С какво ви дразнят свекървите? – 145

• 31 826
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Зависи от мястото и продължителността на гостуването. Ако си поканен за вечерта, недопустимо е с влизането да пускаш чуждия телевизор. Ако си за седмица, нещата са по-различни. Но да, съобразяване и отстъпки и от двете страни са за предпочитане.
Като ви чета за свекървите, гледащи турските сериали, и като гледам най-актуалните теми в тукашния подфорум "Телевизия"... 🤣

# 586
Изхода е в стята за гости /или там където пребивава госта/ да се сложи телевизор. И който иска да си го гледа.

# 587
Ми мен миналата седмица ме поканиха на гости и като стана време за Ергенът и се пусна да го гледаме. Не че не го гледам, ама вкъщи в леглото ми е по-добре. Нямаше да бия 1 час път Grinning
Според мен е въпрос на комуникация, когато е дълго гостуването. Ако не ме дразни изключително много предаването, нямам против да го пусна на гостите.

# 588
Замислих се, дали няма да е удачно при описанията на оплакванията, някак да се уточнява възрастта на свекървата, примерно "А моето свекървище (55) онзи ден направи това и това". Защото понякога чета и изпадам в голямо чудене - има момичета които звучат като съвсем млади, примерно 25 годишни, свекървите им съответно би трябвало да са на 50-55. Тоест, почти наборки Smiley А действията, реакциите и разсъжаденията, които им се приписват, отговарят на 70-75. Като нямаме отправна точка за хора от кое поколение говорим, понякога е много объркващо.

# 589
И свекърите и мама и татко си гледат телевизия, когато им дойде времето.
На възрастните хора им е много трудно да си нарушават рутината. Ден след с години едно и също като правиш, навика е много силен.
Понякога малко се дразня, защото водя децата в друга стая, за да не гледат тв, а с мъничките е трдуно.
Но иначе ги разбирам и не бих коментирала, това ще е само обидно за тях:( гледам минимум заблежки да правя, за да им пазя достойнството.
Вкъщи сама им пускам тв, на нужния канал. Те нямат опцията да си връщат назад и да гледат по-късно или друг ден (ние също нямаме, но не и трябва, защото не гледаме тв).
Ноо в същността седи, както винаги, цялостните отношения как са.

# 590
Вие сериозно ли? Ако поканата е честване на рожден ден, празник и прочие еднодневни или по-кратки визити, гледането на телевизия отива на 5018 място. При гостуване с преспиване и то на роднини, си правим взаимни отстъпки. С приятелите предпочитане да се наприказваме или да излезем навън, дори да си гoстуваме по седмица.

# 591
не бих оставала с престиване при сина си. Уважавам неговото лично пространство, уважавам и нашето си. Има хотели.
Предпочитам, когато се стигне до там да живее с някого, да ходим много рядко на гости и когато ни покани този някого. Не искам да вредя на сина си. Не бих давала съвети на жена му - как да чисти, готви, гледа деца и т.н. Нейна си работа.В моя дом аз съм господарка. Ние ще сме по-скоро изглеждащи като "непроявяващи интерес", подозирам че, тъй като няма да се мешам и да се държа лошо и грубо с нея, има вероятност да бъдем обвинени в безхаберие.
Ще се обаждам на  сина си, във време, когато знам че е сам. Ще му давам съвети, ако още ги търси от мен, ще го подкрепям каквото и да прави в живота си и това е. Няма да се мешам, да се конфронтирам с половинката му, каквото и да мисля за нея, ще си мълча. Изобщо ние ще си живеем живота.
никога не бих карала сина си, да се чувства длъжен да ни издържа.Той заслужава добър живот и аз съм благодарна че е мой син.

# 592
Crissy, както и ти самата си написала-щом ще бъдеш свекърва, това автоматично те прави " простакеса, недодялана и евентуално мърла" .
На челна стойка пак няма никаква вероятност да угодиш на бъдещата снаха.
Това го казвам, точно защото аз самата съм снаха и разбирам мисленето на снахите.
Лошото е , че така като чета темата повечето сме майки на момчета и след 10-15 години ще сме свекърви.
Ако тогава аз още чета и пиша в този форум, ще ми е интересно да прочета бъдещите писания на няколко съфорумки от" свекървенския" им период.

