С какво ви дразнят свекървите? – 145

• 31 423
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
Като наблюдавам за децата е много по-добре от малки да свикват с различни хора, а не само с мама и тате, получават много повече внимание и се учат да не се вкопчват само в родителите си, а е важно, ако ти се наложи да оставиш детето, то да може да седи и с друг човек, освен с теб, без да реве непрекъснато (също и за по-лесна адаптация в ясла/градина).
Това е глупава теория, която на практика не е вярна. И имате едно малко дете, нали?

# 706
  • при късмета
Dincho, ти всичките си емоции и оценки ли държиш да ги натрапиш? Защото аз си ги имам, но на това не държа. Ако сина ми се чувства добре с някоя жена, какво ще спечеля, ако непрестанно я плюя пред него или лично нея, дори да не я харесвам? Не мога да намеря нито един плюс на това. Нито ще я остави само заради това, нито ще си промени критериите по които я е избрал, най-много да спре да контакта с мен. Като е влюбен и загубен някой, независимо дали мъж или жена, не можеш да го настоиш с/у обекта на влюбването. Аз например не харесвам татуировки, да не говорим на жени. Ама той може да харесва и някоя да му привлече вниманието именно с това. Моето или неговото мнение и критерии са по-меродавни? Ако непрекъснато натяквам за татуировките какъв дивидент ще ми донесе това? Ако критикувам директно нея, да очаквам да ги махне ли? Трябва да съм много наивна да го вярвам

# 707
Права е Ма ко.
Да имаш мнение и оценка е едно, но да ги правиш достояние на всички, съвсем друго.
П.П. Много ми е смешно това, че ако не си нощувал в дома си като непълнолетен си вредиш на имиджа. Половината ми съученици бяха на квартира от 15 годишни и не само не си нощуваха вкъщи, ами и никой не можеше да ги контролира къде и с кого са. Не съм усетила да са низвергнати от обществото за това. Joy
А Ма ко дето е помагала на тази приятелка, това е достойно за уважение. Мисля, че дори в Библията се казваше, че  който изтрие сълзите на сираците е много близо до Бог.

# 708
Прекаленото висене на главата на едно малко дете от цялата рода също не е ок. Имам един пример покрай мен - ами детето с годините е станало лигаво и непоносимо, защото все някой роднина му угажда с нещо. И също - не може да се заиграва само, няма въображение и си чака все някой да му е до дупето. И не става въпрос за бебе, а за дете на 5 г.

Аз имам бебе. Бабите и дядовците са далеч, но майка ми например държи да идва сравнително често (според мен), за да види малкия. Никак не се правя на супер мама, защото не съм, но не искам много-много да ми се бърка - нито майка ми, нито други роднини, защото обикновено повече ме изнервят отколкото да ми помагат. Ако живеех в родния си град, където ми е родата - щях да полудея.

# 709
Можеш да се абстрахираш от избора на сина си , ако живеят отделно. Но трябва да си изпълнен с тотално безразличие да са в дома ти , да виждаш нередности и да си мълчиш. В най-добрия случай ще ги изгониш , поне да не ги гледаш. Ако си държиш все пак на ненамесата.
Както направи онази потребителка от САЩ и заживяха щастливо с 2-3 срещи в годината.

# 710
Това с гоненето трябва да стане в момента, в който синът реши, че е достатъчно голям да ходи по жени и да живее с тях. Значи, че е достатъчно голям и за да живее сам.
Късно е после.
Ако една жена е толкова тъпа, че да прибере пълнолетни син и снаха в дома си, то нека направи първо забележка на себе си, защото най-голямата нередност я е направила тя.
Ако не им даде кухнята си, например, няма да намира на сутринта в мивката мръсни съдове.
Много е просто, но малко хора ще видят гредата в собственото си око, а е по-лесно да посочат сламката в очите на другите.

# 711
По въпроса за неспането вкъщи на непълнолетни съм категорично против. Съжалявам, но не са от моята среда. Няма как да уважавам мнение на такъв човек. И не, не говоря за ученици на квартира.

