С какво ви дразнят свекървите? – 145

• 31 402
  • 752
  •   1
Отговори
# 15
Мъжът ми ме подкрепя той дори не желае да идва именно заради тази и страна,апартамента не е нейн живеем в чужбина и тя идва просто на гости заради малкия. Аз й споменах,когато ми каза,че не обича,че я разбирам , и че аз също държа да бъде както аз реша ,но тя явно не разбра намека
Ради, защо? Техен ли е този апартамент? Разбери се с мъжа ти. Но реши и ти да казваш, че не обичаш да ти се пипа - същото, което и тя. Просто й кажи, че двете явно сте много еднакви, ти също искаш само ти да определяш в твоята си кухня.
Не я оставяй да ти се качва на главата. Тя явно гледа на теб като на 5-годишно дете.
Ще разбере тя, ако не се отказваш от твоето решение в полза на нейното.

# 16
  • София
Наскоро, в 2 други теми, с различни казуси казах следното: Не е луд онзи, който яде баницата, а този, който му я дава. Та, тъй...
Ще ми каже някой къде да си мия ръцете и с какво да чистя в моя дом?
Моля?

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 14:31 от Светулчица

# 17
Някой (свекърва, майка, друг човек) като ви каже нещо, което не ви харесва и с което не сте съгласни, но държите да няма разправии - усмихнете се, кимнете и правете каквото си искате. Малко трудно да се дава тон в живота на големи хора, ако самите те не го позволят.

# 18
Току що видях, че имало тема С какво ви дразнят снахите. Отивам в нея да мрънкам и аз, че тук е пренаселено със свекърви, а там мога да срещна техните снахи и да си ги одумваме заедно.. 🤣
Иначе, няма нужда да търсим мъже без майки, а само майки, които не се бъркат в отношенията между мъж и жена, майка и дете и т.н.

# 19
Някой (свекърва, майка, друг човек) като ви каже нещо, което не ви харесва и с което не сте съгласни, но държите да няма разправии - усмихнете се, кимнете и правете каквото си искате. Малко трудно да се дава тон в живота на големи хора, ако самите те не го позволят.

Както казах преди известно време - понякога не става с добра дума. Ей преди няколко седмици майка ми беше вкъщи. Тя просто си действа жената. Пита, казваш НЕ, а тя продължава, както си знае, докато не стане скандал. Така че си иска твърда ръка и отстояване на позиция понякога.
Та ако свекървата/майка ми дойдат вкъщи и ми дърпат метлата от ръцете, няма да има усмивки... Е, в нашия случай аз дърпах метлата, ама това е друга тема вече.

# 20
Добре,де свекървата е несъобразителна,лоша,и т.н. в най-добрите форумски традиции.Интересно, като ти каза да не метеш,ти ако се беше усмихнала и беше си измела,с думите " моят дом ,моите правила"какво щеше да направи,да те набие с метлата ли?
Не се дръжте като 5 годишни и няма да се отнасят с вас като с такива.

# 21
То и много други теми за дразнене гледам, че има 😀 Родителите, етървите, мъжете, колегите, съседите... Много изнервен народ, много!

# 22
Съгласна съм с вас знам какво трябва да кажа или направя просто не искам да бъда лошата снаха, да не говорим,че иска да вземе малкия другото лято за 2 месеца та той тогава ще е на година и половина , моя мъж казва какво толкова не е на чуждо място ,но за мен това е немислимо да си изпратя детето за толкова дълго време на тази възраст,естествено ,че няма да го позволя като еска да му се порадва да дойде и да му се радва тук

# 23
Съгласна съм с вас знам какво трябва да кажа или направя просто не искам да бъда лошата снаха, да не говорим,че иска да вземе малкия другото лято за 2 месеца та той тогава ще е на година и половина , моя мъж казва какво толкова не е на чуждо място ,но за мен това е немислимо да си изпратя детето за толкова дълго време на тази възраст,естествено ,че няма да го позволя като еска да му се порадва да дойде и да му се радва тук

2 месеца??? Аз бих се поболяла без детенцето си толкова време.. Тази жена акъл има ли???

# 24
Тази жена съвсем ви се е качила на главата. А ти явно нямаш нищо против.

# 25
Това с гледането и при нас беше лек проблем, ние и двамата сме отгледани от баби и дядовци по цяло лято, а в същото време не изпращаме нашите деца за толкова. Всички ги искат, но и всички разбраха, че няма да се получи. Иначе точно конкретно от све имаше сърдеж, че не искаме да оставим детето лятото.

# 26
Това да си мълчиш и да преглъщаш няма никакъв смисъл. Как ли не някой ще ми забрани да си мия ръцете на мивката у нас??

# 27
  • при късмета
Ради, нещо не разбрах. Значи мъжа ти го няма като тя ви е на гости, ти не му споделяш, че ти къса нервите, но той същевременно няма нищо против детето, т.е. бебето да прати при майка си за голям период от време. Правилно ли съм разбрала? В такива случаи обикновенно казвам, че имаш проблем с мъжа, не със свекървата. В този случай имаш проблем и със свекървата, защото предимно ти контактуваш с нея. Обаче най-големия проблем си си ти самата. Докато се въртиш на петичка, изпълняваш и се съобразяваш, нищо няма да се промени. На кое държиш повече, да си добра снаха или добра майка и съпруга (макар да ми се струва, че мъжа ти много не го заслужава)? Ако свекървата е първия ти приоритет, продължавай в същия дух. Ако е детето, само ти можеш да промениш нещата

# 28
  • Варна
Радито добре са я дресирали. Козирува, мълчи и изпълнява. Продължавай така. Другото лято няма и да те питат като ти вземат детето и го пратят при нея за два месеца.

# 29
Това за седенето при баба и дядо на село аз лично нямам против. На чист въздух, хубава храна, защо не, е, чак 2 месеца е доста време, виж две седмици примерно е нормално.
Наскоро попитах ММ дали би разрешил да оставим детето, като поотрасне там само с техните и той ми каза Не, че нямал доверие дали ще се оправят, което мен ме учуди дори. Ама като се сетя, че баба му го е гледала от 7 месечен, може би нормално да мисли така, въпреки че определям свеки като оправна и внимателна с детето.

Общи условия

Активация на акаунт