Всичко за всички марки гел лакове - тема 47

• 36 396
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
И при мен каучуковата им имаше най-много отлойки. Тогава бях направила експеримент с няколко бази различни на всеки нокът в рамките на един маникюр и фокс имаше отслойки и отлепвания при сваляне, oт кутикула и пр. Това не ми се беше случвало откакто разкарах блуская. Дори кларесата никога не ми се е отлепяла така. На всиччки други пръсти нямаше поражение, само с фокса беше зле. Нищо различно не бях правила, нямало е наводнени кожи и пр. А иначе много лесно се работи с базта и жалко, че така се получи, но и при мен не държи добре.

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 13:21 от karmilla

# 316
А може ли да попитам каква е причината да е препоръчително първо да се нанесе безцветна база, а отгоре вече да се нанася друга - цветна?
Извинявам се, нещо ми се губи защо е така..

# 317
По-добро сцепление с нокътя.

# 318
Първо за да държи по-добре, безцветните се държат по-добре от цветни и второ да безопасност. Не казвам , че цветните бази са опасни , но предвид че имат пигмент ива вераятност съставът да не е толкона изчистен. Не че тямах база без цвят на блускай с хема или ди хема, ще излъжа.
А, Есмералда л, по есно и също време сме писали

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 15:50 от karmilla

# 319
Имах едни два часа за сваляне на стар лак и изграждане с полигел, понеже имам два счупени нокътя. Чудих се какъв дизайн да направя, понеже имам повод утре, та пак заложих на класиката, ама мазнах и втората любима база с блестящи.

# 320
Аз пак ще задам смешния си въпрос, но не намирам инфо в нета. Как лакирате палитра? Обезмаслявам с тампон и големия nail fresher и директно цвят ли? База отдолу няма нужда сигурно
.. Топ лак се слага сигурно?

# 321
  • на брега на морето
Аз не знам за палитра...
Почвам сезона( работа) както бях писала тук преди време - с любимите ми яйца на очи. Joy
И двата лака са ми нови. Ментовото е на БП, златното - на Веналиса. И двата лака са хубави, равномерни, и на 2 слоя, но ги сложих на по 3 слоя.

# 322
За палитра аз слагам само цвят един слой, после втори ако има нужда и след това топ лак. И тъй като нямам много изкуствени нокти на половината от нокътя слагам матов топ, за да видя как ще изглежда 😁
Мелина, яйцето е много готино, като истинско 😁

# 323
Днес ми дойде лилавата пила от алито и веднага я пробвах на краката. Еми много е добре, супер улеснение е тази джаджа! Използвах керамична царевица със синя насечка, а за кожите червен пламък. Нямаше никакви поражения, всичко се изчисти много добре. Другата седмица ще пробвам и на ръцете, дано успея с лявата ръка да се справя. Иначе днес направих маникюр на една позната в духа на пролетта:

# 324
  • Gorni Bogrov
Аз пак ще задам смешния си въпрос, но не намирам инфо в нета. Как лакирате палитра? Обезмаслявам с тампон и големия nail fresher и директно цвят ли? База отдолу няма нужда сигурно
.. Топ лак се слага сигурно?
Аз слагам  база,лак и накрая топ.

# 325
Палитра не ползвам и за това не отговарям, ва според мен е логикагя базза/цвят/топ. Не цих си плеснала директно пигмент, но това си е мое мнение.

# 326
Няма никакъв смисъл от слагането на база върху мостри, само си хабите базата. Тя е за сцепление между естествения нокът и цвета. На пластмасата няма смисъл да се слага база. Само почистване със спирт/клинър, за да не хванат лаковете власинки от мострите, цвят и топ.

# 327
Есмералда, мисляхч става дума за лакиране от палитра  като грим за цвят. Иначе е аз само обезваслявам мостри.

# 328
Мелина, страхотни яйчица!Предполагам, че са стикери, от къде са?🥰

За пръв път лакирането се превърна в своеобразна терапия за мен. От месеци не съм се радвала така на нещо, което правя за себе си. Затова и си избрах жълто и лилаво, напомнят ми слънце и люляци.☀New nails-new me, почувствах го наистина.🥹😊

Цветни бази Коди: Iluminating, Mist, Milky
Коди мат Velvet
Top Jana nails Aqua(абсолютен фаворит)

# 329
  • на брега на морето
Батърфлай, Гарнитура, мерси! Hug И за мен е терапия лакирането! И твоят маникюр е разкош!:heart_eyes: ( и аз се чудех за жълто дали да не включа в маникюра си,  между другото).
Стикерите са украински от Nailsmade shop. Поръчах си ги от Украйна малко преди да почне войната/ или в началото и. Платих необичайно скъпа доставка до тук ( Майорка). Незнайно защо. Но не съжалявам. Иначе ги търсих напред - назад , но уви - само директно от сайта им. И тъй като ми бяха легнали на сърцето - стрелях.Blush

Общи условия

Активация на акаунт