Бързи въпроси и отговори деца - 4

• 33 320
  • 841
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Аз съм забелязала, че като се чудят какво да изпишат и айде сто неща за имунитета.
Изопренозин всеки път изписват, никога не съм го давала.
Ако е вирус- ще мине до 2-3 дни, просто за симптомите давам , за да облекча детето. Това е било 90% от случаите досега.
Ако премине в по- дълго и съответно явно бактериално, си провеждам съответното антибиотично лечение.

# 631
Колко време след АБ капки се пуска носен секрет - 5 или 7 дни? Слагах ги 7 дни и като ги спрях, след 2 дни пак много и зелени сополи. Ако знаете и някаква лаболатория в София, където излизат бързо резултатите, моля да споделите. Предния път ги чаках 5 дни, а дотогава как да се лекуваме?

# 632
Здравейте.Имам син на почти 9 месеца и започна се с изправянето,първите крачки.
Тъй като наближава лятото да свърши,зимата се задава се чудя кога е редно да се закупят първите му обувки?За какво трябва да гледам,може ли да ми препоръчате от кои сте доволни,на колко често се сменят ?Защото питах няколко приятелки и те ми казаха че се били сменяли всеки месец което звучи логично, крачетата растат.Но все пак Искам да се допитам тук и до други мами тъй като нямам опита ,първо дете ни е и сега се сблъскваме с всички неща ...
Благодаря предварително на включилите се!👋🌺

# 633
Здравейте.Имам син на почти 9 месеца и започна се с изправянето,първите крачки.
Тъй като наближава лятото да свърши,зимата се задава се чудя кога е редно да се закупят първите му обувки?За какво трябва да гледам,може ли да ми препоръчате от кои сте доволни,на колко често се сменят ?Защото питах няколко приятелки и те ми казаха че се били сменяли всеки месец което звучи логично, крачетата растат.Но все пак Искам да се допитам тук и до други мами тъй като нямам опита ,първо дете ни е и сега се сблъскваме с всички неща ...
Благодаря предварително на включилите се!👋🌺
Ние ползваме на КК и много му бяха удобни.
Смяна на буйките се прави като се гледа растежа на крачетата.
Едва ли е всеки месец.
Но иначе бързо растат децата.
Купуваш мериш и когато прецениш, че вече тръгват да му стават малки купуваш нови по голям номер

# 634
Аз лично купих обувки, когато децата проходиха. Първите обувки и на двете бяха маратонки. Категорично не съм ги сменяла всеки месец, а като умалеят, което ставаше в рамките на сезон.

# 635
  • Германия
Обувки се купуват когато детето в проходило стабилно. Крачето расте с един размер на всеки 3-4 месеца, горе-долу, до към 3-годишна възраст, след това на всеки 6 месеца.

Обувките се купуват да има поне 1см от върха на пръстите до края на стелката. Важно е подметката да е еластична и да може да се огъва във всички посоки. Петата трябва да е стабилна за да дава упора.

Ходенето бос е много полезно за ходилата, моите деца обуват обувки само когато се налага, иначе ходят максимално боси или по чорапи

# 636
  • до най-прекрасния мъж
Най-добре е детето да проходи босо. При нас се падна точно през зимата. Започна да ходи за ръчичка на 1.1 г и сама на 1.2 г, тоест януари и февруари. Първите обувки купихме през октомври, за да не й е студено, като я извеждам. Била е на 10 м, но мога да кажа, че бяха по-скоро само за фасон, не е ходила с тях. Избрахме Понки. Вторите обувки взехме като започна да стъпва на земята навън отново за да не й е студено, било е към януари някъде, боти отново на Понки. И вече като проходи, взехме хубави боси обувки на ДД Степ. С тях проходи и изкара от март до края на май месец някъде, когато мина на сандали на ДД Степ, отново боси.
Като препоръка ортопеда ни каза следното: максимално мека, тънка и равна подметка  без повдигане на петата или свода (т.е. да НЕ са анатомични), максимално леки, без твърда пета. И по възможност да ходи максимално време боса, дори и без чорапи. За зимата е малко трудно при нас да е босонога, но пантофи няма и никога не е имала, ходи по чорапи. За да се оформи правилно свода, нашият ортопед препоръча поне до 3 годинки, ако можем да си го позволим, да й вземаме боси обувки.

# 637
Колко време след АБ капки се пуска носен секрет - 5 или 7 дни? Слагах ги 7 дни и като ги спрях, след 2 дни пак много и зелени сополи. Ако знаете и някаква лаболатория в София, където излизат бързо резултатите, моля да споделите. Предния път ги чаках 5 дни, а дотогава как да се лекуваме?
По антибиограма ли ги слагахте, вероятно е трябвало 10дни или просто не е достат.ефективно лечението.Поне 7дни , та дори 10 е нужно след лечението да пуснете отново секрет, който поне 3 раб дни се изготвя ...а за жалосг са си доста дни това при Вас...

Аз съм доволна много от ДД степ при широко краче, дъщеря ми са й любими и наистина с тях е супер мобилна, никакъв проблем,
за зимата съм доволна от примиджи

Имаше на беомеханикс в началото след прохождане сандалки, но бързо видях,че няма да е нашата марка, за тясно краче са.

# 638
Здравейте,
Има ли тук мама от Балчик, която може да ми  пише къде е детската кухня?

# 639
Здравейте!
Може ли да ми каже някой каже колко върви сега заплащането на час на детегледачка, ориентировъчно като сума?

# 640
За София - 10 лева на час като да е минимума, ако е за събота/неделя или вечер по-скоро 15 лева на час.

# 641
За София - 10 лева на час като да е минимума, ако е за събота/неделя или вечер по-скоро 15 лева на час.
Благодаря!
Да, за София става въпрос.
Казаха ми около 15 лв. на час, та реших да чуя и още мнения.

# 642
Вижте програма Родители в заетост. Аз ползвам детегледачка от там. Има възможност за пълен работен ден или на 4ч.

# 643
  • София
На колко години според вас е ок дете да започне да ходи допълнително на спорт? Малкият сега ще направи 3г и си е малък още, но за другото лято започваме да се замисляме дали да не го запишем на нещо (май плуване като гледаме, че е голяма жаба). Вие кога си записахте децата и на какво?

# 644
На колко години според вас е ок дете да започне да ходи допълнително на спорт? Малкият сега ще направи 3г и си е малък още, но за другото лято започваме да се замисляме дали да не го запишем на нещо (май плуване като гледаме, че е голяма жаба). Вие кога си записахте децата и на какво?
Да ти кажа, преди 3 години рядко искат да ги взимат треньорите, защото масово малките не са достатъчно самостоятелни и са с памперси.
Моето дете тръгна на танци на 3г, по-рано не приемаха.

Общи условия

Активация на акаунт