За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 572
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
Ще станат 👍

# 541
  • Sofia
Мислех само в памуци да завивам тази година, ще боядисам, колкото да спазя традицията- сиг 15 броя. Та, дали с памуци ще може и не топли яйца?
За този случай (с памука де) може, ама боите разтваряш когато ще боядисваш, в гореща вода.

# 542
  • софия
И аз бях с подобен въпрос, но мисля утре рано на ранина да ги сваря, да боядисам първото да намажа бузите и останалите да ги оставя домашните да ги боядисват, докато съм на работа. Ще боядисаме символично количество.
Щом може, ще им оставя да затоплят само вода за боите.

# 543
  • под тепетата
Според мен трябва да се изчака да са със стайна температура сварените яйца. Предполагам, че иначе ще се изпотят и половината боя ще е на покривката под яйцето. В това отношение много ме е яд, че вече не внасят ръцката боя Кептънс. С нея можеше и топли и студени яйца, в смисъл сварени предварително.

# 544
  • In transit
Биляна, с боята на д-р Йоткер боядисвам докато са топли яйцата. Така си пише на опаковките.

# 545
  • под тепетата
Да, не съм обяснила ясно, Мики. Ставаше въпрос за вече сварени и престояли в хладилник яйца.

# 546
  • In transit
Ясно.

# 547
Чудесно си се боядисват и студени яйца. Всичко зависи от качеството на боята. Преди години редовно давахме бурканите с боя, да ги ползва и съседката. Та и със студена боя става. Важно е да се сложи оцет във водата.

# 548
е, ако правиш шарени яйца и сложиш малко олио не става да раздаваш боята после и не може да се ползва пак.

# 549
Имам два килограма лимони. Как да ги съхраня максимално време?
Също ще помоля и за рецепти, в които да ги оползотворя?
Благодаря.

# 550
# 551
Имам два килограма лимони. Как да ги съхраня максимално време?
Също ще помоля и за рецепти, в които да ги оползотворя?
Благодаря.

Аз лимоните ги съхранявам в поставката за яйца, за да не се опират един в друг и в други продукти.

Две изпитани лимонови рецепти от мен https://www.krasimi.com/2023/02/recepti-limonovi-sladki.html

# 552
Ще личи ли яйцето, ако си намажа курабийките  с цяло яйце отгоре?
Не помня от миналата година, но май не си личеше и се ядосвам.
Сега пак разбих цяло и се чудя преди да ги намажа

# 553
  • София
Ще личи ли яйцето, ако си намажа курабийките  с цяло яйце отгоре?
Не помня от миналата година, но май не си личеше и се ядосвам.
Сега пак разбих цяло и се чудя преди да ги намажа
Мажи ги ,няма проблем

# 554
  • София/Испания
Какво мога да направя с орзо/от Лидл/?
Никога не съм яла такова и не знам как се готви.

Общи условия

Активация на акаунт