Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 44

• 46 155
  • 774
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Привет Hug
Ще съм ви много благодарна за мнения с какво покритие да се "отвърши" паркинг пространството към малка кооперация, която няколко човека строим по стопански начин...
Не можем да решим измежду плочки, бетон и асфалт. Истински се нуждая от помощ за решението Blush

# 181
  • София
Нашият паркинг е с бетонови павета (кокалчетата). Даже и пътеката към къщата си направихме от същите, добре е.
Между бетон и асфалт бих избрала винаги бетон (и е по-евтино, и е по-устойчиво; поне така знам аз от на ММ проучванията).

# 182
Имам питане свързано с външна облицовка на къща. Това ми предстои, чудя се какво точно да избера. За Варна ако някой има информация къде да погледна за камък за външна облицовка? На Преселци знам и по пътя на Виница. Някъде другаде в района?

# 183
Имам питане свързано с външна облицовка на къща. Това ми предстои, чудя се какво точно да избера. За Варна ако някой има информация къде да погледна за камък за външна облицовка? На Преселци знам и по пътя на Виница. Някъде другаде в района?
На архитектурното Експо вече втора година гледам една фирма от Дупница https://mathiostone.mathios.com/?lang=bg , който предлагат синтетичен камък (бетон) със страшно много цветове. Далече е малко, но си струва да ги погледнеш.

# 184
  • Varna
Има на доста места.
Най- евтино е на Мангуста , иначе Попчев Стоун също са на добри цени

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 17:15 от beki81

# 185
  • София
Здравейте, най-лайшки да попитам първо тук. Нашето село не се покрива от СОТ за момента, но не се знае кога, се очаквало разширение на периметъра. Какво най-общо се залага като окабеляване и каква работа би ни свършило, ако все пак няма СОТ, да сложим нещо локално? Датчиците за прозорци как действат при отворен прозорец? Само когато се включи от контролния панел предполагам?
В чуденка сме. В района престъпността е нулева и винаги е било така.

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 17:27 от sofyia

# 186
Нашето приложение като го отворим дава индикация коя врата/прозорец е отворен. Сигурно има начини да дава и звукова нотификация, но още не сме го разучили в детайли.
Предполагам, че фирми, които се занимават с изграждане на такива система могат да ви кажат по-подробно какви са възможностите дори и да нямате СОТ.

На мен личо ми е по-важно децата докато са по стаите си да имам индикация дали някой отваря прозорец. Особенно когато спят.

Пуснали сме кабели и за датчици за дим във всички стаи.

Ако предвиждате след време да имате външни щори, също е добре сега да заложите кабели. За камери също.

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 17:20 от nellytan1

# 187
  • Sofia
Сложете датчици, с пискливи сирени, така, че да разколебаят крадцити. Направете си имуществена застраховка, която да покриви потенциалните кражби.

# 188
  • Varna
Интересувам се от стълба за таван, но с по-специфични размери - 80*80 е отвора.
Има ли от къде да намеря и да е на прилична цена?

# 189
  • София
Интересувам се от стълба за таван, но с по-специфични размери - 80*80 е отвора.
Има ли от къде да намеря и да е на прилична цена?

Нортоп

# 190
Здравейте, много харесвам стенните шкафчета за баня на Икеа, проблемът е обаче, че не искаме да се окачени на стената, защото отзад е тънка тухла с много кухини.
Та въпросът ми е, има ли вариант някое от шкафчетата да е на крачета, а не на стената? Дали продават нещо подобно като допълнителен елемент? Някъде из артикулите видях само крачета и се сетих, че може да сте виждали подобно нещо или да имате идея.
Благодаря!

# 191
  • София/Варна
Има специални анкери за тухла, би трябвало да свършат работа. Все пак това е за баня, няма как да го натовариш , толкова кухненски шкаф, а все пак на тънка стена и кухни монтират.

# 192
  • София
beki81, макар и по-нетрадиционен размер 80х80, има стълби, около 650-700 лв са.

computer79, ако се притеснявате, може направо монтаж с химически дюбел (анкер), има за тухли, за бетон.

# 193
Здравейте, преди три месеца предадохме проект за съгласуване по електро частта към ЕВН, но още нямаме отговор.
Още тогава ни казаха, че до две седмици ще получим отговор по имейл, но такъв на този етап няма.
Ако някой е минал по същия път, ще се радвам да сподели опит/идеи!

Последна редакция: сб, 15 апр 2023, 23:35 от bee_bop

# 194
  • София
Три месеца?! При срок от 30 дни в Електрохолд, започнах да се обаждам на 25-я ден дали е готово. След три обяснения, че не е, през три дни, на 35-я ден си взех съгласувания проект.

Общи условия

Активация на акаунт