Всичко за всички марки гел лакове - тема 47

• 36 388
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
Вчера ми беше първия опит за сваляне на гел лак с ел. пила. Лявата ръка се получи доста добре. Дясната обаче....имам направо релефни вдлъбнатини от препиляване.
Като цяло най-голямата трудност за мен се оказва да преценя до къде е базата и къде вече е естественя нокът, както и да работя с лява ръка (това много ще трябва да упражнявам). Освен това ще ми трябва мн силна настолна лампа, а може би и някаква лупа.
Трябва да се лакирам защото довечера съм на събитие и не мога да ида с такива ръце.
Чудя се сега как да продължа:
1.Да накисна и да премахна остатъците от базата.
2.Да премахна остатъците с фина обикновена пила.
3.Да оставя остатъците от базата и да лакирам директно отгоре.

# 331
Вчера ми беше първия опит за сваляне на гел лак с ел. пила. Лявата ръка се получи доста добре. Дясната обаче....имам направо релефни вдлъбнатини от препиляване.
Като цяло най-голямата трудност за мен се оказва да преценя до къде е базата и къде вече е естественя нокът, както и да работя с лява ръка (това много ще трябва да упражнявам). Освен това ще ми трябва мн силна настолна лампа, а може би и някаква лупа.
Трябва да се лакирам защото довечера съм на събитие и не мога да ида с такива ръце.

Аз съм в същото положение и се чудя дали да лакирам директно или да кисна? За първи път не разбрах къде свършва базата и къде почва нокътната плочка.Имам препиляване на ноктите на дясната ръка.Във връзка с това да изкажа коментар за Msher  бази, много стабилна прозрачна база ,срастна се с нокътната плочка . Да добавя и новия маникюр

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 14:02 от klavi100

# 332

Според мен с фина пила премахнете остатъка. Но внимателно, за да не препилите още естествения нокът. Ако ги накиснете в ацетон и ноктите ви са меки може да получите отлепване на нокътя. При мен така се получава онихолизата най-често.

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 09:32 от garnitura

# 333
  • Варна
Позаглади с фина хартиена пила без да се вживяваш много и лакирай. За начинаещи с ел пила силно съветвам да изравняват с цветна база. Така хем се вижда какво правиш по архитектурата хем като тръгнеш да сваляш виждаш до къде.
 До нокът свалям само ако има отслояване. Пиля да етап,в който виждам състоянието на ноктите отдолу.

# 334
Аз, когато преди три години си купих първата ел.пила, успях за макс 3 сваляния да си направя ноктите тънки като хартия. Но пък свалях само тънък слой лак и база и то с фреза със синя насечка. После, като се записах на курс, преподавателката ме даваше за пример за препилени нокти Joy

Беба, според мен заглади лекичко с буфер пила и лакирай, ако имаш, с линт база. Тя е много добра за механично повредени нокти. Иначе при свалянето в твоя случай, при все че имаш само тънък слой база и цвят, в секундата, в която цветът изчезне, минаваш на друга част от нокътя. База изобщо не се опитвай да сваляш с ел.пилата, шансът да препилиш ноктите е голям, а и част от нея си отива с цвета така или иначе.

# 335
Мелина, пак си с любимите ми яйца! Много, много яко се е получило и зеленото е разкошно Heart Eyes
И аз съм за изравняване с зветна база, за да се вижда добре какво се прави и до къде се сваля. И по хпинцип с пила никога не се сваля до нокът, осганят се 10% от базата. Само ако има отсройка се маха, но за там има техника как става. Ащо нямя отслойкасе заглажда лещо с буфер и си се лакира.

# 336
  • Sofia
Аз отдавна не ползвам пила - базата с гел лака се отлепя сама след 2 седмици без проблем. При някой друг случва ли се това. Продуктите са Коди.

# 337
  • София
Момичета, влизам да дам отзиви за https://instagram.com/nail_studio_nailyday?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Записах се при Наталия Кулич, създателка и собственичка. Не пропусна да спомене как да си запишеш час при нея граничи с шестица от тотото Mr. Green
Много е бърза и и като видях как бързо действа я попитах, може ли да ми направи някаква декорация, отговора и беше о не, след вас имам още 2 маникюра, нямам време. За протокола приключихме 20мин. по-рано. Маникюр от основа и дебело положена върху нея млечна основа ми струваше 75лв. Доста крив, вчера го изпилих, декорирах и стана супер Simple Smile
Но българина, има чудна поговорка за лудия и баницата Simple Smile

# 338
Леко загладих и сложих по-плътно базата като се опитах да изравнят. Добре се получи вдлъбнатините не се виждат и не се усещат на пипане. Дано издържат 3 седмици както обикновено, за да не ги травмирам отново твърде скоро.
Не се лакирах мн акуратно, но много трябваше да бързам.

# 339
Над, имаш ли снимка на маникюра преди твоята корекция?
За колко време го направи? Ти имаше ли старо покритие, което е махала?
Общо взето 75 лв. за изравняване с млечна база за мен е страшно, страшно много.
Жалко, че в реалността маникюрите й явно не са като в Инстаграм ...

# 340
Над, за съжаление нищо ново не казваш. Сега станаха модерни курсовете за снимки на маникюр, а не курсове за правене на маникюр. Страниците изглеждат страхотно, но на живо почти никога не е така. И за същите тия с хубавите снимки си затвърждавам мнението, че носа им е високо горе в облаците, а качеството - като на домашен маникюр. Макар че в тая тема се доказва стократно, че домашният маникюр може да бъде перфектен.
И на мен ми е любопитно да видя как са те направили в салона и как си го преправила след тях.

# 341
  • Шумен
Дойде ми реда най-после да си сменя лака!Никакво време не ми остава 🤣 много работа ми се натрупа!Замисъла изобщо не беше това,но ги оставих,не ми се занимава повече!Ще си изкарам 2-3 седмици 😅 и се замислих що не сложих нещо по-светло,вече се затопли времето,ама карай 🤣🤣

# 342
Здравейте, можете ли да ми препоръчате максимално щадящ гел лак при бременни?

# 343
  • София
Над, имаш ли снимка на маникюра преди твоята корекция?
За колко време го направи? Ти имаше ли старо покритие, което е махала?
Общо взето 75 лв. за изравняване с млечна база за мен е страшно, страшно много.
Жалко, че в реалността маникюрите й явно не са като в Инстаграм ...
Не, но мога да снимам това което не успях да коригирам.
Апаратен маникюр ми направи със сваляне на старото покритие и изравняване с база за час и десет минути.

# 344
Да, снимай, искам да видя как е реален маниюр от там. Кофтито е, че аз ти дадох идея за този салон, подведох се по снимките...

Общи условия

Активация на акаунт