С какво ви дразнят свекървите? – 145

• 31 825
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Много зависи какъв човек си. Аз например харесвам свекърите - мили, съобразителни, гледат да не ни се натрапват, да не ни притесняват, зачитат мнението ни и рядко дават непоискани съвети. Дори да не сме съгласни с тях, няма драма. Иии тотална противоположност е майка ми. Тя не се интересува дали сме ок с нейните думи и действия. Много крив човек.
Радвам се, че все пак всички родители са далеч, в градове на стотици километри от София.

# 601
Много зависи какъв човек си. Аз например харесвам свекърите - мили, съобразителни, гледат да не ни се натрапват, да не ни притесняват, зачитат мнението ни и рядко дават непоискани съвети. Дори да не сме съгласни с тях, няма драма. Иии тотална противоположност е майка ми. Тя не се интересува дали сме ок с нейните думи и действия. Много крив човек.
Радвам се, че все пак всички родители са далеч, в градове на стотици километри от София.
разбирам те, когато хората не се съобразяват, натрапват се, налагат се, и т.н. физическата дистанция е най-доброто и здравословно решение.Иначе животът ни би бил доста тежък

# 602
Аз пък не смятам помоща във възпитанието на децата за семейна простотия. Като баба ,съм щастлива и доволна,че ме правят съпричастна и ми позволяват да прекарваме време заедно.Мисля,че сме напипали правилните граници за нас, но смятам ,че има какво да дам на внучката си като отношение.

# 603
Аз пък не смятам помоща във възпитанието на децата за семейна простотия. Като баба ,съм щастлива и доволна,че ме правят съпричастна и ми позволяват да прекарваме време заедно.Мисля,че сме напипали правилните граници за нас, но смятам ,че има какво да дам на внучката си като отношение.
разбирам те, и щом близките ти са ок с това - значи всичко е наред. Аз не съм такава и не бих могла да бъда. ПРедпочитам родителите да се оправят  сами с възпитанието / както ние го правим сега/, гледането също. За да не ме обвиняват че им нарушавам възпитателните мерки,че не правя нещо както искат и т.н. Аз държа на едни неща, вероятно те като родители на друти, така че, предпочитам да са самостоятелни като родители. Както сме ние сега.
Когато децата станат по-големи за комуникация, бих ги вземала с нас, когато пътуваме / ако искат и майка им не е против /, ще им се обаждам да ги чувам / както сина си/, ще им казвам че, ги обичам и се гордея с тях - за да се чувстват добре. Ще им помагам да се развиват - да участват в различни курсове, школи, хобита. Ако ридителите им разрешат, бих  помагала финансово.
Другото оставям на майка им и баща им.
Като казах простотии имах впредвид - различни мнения, водещи до семейни драми и глупави разправии.
Всеки да си гледа собствения дом и да уважава пространството на другия.

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 15:32 от Crissy

# 604
Грижата за внуците не винаги е намеса в чуждия дом.
  Но разбрах какво имаш предвид, и приемам различното мнение Най-вече щом е ненамеса.

# 605
Имам съмнения, че хипотетичното "когато имам снаха, аз ще..." няма да се покрие съвсем точно с реалностите Simple Smile

# 606
мисля че, когато човек е готов да се държи уважително/търпимо към другия, и не се меша в чужди решения, живот, които не го касаят, а това зависи от желанието на всеки от нас, а и има собствен живот, а не обсебва децата си, тогава това е реалистично. ПРоблемът често е, че когато децата  се отделят някои родители се опитват да живеят техния живот, спират да живеят собствен и се асоциират с децата си. Защо трябва да е така?

# 607
Криси, права си, обаче твоето ми се вижда в другата крайност...
Изборът не е между това да си залепен за децата си и да звъниш по 30 пъти на ден по телефона и да се обаждаш само когато снахата не е там.

