С какво ви дразнят свекървите? – 145

• 31 409
  • 752
  •   1
Отговори
# 735
  • при късмета
Ма Ко, на кой точно въпрос не съм ти отговорила? Да, на 17 години не съм спала по чужди къщи и го намирам за правилно.
Ако детето ти се окаже в тази ситуация и не е с твоите възгледи какво правиш? Гониш го, забраняваш му да има гаджета преди 18, от сега му забраняваш да мисли различно от теб или какво?

А историята за гледането на децата на приятелката на Ма Ко аз разбрах, че се развива в студентска възраст.
На по 18 бяхме и аз и приятелката ми, като тя имаше бебе. Бяха си и официално женени с мъжа ѝ. И двете имаме рожден ден преди завършването на учебната година, т.е. навършихме 18,след това  завършихме, лятото правиха сватба вече беше бременна, а бебето се роди ноември. В този ред се развиват събитията. Майка ѝ почина началото на следващата година, 19 още не бяхме навършили

# 736
Значи много шум за нищо.
Минал е бил заветният 18ти РД, който по магически начин ти дава право да правиш секс през нощта.
Ма ко, реабилитирана си и вече имаш форумно разрешение да си възпитаваш детето. Wink Joy
П.П. Аз питах Динчо няколко пъти как е сигурна, че в нейния кръг няма хора, които са били "преспиващи непълнолетни" и как ще разбере дали снахата е била такава, но и на мен не отговори.
Нищо, здраве да е, Господ е събирач, както казват тук в темата.
Ще и прати подходяща снаха, която никога не е нощувала в чужд дом. Wink

# 737
  • при късмета
Аааа, не съм. Това са обстоятелствата които наложиха заживяването в приятелката. С гаджето заживях месец преди да навърша 18

# 738
Тюх, язък! Дръпни се веднага от детето си, ти не съвсем читава жено. Wink
Не е ли ирония, че само на 18 са ти имали такова доверие, че да ти поверят чуждо новородено бебе, а сега Динчо ти казва, че не можеш да възпитаваш добре собственото си дете?

# 739
  • при късмета
Да, една от причините да родя на 31 и дълго да избирам бащата е, че бях минала преди това през гледане на бебе и дете. Не, че не го отгледахме, нищо, че бяхме направо малки, не млади, ама ограниченията и отговорността която поемаш ти е доста по-ясна. Не, че тези, които още нямат дете не трябва да са наясно какво решение взимат, трябва. Ние се справихме на по 18, в криза, която е само у нас, не световна и в много по-трудни времена от сегашните. Мъжа ѝ си беше наличен де, ама имаше и едно 6 годишно дете за гледане, освен бебето, налагаше му се доста да работи. Не беше лесно, но и заради възрастта ни, някак като, че по-леко мина. Сега и двамата са чудесни млади хора, а приятелката ми и мъжа ѝ още са семейство.
От тогава бабиери разни ми късат нервите относно даването на акъли за гледането на дете. Нямаше някоя, която да пропусне да ни даде акъл, независимо дали аз, майката или заедно излизахме с бебето. И тогава не ги слушахме и не сгрешихме. Не е пропуснало консултация и слушахме само доктора

# 740
Ма Ко, на кой точно въпрос не съм ти отговорила? Да, на 17 години не съм спала по чужди къщи и го намирам за правилно.
Ако детето ти се окаже в тази ситуация и не е с твоите възгледи какво правиш? Гониш го, забраняваш му да има гаджета преди 18, от сега му забраняваш да мисли различно от теб или какво?

А историята за гледането на децата на приятелката на Ма Ко аз разбрах, че се развива в студентска възраст.
На по 18 бяхме и аз и приятелката ми, като тя имаше бебе. Бяха си и официално женени с мъжа ѝ. И двете имаме рожден ден преди завършването на учебната година, т.е. навършихме 18,след това  завършихме, лятото правиха сватба вече беше бременна, а бебето се роди ноември. В този ред се развиват събитията. Майка ѝ почина началото на следващата година, 19 още не бяхме навършили

Абе да ти кажа доста сте подранили. Повечето родители точно от това пазят децата си, но вие си знаете.

