За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 851
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
  • Русе
  • Мнения: 6 173
Скрит текст:
Иска ми се да направя кекс/сладкиш, обаче...
имам 1 яйце
2-3 лъжици кисело мляко
малко сметана за кафе
също и половин консерва кондензирано мляко
Как да ги комбинирам и има ли смисъл изобщо?

Слагаш всичко и продуктите по рецептата /брашно, олио, орехи, стафиди, сода/.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_28.html

# 481
  • Мнения: 5 184
Имам налично такова с изтичаща годност.

# 482
  • Мнения: 3 896
Масло, сухо мляко, мляко/вода, захар, какао. Соц. класика
Точно за шоколад влязох да питам Simple Smile
Може ли сухото мляко да е бебешко? Визирам Хип Комбиотик.

Стига да е вкусно самото бебешко мляко. Аз съм пробвала някои, които са учудващо гадни на вкус, но явно водещото е състава. Това на Хип не го знам какво е, но т.нар. "соц. класика" се правеше точно с едно бебешко мляко.

# 483
  • София
  • Мнения: 20 726
Лактана се казваше сухото мляко. Сега продават и насипно, в магазините King Adams (големият с подправките на Женския пазар) купувам, но вероятно има и другаде.

# 484
  • In transit
  • Мнения: 14 224
Имам налично такова с изтичаща годност.
Ако има само мляко в него, ще стане. Виж да няма други добавки.

# 485
  • софия
  • Мнения: 30 479
Който се колебае за тортата Капрез на мики, да спре. Супер лесна и бърза, ухае разкошно.
Готова съм за утрешната закуска.
Скрит текст:

# 486
  • Мнения: 9 463
Който се колебае за тортата Капрез на мики, да спре. Супер лесна и бърза, ухае разкошно.
Готова съм за утрешната закуска.
Скрит текст:
стига де, за закуска торта ли ще ядете Simple Smile  Чудесна изглежда!
Морковелка, ония бисквитки са меденки, да, но съм правила и курабии, с по-тънко разточено тесто и пак си запазват очертанията. Точиците на пиленцата и зайчетата/очите, нали? - са цвъкнати Simple Smile от тубичка с бои на Йоткера.

# 487
  • In transit
  • Мнения: 14 224
Звънче, чудна е! Heart Eyes
Пепи, често закусваме сладко/торта с капучино за закуска. Grinning

# 488
  • Мнения: 9 463
блазе ви.  У нас закуската задължително е солена (не ме засища сладкото, дори мекици, палачинки да са - със сладкото ям и сирене.) Но тези дни ще ми трябва бърза торта и ще пробвам таз.

# 489
  • Мнения: 1 067
Ще си правите ли някакви сладки или курабийки за Великден?
Трябва ми някаква рецепта, с която могат да се ползват формички за сладки.
Струва ми се, че с войнишките курабийки няма да мога да ползвам едни нови форми от Пепко. Меденки не искам и се чудя с какво тесто да ги използвам.
Правя тези великденски бисквитки,  ние много ги харесваме, сутрин с кафето са прекрасни, а и не само сутрин, но те не се поставят във формички, а само се усукват, но и всука бисквитка може да се нарече великденска
ТРАДИЦИОННИ ГРЪЦКИ ВЕЛИКДЕНСКИ БИСКВИТИ

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2021/04/blog-post_26.html


Дали може да се направят с олио вместо с масло?

# 490
  • София
  • Мнения: 12 222
========
Дали може да се направят с олио вместо с масло?
Не мога да кажа, изпълнявам си рецептата така както е дадена и никога не заменям продуктите, защото винаги гоня добър краен резултат,  като вкус.

# 491
  • Мнения: 24 631
С олио ще стане по-различна текстура. Иначе за моженето - то всичко може, защо не? Но твърда и течна мазнина дават различни резултати по принцип.

# 492
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Скрит текст:
Ще си правите ли някакви сладки или курабийки за Великден?
Трябва ми някаква рецепта, с която могат да се ползват формички за сладки.
Струва ми се, че с войнишките курабийки няма да мога да ползвам едни нови форми от Пепко. Меденки не искам и се чудя с какво тесто да ги използвам.
Правя тези великденски бисквитки,  ние много ги харесваме, сутрин с кафето са прекрасни, а и не само сутрин, но те не се поставят във формички, а само се усукват, но и всука бисквитка може да се нарече великденска
ТРАДИЦИОННИ ГРЪЦКИ ВЕЛИКДЕНСКИ БИСКВИТИ

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2021/04/blog-post_26.html


Дали може да се направят с олио вместо с масло?
[/quote]
Ако целта е да бъде растително масло - кокосово 1:1 се заменя. Но! Обезмирисеното е обработвано и за моите разбирания - вредно. Затова само студенопресовано, натурално, но то има аромат на кокос. Не е силна и натрапчива в печивото, но се усеща. Ако не ти пречи - давай смело.

# 493
  • софия
  • Мнения: 30 479
блазе ви.  У нас закуската задължително е солена (не ме засища сладкото, дори мекици, палачинки да са - със сладкото ям и сирене.) Но тези дни ще ми трябва бърза торта и ще пробвам таз.
И на вкус е чудна, но не е торта в традиционния смисъл, по-скоро кекс-брауни, идеален на сладост. Идеална е за съботно-неделен сладкиш.
Скрит текст:
Тъй като не се славя със стриктност при спазване на рецепти, следващия път мисля да сложа от шарените цитрусови корички от Лидл. Мисля, че ще паснат на вкуса.

# 494
  • Мнения: 1 712
Замесих тесто за козунак, но нещо не ми вдъхва доверие. Месих докато останах без ръце, може би 30 мин, като преди това го замесих с кухненси робот. Ни мехурче ни дявол. Тестото не се къса, но нещо седи странно. Не знам как точно да то опиша. Месих с брашното за козунак на София мел. Видя ми се малко тъмно като отворих пакета и самото тесто не е жълто а някак си като кално.  Ама пък обяснение дадох.  Та си мисля има ли и други месили с това брашно и какъв беше резултата?
пп рецептата ми е стара не меся за първи път.

Общи условия

Активация на акаунт