# 608
просто не мисля че, ще се харесваме, със сигурност ще намери нещо в мен, което не и харесва-и защо не. Като чета форума, това е нормално и обичайно. Така че, просто ще стоя на страна. Вярно е, това е другата крайност-но поне няма да има битки /поне от моя страна, ще ги избягвам/,както казах, по вероятно е да ни обвинят със съпруга ми в безхаберие, отколкото в намеса. Аз и сега не се мешам в решенията на сина ни. Той е чудесен, споделя с мен и когато ме попита му давам мнение - но накрая той преценява. Слава богу, до тук, действа разумно /той взема решения, които и ние приемаме като правилни/Снахата каквато и да е-просто няма да има скандали с мен/това съм сигурна, ако е  конфликтна - ще я избягвам , но няма да участвам в семейни битки и груби обноски, интриги/Достатъчно ми е трудно като снаха точно заради такова отношение.
Животът е твърде кратък и ценен за всички!

# 609
Ами какво да ти кажа... прекрасен пример за предразсъдъци. Щом е снаха, значи ще те мрази и няма да се харесате.

# 610
Изборът не е между това да си залепен за децата си и да звъниш по 30 пъти на ден по телефона и да се обаждаш само когато снахата не е там.
А и хич не съм убедена, че на снахата ще ѝ хареса това обаждане "когато не е там"! Какво е това шушукане зад гърба ѝ 😉

Работата на бабите и дядовците не е нито да отглеждат, нито да възпитават внуците!
https://purvite7.bg/zashho-vseki-tryabva-da-ima-baba/  🤣

# 611
А и хич не съм убедена, че на снахата ще ѝ хареса това обаждане "когато не е там"! Какво е това шушукане зад гърба ѝ 😉

Работата на бабите и дядовците не е нито да отглеждат, нито да възпитават внуците!
https://purvite7.bg/zashho-vseki-tryabva-da-ima-baba/  🤣

това е забавно - хахаха. всъщност като леко пораснат ще звъня и на децата, АКО НЕ ИМ ДОСАЖДАМ и искат да говорят с мен. ще се подмазвам на децата, искам те да ни харесват и да искат да говорят с баба и дядо/ сина ми ни харесва, знам това/ Дано да обичат да учати да искат да се развиват, да пробват различни неща-, ще мога да ги подкрепям повече. Ако не са такива и не приличат на сина ми, тогава какво ми остава друго, освен просто да ги обичам. Другото не е важно за мен. хахахха. Ей момичета, един ден ще сме свекърви и тъщи - хахаххаха
много ми е забавно. Мъжът ми се дразни като му го кажа.

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 16:50 от Crissy

# 612
  • при късмета
То не им е работа да определят нито възпитанието, нито отглеждането, ама ей на, темата е навъртяла толкова издания защото свекървите не го разбират, а не снахите

# 613
Ще споделя на какъв разговор станах неволен свидетел на една пейка пред блок. Не знам коя точно баба беше, но разпалено обсъждаше с някой как внучката като била при нея я учила на нещо си, възпитавала я, а майка й като дошла да я прибере казала обратното и детето послушало майка си. Беше възмутена, че майката й разваляла възпитанието и се ядосваше как може така да постъпва с нея и детето. Ясно е, че не е казус но илюстрира част от причините за проблемите споделяни в темата

# 614
При нас по-често майка ми се опитва да възпитава, но сигурно това е, понеже свеки е надалеч. Във всеки такъв случай си ѝ казвам, че това е моето дете и аз ще решавам как да го възпитавам и ѝ напомням, че мен вече ме е възпитала еди как си и си е изпълнила дълга.
Обаче, ако трябва да казвам това на свеки, някак не идва нормално. Поне засега уж изглежда, че се съгласява в всичко, което ѝ казвам, с изключение на един път, когато казах, че детето не е яло еди какво си още и по-добре да не му дава, тя обаче реши, че ще му даде и така се задави след това, че добре, че някак успя да изплюе глътнатото..

Общи условия

Активация на акаунт