се сърдиш на мен.
Платете ми, ще дойда да ви ги формирам както е по закон, не е сложно, пише си как става.
Два фонда са, за всеки е обяснено по колко се плаща.

Аз се отказвам да ти отговарям вече, не знам каква е причината, но е преливане от пусто в празно. Друг ако се наеме, нека ти отговори, ако те разбира, защото аз не те!

# 624
Предпазната решетка трябва да ви я монтира фирмата, която ви поддържа асансьора. Дават ви оферта и се разбирате кога да го свършат. На нас ни взеха 360 лв. по спомен (материали + труд).

# 625
Нашите не са равни...Питам другите, които събират равни вноски как разпределят разходите за ремонт. В нашия бивш вход всичко се определя от профито, живущите са съгласни. Не питам Тета, а тези, които събират поравно

# 626
Ние сега ще правим козметичен ремонт на сградата … всички са се наточили да събираме по-равно … а не според ид части !!

# 627
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Нашите не са равни...Питам другите, които събират равни вноски как разпределят разходите за ремонт. В нашия бивш вход всичко се определя от профито, живущите са съгласни. Не питам Тета, а тези, които събират поравно

само предполагам, не сме събирали така и нямам личен опит

знае се кой колко е внесъл, изчислява се още колко трябва да даде, за да покрие своята част...
според мен става тотален миш-маш.
и не ми е ясно защо си причиняват толкова проблеми

ради, на събранието, без много емоции и възклицателни знаци, заявяваш, че това е незаконно и не си съгласна да се разпределя по равно.
настояваш да се впише в протокола, че  отказваш да платиш парите на това основание.

# 628

само предполагам, не сме събирали така и нямам личен опит

знае се кой колко е внесъл, изчислява се още колко трябва да даде, за да покрие своята част...
според мен става тотален миш-маш.
и не ми е ясно защо си причиняват толкова проблеми

ради, на събранието, без много емоции и възклицателни знаци, заявяваш, че това е незаконно и не си съгласна да се разпределя по равно.
настояваш да се впише в протокола, че  отказваш да платиш парите на това основание.
Ох, човек … ще ме изядат
Всички пеят в хора на една съседка и собствена мисъл зеро.
И без това се боря с вятърни мелници, в комплекса, в който живея и имам помощно помещение и съответно нямам глас за нищо … просто ме поставят пред свършен факт - да плащам !!

# 629

Еми нали обясних подробно, явно на някои не им се обяснява, а други си събират по ид.ч., особено в блокове с апартаменти с голяма разлика.
https://bg-mam.ma/p/1532115/46546276

Общи условия

Активация на акаунт