Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 44

• 45 154
  • 774
  •   1
Отговори
# 600
Чистито и от мен! Със здраве да се ползва!

# 601
Честито за напредъка, дами! Много празници и хубави спомени да натрупате в новите къщи!

# 602
  • Varna
Честито и от мен.
Пожелавам много щастливи мигове в новия дом Simple Smile
При мен не се наложи да ходя в данъчното - информацията им  идвала автоматично.

# 603
  • София
Огромно честито! Val!!! Nature StarNature StarNature Star
Много бърза тази нашата Община! Stuck Out Tongue

# 604
  • Sofiа
Благодаря ви! Heart
Sofyia, да ,наистина много бързо! В петък сутринта ги внесох, но и надзора ми явно добре се е справил с документацията.

# 605
Страхотни новини, Valery. Много уют и топлина в новия дом ти пожелавам.

Пожелавам си повече такива хубави новини във формума Simple Smile!

# 606
  • София
Да задам въпрос, по който спорят майсторите винаги - каква машинна мазилка? Варо-циментова или гипсова? Знам + и - и на двете. Три бригади ни дадоха оферти, като всички казаха, че работят повече с гипсова, защото след нея може един лек финиш и после боя. Но знам, че е по-мека и се наранява лесно.

Впечатления от вече живеещи в нови къщи?

# 607
sofyia в момента най-актуална е варовата мазилка. Може да се шпаклова и не се различава от гипсовата като текстура.

# 608
  • Пловдив
Вароциментовата не е гладка мазилка ,иначе е най-добра за бани .Създава по-добър микроклимат от гипсовата ,но тук вече зависи дали ви харесва на визия за основните помещения .
Гипсовата мазилка е доста по-устойчива на удар от гипскартон .
Също предлагам да погледнеш варовите мазилки.

# 609
Ние сме с вароциментова. След нея бяха сложили шпакловка на варова основа, но не я бяха направили добре иначе изглеждаше гладко. Сега последния слой е гипсова шпакловка. Не успях да намеря майстори, които да направят варова шпакловка отново.  Явно по-лесно се работи с гипсовата.
На тавана също използвахме вароциментова мазилка, но без шпакловка. Решила съм, че там направо ще боядисвам с варова боя върху мазилката. Всеки луд с номера си - хахаха.

Neilna,  ако съм те разбрала правилно, лятото не отваряте прозорците и вратите през деня. Пускате ли рекуператора през това време, когато е затворена къщата?

# 610
  • Пловдив
nellytan,през деня не отваряме прозорци, да .Ако вечер ,около полунощ ,когато си лягам е 25° ,отварям прозорците и ги затварям сутрин  Ако е по-топло ,караме на климатик .
Рекуператорът работи през цялото време .Не е на байпас ,а на летен режим .Температурата ,която вкарва в помещенията  е равна на температурата ,която излиза от помещенията .Миналата година си играех да го настройвам на байпас през нощта и да работи на максимална скорост  ,но тази година резултатът е много по-добър с нощното проветрение .

Вчера температурата в къщата достигна 26° на първи етаж и 27° на втори ,при 39° външна .Но,понеже снощи не сме отваряли прозорците  ,днес сме на климатик (40,5°външна), иначе  щяхме да достигнем 28° вътре ,а на мен не ми е комфортно на такава жега .

# 611
  • Sofiа
Ние ползвахме вароциментова Baumit MPi 25, доколкото помня. В началото даже имахме идея да не правим финна шпакловка и да останем на нея но твърде "рустикална" ми дойде  само дрешника, склада и гаража оставихме с нея, а в другите стаи правихме финна шпакловка.  Таваните са ми с картон, та за тях не сме я ползвали.

Последна редакция: ср, 26 юли 2023, 22:34 от Valery

# 612
  • Sofia
Варогипсовата мазилка е по-добрия вариант за добър микроклимат в цялото жилище, не вароциментовата! Единствено бих препоръчал с предимство вароциментовата за банята. Ако обаче се хидроизолира банята - това няма никакво значение. Ако се остави обаче половината стена без плочки - то задължително бих ползвал таква на циментова основа.

Варогипсовата поема и отдава повече влага отколкото вароциментовата и съответно е по-добре за дишането на сградата.

# 613
  • София
Конкретно намирам на варова основа само на Рьофикс?

# 614
Аз знам, че щом има гипс няма как да имаш "дишаща/похъркваща Wink " стена.
Рьофикс мисля, че имаха добри продукти за "дишаща" стена. Там контактувам с Мария Иванова. Тя може да препоръча и бригада за мазилката.

Общи условия

Активация на акаунт