С какво ви дразнят свекървите? – 145

• 31 832
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
И свекърите, и родителите ми обикновено гледат неща, които са ми интересни. Но често телевизорът е изключен.
Докато дядо беше жив, а аз бях ученичка, роднините се събирахме на по-големите празници. Атмосферата беше чудна. Пускаше се телевизор предимно за фонова музика. Дядо много държеше телевизорът да не ни пречи на разговорите. Той също не търпеше турски сериали и си намираше занимание докато баба ги гледа. Тогава турските сапунки всъщност тепърва навлизаха в българския ефир и не заемаха толкова екранно време.

# 571
Именно, същото беше и при събирания на моите близки, когато бях по-малка, винаги тв е бил само за фон, важно им беше да се съберем всички и да си говорим.

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 20:51 от Rimmona

# 572
При нас пък като отидем на гости свекъра си гледа турските сериали, а свекървата се побърква от повтаряне я да намали, я да изключи тв и накрая на него му пусне и пусне народна музика и я нагърми на колоните и тя превърта буквално. 🤣 Ама той не е от разгорливите и на нас не ни пречи.

# 573
Т.е. , свекърът е простак, но на теб не ти пречи щом не е свекървата. Дори се кефиш, че нарочно я дразни 🤔
Добрее... 😀

# 574
Е, то и монитор да гушнеш или тв е все обидно, ако си на гости и не си говориш с хората, на които си дошъл на гости.
Виж, вкъщи, ако искаш и челни стойки прави по цял ден… 😀
Само на телефона да си цъкаш в компания е о.к. и уважително към останалите. Wink

# 575
Домакините определят правилата в къщата.Гостите се съобразяват.

# 576
Е, то и монитор да гушнеш или тв е все обидно, ако си на гости и не си говориш с хората, на които си дошъл на гости.
Само на телефона да си цъкаш в компания е о.к. и уважително към останалите. Wink
Ами не е уважително и това, аз като съм на гости, а и не само, примерно в компания, телефона го оставям и си говоря с хората, в крайна сметка нали за това сме се събрали/си дошъл на гости.

Е, какво да определям правила, то това очевидно на всеки нормален човек няма да му е приятно и дори ще му е обидно. Идва ти гост и той вместо да те слуша/говори с теб и гледа в очите, започва да цъка на телефон/гледа в телевизора. Очаквам каквото повикало, такова се обадило, ама в моя случай нейсе..

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 10:33 от Rimmona

# 577
Т.е. , свекърът е простак, но на теб не ти пречи щом не е свекървата. Дори се кефиш, че нарочно я дразни 🤔
Добрее... 😀
Бликаш от интелигенция, птица! Направо сме ти като прочетени книги всички! 🤣
Нито той е прост, нито тя ама аз живея, за да се кефя как на другите им е гадно,да! 😊

# 578
Ами не е уважително и това, аз като съм на гости, а и не само, примерно в компания, телефона го оставям и си говоря с хората, в крайна сметка нали за това сме се събрали/си дошъл на гости.

Е, какво да определям правила, то това очевидно на всеки нормален човек няма да му е приятно и дори ще му е обидно. Идва ти гост и той вместо да те слуша/говори с теб и гледа в очите, започва да цъка на телефон/гледа в телевизора. Очаквам каквото повикало, такова се обадило, ама в моя случай нейсе..

Когато имаме гости, телевизорът е изключен. Никой не би си позволил да си пусне, каквото му харесва и да си го гледа.
Твоето ми е малко като тест - дай да пуснем телевизора и да видим дали свекървата ще гледа, за да се дразним.
Мекушава си и си страдаш от това.

# 579
Ама аз не пускам телевизора, тя си взима дистанционното и си го пуска. Grinning
Не, просто съм се примирила и нямам намерение да я променям изобщо, все едно тя да ме кара да гледам турски сериал като съм и на гости, няма как да стане.
По-горе се изказа мнение за гледането на турски сериали и затова споделих, иначе ми е все тази.

# 580
Ми взимаш дистанционното и изключваш. Това е твоят дом Grinning
Аз не бих се примирила да се чувствам неудобно в собствената си къща. Пък какво остава да работя, да гледам дете и да слугувам на някого, който е решил, че вкъщи е курорт......

# 581
А, виж за гостуването на курорт го стопирах изначално идването и, понеже ние ще ходим у тях. Малко някой друг да ми принася и готви, а аз да кажа колко ми е солено и не мога да го ям… това в кръга на шегата, никога не съм си седяла, винаги или помагам с готвене или мия чинии, ама какво да се прави, дето са казали хората - който както се уреди. Grinning

# 582
Това да гледаш сериали на гости, не е липса на възпитание, а някаква липса на достатъчно оросяване на мозъка.
Не, сериозно - медицинска трябва да е причината.

# 583
Обяснението е, че не се чувстваш на "гости", а така да се каже у свои хора, за да не употребявам "у дома си".
Ако майка ми иска да не си изпуска сериала, докато е у нас, което се е случвало, ние и позволяваме ( в смисъл, че и го пускаме, защото не може да ни командва телевизора).

# 584
  • София
Винаги можеш да си пуснеш сериала в удобно време. За мен не е учтиво да принуждаваш домакините да го гледат.

Общи условия

Активация на акаунт