# 593
права си, и аз така смятам - точно така ще бъда характеризирана.
Но, смятам да се държа така, както съм описала, защото имам достойнство, а не за друго. Иначе, някакви свръх близки отношения не смятам за създавам, точно за да избегна драмите и битовизмите.
Ние ще си живеем живота, както го правим и досега. И честно казано, няма и да се опитвам да бъда харесвана. Вероятно няма да е възможно.Просто няма да се мешам и да участвам в селски битовизми. / заради себе си /Изобщо не ме интересува кой как готви, чисти, пере и си гледа децата. Затова ще си мълча.
а това с приспиването - ами то ще е неудобно и за нас. От какъв зор ще спя в чужда къща и ще се чувствам неловко.
Хотелите предлагат самостоятелност, която ние ценим

# 594
Браво. Моята не е лоша жена, но това ме убива - идването без покана за прекалено дълъг период и често. Ако оставаше в хотел, а през деня да идваше вкъщи, изобщо нямаше да имам драма. Аз и в момента нямам, де, от повече от месец не е идвала, което е странно Grinning. Иначе моята е млада, както и майка ми, но двете имат коренно различно държание, а са на една възраст. Казвам го, защото не бих я нарекла като по-горе описаното, но несъобразителна бих. И то дори не точно несъобразителност, а искрено чувство, че всеки ти е длъжен.

# 595
Това е мит, че щом си свекърва - следователно не може да си в добри отношения със снахата или че снахата автоматически ще мрази свекървата. Всичко допира до възпитание, отношение и уважение на другия човек. И не на последно място - да не очаква снахата, че някой ѝ е длъжен - да ѝ осигури етаж от къща, да ѝ гледа децата и т.н., а да прави и каквото си го направят с мъжа си - това е. Аз съм имала две свекърви и с двете съм се уважавала и даже обичала. Първата ми свекърва дори прие втория ми мъж и го уважаваше и пращаше поздрави винаги.
А за гледането на телевизия в чуждата къща и обръщането на внимание - то е до емоционална зрялост и интелигентност и до егоизъм. А ако човека е егоист и не се съобразява - какво да му се сърдим?! То не е свързано с отсрещния, а е липса на човека, който го проявява. И да му се сърдим и изискваме - няма да се промени. По-добре да си наредим нещата следващия път като съкратим тези моменти и не се впрягаме на чуждата несъобразителност.

# 596
Crissy, както и ти самата си написала-щом ще бъдеш свекърва, това автоматично те прави " простакеса, недодялана и евентуално мърла" .
На челна стойка пак няма никаква вероятност да угодиш на бъдещата снаха.
Това го казвам, точно защото аз самата съм снаха и разбирам мисленето на снахите.
Не съм съгласна!
Моята свекърва не натрапва мнение или себе си и не е автоматично охарактеризирана като лоша свекърва. Не е проста, незаинтересована или мърла.
Даже напротив, аз по собствено желание, след като я опознах, поисках разрешение да я наричам "майко".
Не е правила челни стойки, но смятам, че ни угажда даже повече отколкото трябва.
Нито една снаха може да говори от името на всички, нито пък свекърва.
Имате си вашия живот, с вашия опит, чудесно, но той не важи за останалите. Говорете от свое име, а не обобщавайте и за другите, и не ми казвайте какво мисля само защото съм снаха, мерси много!

# 597
Темата е за конкретна собствена свекърва, която дразни снаха си с нещо и конкретната снаха се оплаква.
Невъзможно ли е да се случи, щом има и симпатични свекърви?
Напълно е възможно.
Тоест, ако някой има симпатична и добра свекърва, чудесно, но това не е основание за друг да се радва на груба, намесваща се и контролираща свекърва.
Нъл тъй.

# 598
Ех, все ще се намери някой да постави всички снахи и свекърви под общ знаменател...
Просто явно на някои акълът не им побира, че няма значение роднинското отношение, а какъв човек си. Ама нека плюем.

# 599
аз не обичам някой да се меша в живота ни, да се опитва да командва в дома ни /освен мен хахахха/, защо тогава да го правя в чужд дом. Това е унизително. Нима животът ни ще изгуби смисъла си, ще спрем да живеем пълноценно и едничката ни радост/мисъл ще бъде ХАЙДЕ ДА НАУЧА НЯКОЯ СИ КАКВО ДА ПРАВИ В ДОМА СИ.Или всичко да се върти около семейни простотии- домакински задължения на друга жена, възпитания на деца и т.н.
Не искам такъв живот- не го искам като снаха, не бих го искала и като свекърва.Ако синът ми е щастлив с нея- ок е за мен, ако не е-ами да си потърси щастието другаде. Това е негово решение.
той е чудесен, отговорен и вярвам в преценката му.

Общи условия

Активация на акаунт