# 712
  • при късмета
Можеш да се абстрахираш от избора на сина си , ако живеят отделно. Но трябва да си изпълнен с тотално безразличие да са в дома ти , да виждаш нередности и да си мълчиш. В най-добрия случай ще ги изгониш , поне да не ги гледаш. Ако си държиш все пак на ненамесата.
Както направи онази потребителка от САЩ и заживяха щастливо с 2-3 срещи в годината.
Какво визираш под нередности? Защото, ако са още прясна двойка, ходят си на гости и още е рано за решение за живеене заедно, няма да ги изгоня само защото сина ми е харесал момиче с татуировки. Но, ако ТЯ започне да си води гости от мъжки пол, различен през седмица и не е общ приятел, тогава да, ще се намеся. Не директно на тях двамата, но ще питам сина ми насаме дали знае кои са. Най-малкото заради това, че и отворени връзки малко хора приемат, ама току виж сина е съгласен с тях и са решили връзката им да е такава. Колкото и да не съм съгласна, независимо дали са при мен или не, ще трябва да го приема. Не мога да накарам нито него, нито нея да си сменят възгледите, даже да ми се иска
По въпроса за неспането вкъщи на непълнолетни съм категорично против. Съжалявам, но не са от моята среда. Няма как да уважавам мнение на такъв човек. И не, не говоря за ученици на квартира.
Да де, понеже обвиняваш мен в натрапване на мнение, ясно показваш кой го прави и натрапваш какво мислиш и приемаш. И това трябва да е някаква норма ли? За теб е ясно, по каква причина трябва да е за останалите? Защото ти така мислиш? Joy Не, това не е причина

# 713
Opossum,
Никога не е късно. Като не ми харесва, показвам вратата. Или трябва до живот да търпим всичко?

# 714
Ма Ко, защо се засягаш, нали си права? И, не, няма как да приема за нормално непълнолетно момиче да спи по чужди къщи. Политнекоректна съм, съжалявам. Както и не приемам мъж да бие жена.

# 715
Opossum,
Никога не е късно. Като не ми харесва, показвам вратата. Или трябва до живот да търпим всичко?
Можеш да го направиш по всяко време, разбира се, но малко или много това ще повлияе на отношенията със собственото ти дете, дори и той да се раздели с момичето след това.
Винаги е по-добре да предотвратиш нещо неприятно, вместо после да се чудиш как да го оправяш.
Ма Ко, защо се засягаш, нали си права? И, не, няма как да приема за нормално непълнолетно момиче да спи по чужди къщи. Политнекоректна съм, съжалявам. Както и не приемам мъж да бие жена.
Лелееее, колко йезуитски го извъртя, все едно двете неща са с еднаква тежест срамни и нередни.
Интересно ми е как знаеш, че в твоята среда няма такива хора, които са спали при гаджета като непълнолетни.
Проучваш ли ги, следила си ги като деца, питаш и вярваш на честната им дума или как?
Не се заяждам, винаги като срещна толкова категоричен човек и ми е интересно на какво се основава тази непоклатима увереност. Thinking

# 716
  • при късмета
Защо реши, че съм се засегнала? Просто констатирам. Ти може много неща да не приемаш, но мислиш, ли че следващите поколения след теб, дори собственото ти дете са длъжни да имат същите възгледи? Отдавна не чакат да станат на 18, че да проимат гадже, предполагам си наясно с това? Ако мислиш нещо различно, просто не е вярно, а ти си вярвай в него колкото искаш. А като проимат гадже на 15-17 можеш ли да предположиш какво правят или трябва да ти кажа? Предполагам, че за толкова ще се сетиш. Това е естествен процес и не трябва да се забранява и неприема, а с тийновете да се говори открито за рисковете. Здравни, социални, всякакви. Забраните водят само и единствено тийна, независимо от пола, да крие от родител/и с други възгледи личния си живот. А това не води до нищо добро. Ти предпочиташ детето ти да крие от теб, защото се разминава с възгледите ти или да знаеш такива неща? Защото повярвай ми, в тази възраст и влюбен/а, по-важни ще са възгледите на приятели и обекта на влюбването, отколкото твоите. Какво правиш, ако те се разминават, по-точно като със сигурност се разминават и детето не е с твоите възгледи? Ще го изгониш и преди 18 защото е в крак с неговото си време и е хванал/а гадже?

# 717
Opossum, аз категорична? Ти, сериозно ли?
Ма Ко е ной-категоричният участник в тази тема, винаги непогрешимо права. И, да, непълнолетни момичета нямат работа да спят в чужди къщи.

Ма Ко, къде пък намеси гаджета преди пълнолетие? Това си е нещо съвсем нормално. Не е нормално непълнолетен да спи в чужд дом.

# 718
  • при късмета
Аха, а непълнолетни по хотелите е нормално, защото не е нормално да спят у гаджето. Ти сериозно ли?

# 719
Ма Ко, казах ти, не си от моята среда. Няма как да споря с човек, смятащ за редно да спи като непълнолетен в чужда къща. И да, такава снаха не искам.

Общи условия

Активация на акаунт