Пролет идва, всичко се раззеленява, а ФЕВРУАРЧЕТО щедро усмивки раздава

• 19 947
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Отбягвайте клизмите , защото водят до лениви черва и после бебето не може да се изходи самостоятелно.

Това го чувам ужасно много от както е родена малката, понеже и от АМ се бе запекла, но не мога да я оставям повече 4-5 дена без да се е изхождала. Абсурдно е. А и говорихме с педиатъра точно за това поради притеснение от това постоянно напомняне - Това с клизмите и ленивите черва, е когато клизмата се прави в края на първия или втория ден. Когато се прави в края на четвъртия или петия, когато се води запек, си е нужно и не би довело до лениви черва. Просто трябва да се установи причината за запека, за да не се стига до постоянно запичане.

Съгласна съм, но клизмата би трябвало да се прави от лекар. Не бих рискувала в къщи сама да я правя аз например .

# 571
Леле Сев, не ме плаши така ... Не е ли рано за зъби ... Въпреки че и на мен ми се прокрадна тази мисъл в главата тази сутрин. Бебчо (роден на 4 февруари) се събуди с рев, имаме тук едни капки за колики, които сме давали броени на пръсти пъти, дадох, не се успокои,
Дадох парацетамол течен, станах, съблякох го и скин ту скин го гушках и носих из спалнята ... Поуспокои се,
Дадох му нова доза АМ (беше ял в 4, но и в 6:30 си я изпи цялата 🤷)
И ние почнахме с лигите
Малчугана е роден на 09.02 и онзи ден направихме три месеца
Снощи беше ад един истеричен рев се почна и няма спиране
Цял следобед и вечер не е спал до към 23 часа
Дадох панадол и мисля че ни почват зъбките
Господ здрави нерви и спокойствие да ни дава
Та добре, че сме повече вкъщи, че с две деца особено голямото ако е много палаво си е ужас 😤

# 572
И ние не сме сложили нито една ваксина, все някой болен имаше вкъщи. И понеже идва часа за следващата консултация,  по случая мен ме драска гърлото,  а баткото е хремав и кашля Thinking
Колкото до лигите - много отдавна текат и то в изобилие. Мисля, че и зъбите напират, не спира да се опитва да си вкара целия юмрук в устата.

# 573
И при нас лигите са в изобилие. Слагам бандани, но в повечето случаи забравям или закъснявам и се налага да го преобличам. И тогава идва големия рев 😂 много мрази да го преобличам, обличам и всичко подобно. Виж за разсъбличане - обожава и вече с нетърпение чакам да дойде топлото време и да обличам по едно боди с къс ръкав или тениска и да не се мъчим и двамата.
За кривите дни... Аз вече претръпнах. Има криви дни, после е супер спокоен. Не мисля, че са тръгнали зъби при него все още. Каката беше изключително ревливо бебе, не млъкваше. Така че с това раждане бях напълно психически подготвена за големия рев (без не реалистични представи както с каката, че бебето само мълчи и кротува). Ами, той ме изненада. Кротушко си е, в 90% от времето само се смее с глас и е много добричък. Дано и за в бъдеще си остане такъв.
Утре ще му слагат втората ваксина и малко съм на напрегната, защото милият много плака вечерта след първата.

# 574
Ние лиги имаме ,но тук таме не са много все още. След ваксината моята си поплака там при лекарката и това беше . Обличането и събличането при нас е ужас , особено в горната част . То рев , то крещене , цялата се изпотявам докато я съблека и преоблека .

# 575
При нас минаха и втората доза ваксини, поплака малко, но мина и замина, нямахме проблеми след това.
Малката също не спира да се лигави, постоянно сменям лигавници, опитва се целите ръуже да пъха, маха бибероната и бута ръцете, нещо страшно е Grinning

Щях да споделя в групата за притеснението как на 2-3 пъти се буди с адски рев, продължаващ около 15-20мин., след това може да сме смее и забавлява, но виждам, че не сме само ние. Малко ми е рано да е заради зъбите(ние сме на 3++). По принцип е спокойно бебе, има си киселите моменти, но не е нещо фрапиращо, а този рев не знам от какво е Thinking

# 576
Моята например се стряска и за това реве , когато спи. Наблюдавала ли си я ?

# 577
Реве насън. И те сънуват и се стряскат, вероятно заради това.
И аз слагам лигавници, но понякога толкова подгизва, че и преобличане се налага. Като му се събере повече слюнка, той просто я изплюва. И по-добре отколкото да се дави с нея, че и това се е случвало.
Спокоен е, когато е наспан и нахранен. Но ако не заспи най-много след час и 30 минути будуване, става много крив. Понякога не може да заспи, не знам и аз защо. Може би се превъзбужда.

