Бързи въпроси и отговори деца - 4

• 33 893
  • 841
  •   1
Отговори
# 600
Сироп уринал. Не е хомеопатия, но е от червена боровинка. На малкия го изписаха да го пие месец, когато на 8м. Направи пиелонефрит. Вижте каква е урината, ако е мътна и тъмна, може и да е по-сериозно от цистит. Пуснете първа сутрешна стерилна урина и посетете детски нефролог.

# 601
За цистит / парене при дете - каква хомеопатия бихте препоръчали, утре ще пуснем изследвания ( и разбира се на лекар). Но за тази нощ да облекча болката на малката ( 4г)
Хомеопатия не знам. Уринал прахчета са много ефикасни.

# 602
  • Пловдив
Цистит е опасно заболяване , лекувайте го адекватно, за да не се мъчи детето и да не направите усложнения.

# 603
След контакт с болно дете (което посещава ясла) на моето (1,7г.)се появиха секрети в носа,които са прозрачни,но вече втора седмица не минават,в чудо се виждам!
По предписание на педиатър слагах Виброцил 6 дни и преди сън Ксилометазолин,че сънят иначе беше невъзможен,защото още спи със залъглка.
След това ми каза да спирам капките и да промивам само със солена вода,но сополите се увеличиха и сега капя Тобрекс.Вече е 5ти ден,не виждам пак подобрение! 🫣
Съвети от опит?

Трябваше да отида,да си платя една микробиология още в началото и да не чакам толкова време....

# 604
Просто промивайте носа и единствено вечер ако не може да спи прилагате капки за отпушване преди сън.
Някои хреми са продължителни. Показвате как да издухва нослето или ползвате аспиратор за нос. Микробиология няма смисъл да пускате сега, след толкова дни антибиотични капки нищо няма да покаже. Единствено почиствайте секретите, постепенно ще намалеят.

# 605
Така е, след тобрекс трябва да минат 5 дни, за да имате реална микробиология. Най-вероятно е бактерия, и резистентна към този антибиотик.
А иначе, те сополите не са като на голям човек, минават за поне 8-14 дни при децата. Включете противоалергично, да не си докарате един отит от продължителна хрема.

# 606
Така е, след тобрекс трябва да минат 5 дни, за да имате реална микробиология. Най-вероятно е бактерия, и резистентна към този антибиотик.
А иначе, те сополите не са като на голям човек, минават за поне 8-14 дни при децата. Включете противоалергично, да не си докарате един отит от продължителна хрема.
Това ме тревожи.На мен това ми е слабо място (3та сливица,уши) и децата са го наследили от мен...
За микробиологията ясно,аз се обвинявам ,че в началото не я пуснах още...

# 607
При нас хремата си я влачат поне 10 дни. При зелени сополи направо ги почвам с АБ капки и спират много бързо. Но не пускам секрет, понеже го чакаме по 7 дни и не искам да се влачат толкова време сополиви. Иначе и при бистра хрема се е оказвало бактерия, явно тези капки не действат, иначе за 1-2 дни би трябвало да намалеят сополите.

# 608
Не е задължително да е бактерия. Зимата детето ми (тогава на 1г5м) беше с ужасяваща хрема. Жилави, гъсти секрети, много. Вечер повръщаше от тях и не можеше да спи. Първата седмица беше истински кошмар. Постепенно почнаха да намаляват и се изчистиха, ни отне минимум 14 дни. Тогава аспиратор с накрайник за прахосмукачка ни спаси. Не е правила никакви усложнения.

# 609
Не е задължително да е бактерия. Зимата детето ми (тогава на 1г5м) беше с ужасяваща хрема. Жилави, гъсти секрети, много. Вечер повръщаше от тях и не можеше да спи. Първата седмица беше истински кошмар. Постепенно почнаха да намаляват и се изчистиха, ни отне минимум 14 дни. Тогава аспиратор с накрайник за прахосмукачка ни спаси. Не е правила никакви усложнения.
Това с прахосмукачката не е ли мн стресиращо?
Не мога да ви опиша какъв рев и страх всява в него аспиратора за нос,представям си с другия накрайник 🫣
Личната каза,че щом нямат цвят секретите,не е за антибиотични капки,но аз ги взех,признавам си!
При сходен случай свършиха чудесна работа.

# 610
Прахосмукачката беше стресираща най-вече за мен. Децата бързо свикнаха, даже сами си държат накрайника.

# 611
Не се е стресирала, тя сама усещаше, че я облегчава. Свикна за 2-3 пъти. Секретите бяха толкова много и жилави, че никакъв шанс да се изчистят по друг начин. А и с прахосмукачката става за секунди, не като с уста да се опитваш да държиш детето и да смучеш, което е доста неефективно сравнено с прахосмукачката.

# 612
  • Пловдив
Здравейте! Колко време след прием на антибиотик (10 дни) е приемливо да се пусне гърлен секрет, за да се разбере дали стрептокок -а е изтрепан?

# 613
Solenka, 5 дни мимимум, обикновено докторите препоръчват 7-14. Водещото е да е взет по учебник - сутрин на гладно, не мити зъби, не пита вода. Не промиван нос.

# 614
На каква възраст заведохте децата си на кино и цирк за пръв път?

Чудя се малка ли е дъщеря ми (2.4 години). Ходила е на куклен театър и концерти за дечица много пъти и издържа 40 минути без никакъв проблем, та се чудя удачно ли е да пробвам да взема билети за кино за идната дъждовна събота. Естествено ще седнем до изхода и ще се изнесем, ако й дойде в повече... Elemental може би.

Също цирк Балкански страшен ли е за малки деца? Има ли животни в програмата? Чудя се дали есента, когато ще е на 2.6-2.7, да я заведа.

Общи условия

Активация на акаунт