Отклонихме се от темата обаче

# 741
  • при късмета
С кое сме подранили? Децата ни са с 13 години разлика. Да, и според нея за дете беше рано и не беше планирано, но си го задържаха и както казах още са семейство. Бяха си направили сметката финансово да се оправят, не с презадоволяване, но да се оправят, въпреки времената. Това, че майка ѝ почина нямаше как да се планира и никой не го е искал, но и брат си не можеше да зареже на 6 години. Ако не беше това, макар и рано и с непланирано бебе, всичко щеше да си се развие по съвсем нормалния начин. А аз се ожених и родих дете много по-късно.
С тогавашното гадже още се виждаме от време на време из квартала. Ако за някоя проекто-бивша свекърва мога да кажа, че искаше никога сина ѝ да не ме е срещал, то това беше тази. Не можеше да ме понася тази жена, а от това, че не ми пукаше от този факт произлизаше най-голямата злоба в нея. С нея съм се конфронтирала съвсем открито, направо до скандали. Най-мразеше като ѝ кажех, че не ми е никаква да ми дава акъл и наставления. Което си беше абсолютен факт

# 742
Динчо, имаш ли деца? На каква възраст са?
  Аз отивам да си направя харакири , след прочетеното тук. Моите деца са най-големият провал на света- на 17 и малко на щерката гаджето оставаше у нас, тя у тях , тя на 21 г се омъжи за същия , без да е бременна. По свое желание и за  своя сметка.  На 24 г роди. Междувременно завърши бакалавър, сега завършва магистратура, работи   На синът ми приятелката снощи си тръгна малко след полунощ от нас, и тя същия провал.
   Предишната му приятелка оставаше у дома с преспиване, по няколко дни. Не бяхме окей със ситуацията,казвали сме на него и на нея. И кво?! И това ,че не се е съобразил изобщо не го прави невъзпитан, груб , неуважителен и така нататък. Дали ще си хване такси в 4.30 или ще остане да спи у дома , каква е разликата? Минахме и през това пуберско бунтарство. И добре,че в това се изразяваше бунтът  - не в дрога, пиянски изпълнения и всякакви други страхотии. Междувременно , той не е спирал да учи и да работи, тя също натискаше на учене, уроци. Обичаха да са с нас, весело и забавно им беше. Тя е доста креативна и правеха какви ли не неща с ръцете си.
   За сметка на това, смятам че имам доста добре възпитани деца, прекрасно справящи се със живота , и няма да спра да ги хваля и да се гордея с тях.

# 743
Мъдра мисъл на деня Grinning :

# 744
  • София
Въхто. И аз от теЯ - провалите, ама по отношение на проектоснахичката ми - да ми е жива и здрава и все така да прави щастлив сина ми Purple Heart
Ама хич не ме интересува мнението на такива, като Динчо - сорри -
Колко са ме хранили мен през годините, ей заради такива, така наречени норми на поведение ...
Ама никой не ти е в обувките, че да види какво е ...

# 745
Слагаме по още една черна точка към списъка с провали на свекървите.
   Сега сериозно - всеки знае себе си. Ама аз от личен опит знам,че като кажа за нещо - абсурд, никога , съдбата така ми го на...., че вече такива гръмки и категорични заявки - не!

# 746
  • Варна
По въпроса за неспането вкъщи на непълнолетни съм категорично против. Съжалявам, но не са от моята среда. Няма как да уважавам мнение на такъв човек. И не, не говоря за ученици на квартира.
Майкоуууу, мойто е на 7 и вече е спала у приятелка... Добре, че няма да ставам свекърва... 🙄

# 747
  • София
По въпроса за неспането вкъщи на непълнолетни съм категорично против. Съжалявам, но не са от моята среда. Няма как да уважавам мнение на такъв човек. И не, не говоря за ученици на квартира.
Майкоуууу, мойто е на 7 и вече е спала у приятелка... Добре, че няма да ставам свекърва... 🙄
Двете са момичета, нали така
Динчо говори за разнополови, които не са роднини, и мисля че всички го разбират чудесно, носе правят на неразбрали

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 12:48 от Cuckoo

# 748
Да, рисковете от това 7-годишно момиче да спи у приятелка са съвсем същите, като 17 годишна да спи у приятел. Никаква разлика.

# 749
Има голяма разлика . Даже се чудя колко хора се правят на неразбрали. Наши съседи се сдобиха с внуче от 14- годишната си дъщеря след като няколко пъти нощувала в приятелка. Оказа се , че и приятели са нощували там . Риск си има - премерен, непремерен , кой както си прецени. Хората от горепосочената случка отглеждат  детето като родители.

Общи условия

Активация на акаунт