# 578
Електра, същата работа със заспиването на час и половина е при нас. Всички ми се смеят заради следенето на интервалите (като часовник график съм вече 😂), но не се ли спази това време, става много зле и няма заспиване понякога и два часа след това с много рев. Видя ли на приложението, че са минали 1,15 - 1,20 часа, започвам приспиване. И понякога заспива за 5 мин, понякога за 10,но без рев и мъка. Ех, да бях чела и знаела и преди 10 години за тези интервали... Почти съм убедена, че точно неспазването им при каката беше причината да реве нон стоп от сутрин до вечер, че и през нощта. Нея я приспивах по 40 мин и след 10 мин сън се събуждаше отново с много рев.

# 579
Да, и моята заспива около 1,5ч. А по таблица пише 1,5-3ч будуване, така че не се притеснявайте.
Относно стрясканията - тя редовно си се стряскаше на сън още от началото, даже проплакваше ей така за секунда, но пак продължаваше да спи, но сега като се събуди стресната на 2 пъти е било адския рев. Интересното е, че не се събуди при ме и двата пъти, а единия при баба й, втория при баща й, аз ги заварвам само когато е адския рев. Взимам я, успокоявам я и след около 10мин кротва.

# 580
При нас ММ с очите И ушите (😆) си се убеди колко е важно спазването на будния интервал.
Един ден здравата се сдърпахме, защото бебето реве та се къса, той го дондурка и твърди, че то трябвало да се научи и с него да заспива. Е ... Не след като си е играл с него "два часа" (не бяха два, но разбирате какво искам да кажа).
С няколко дена упражнения се получиха нещата - даже се научи да ме пита записала ли съм часът на събуждане да знае в колко вече да се ориентират за съм. 
(Той ползва така наречения "папа дах" - нещо като разсрочено бащинство и един ден в седмицата си е в къщи до навършване на годинката, което е страхотно, но понякога малко трудно му идва темпа на промяна на бебето 🙈)

# 581
Относно лигите - и при нас са много в последните няколко дни и не спира да си пъха целия юмрук в устичката. И аз подозирам, че започва да го мъчи процесът по избиване на зъб, но ми е първо дете и нямам опит с това. Чела съм, че може и месеци и да мъчи, преди да се появи :/ Една позната превантивно даваше хомеопатични хапчета, аз не давам нищо… все се надявам, като стане време, да не е късно 😳😅

Иначе при нас преди 2-3 дни се събуди с рев точно когато беше заспал за нощния си сън! Явно сънуват нещо и се стряскат..

# 582
Аз давам от скоро Имунокинд, те са хомеопатични. По принцип са малки хапченца за смучене, но тъй като мен ме е страх да й ги дам в устата, ги разтварям в няколко капки вода в една лъжичка.
Аз също подозирам, че може да се стряска от сън, заради нещо, което е сънувала, защото започва да плаче със сълзи, направо се дере от рев.

# 583
Здравейте момичета, на някое бебче да са му избили зъбчета? На нашия младеж му избиват долните резци..... А аз се чудя защо е кисел последната седмица и хич не се сетих за зъби, защото е рано още за тях, но днес след като го изкъпах видях, че му избиват. Утре ще го заведа при моя заболекар да го види.

# 584
Дааа, на нас, т.е. на нашия шишко.
В петък бяхме при педиатърката за направление за ехограф на ставите и тя го погледна и каза "ооо, от долу две (даже)", ние с ММ примигахме на парцали .😲😲😳
Предписа Нурофен защото е и противовъзпалително, а бебето е над три месеца. Още не сме давали, но сме в готовност.
Днес тук празнуват денят на майката - ММ беше написал картичка от името на Петърчо, толкова мило ми стана, после се разхождахме на вън с часове и минахме и покрай майка му - тя жената се разтрепери от щастие (а може би и просто от възрастта .... Че е на 82 години),  но като цяло беше прекрасен ден.
Как е уикендът при вас?

Здравейте момичета, на някое бебче да са му избили зъбчета? На нашия младеж му избиват долните резци..... А аз се чудя защо е кисел последната седмица и хич не се сетих за зъби, защото е рано още за тях, но днес след като го изкъпах видях, че му избиват. Утре ще го заведа при моя заболекар да го види.

Общи условия

Активация на акаунт