Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 44

• 46 194
  • 774
  •   1
Отговори
# 210
Bar B Q, покрай морето са Митко от "Пасарт" и "Катина 2000". Страхони неща съм гледала и от двете фирми. Първата работи предимно с дърво и ще е по-скъпо. И двете правят страхони плъзгащи системи и предполагам, че могат да ти датат решение за това, което искаш. Друг е въпросът дали цената ще ви устройва.
Хубавите зимни градини започват от 20 000.

# 211
  • Sofiа
Madjarova, честито УВЕ! Да се похвалиш скоро и с първа нощувка там! И някоя снимчица да ни пуснеш да се радваме! Надявам се и ние скоро да внесем документи за УВЕ.
Sofya, стискам палци  на читави монтажници да попаднеш за дограмата и скоро да ни се похвалиш със снимки. Освен за транспортния профил отдолу,  за който са ти писали вече, не се сещам какво друго да добавя.
При нас днес монтират врати. Имам си вече мечтаната barn door на дрешника Heart Eyes

А отвън правим ограда и е някакъв ужас, купчини с пръст, кофраж...... И това дъждовно време хич не ни помага Confused
Нямам търпение да свърши всичко това, да наредим паветата и да оправим двора, който прилича на бойно поле. Абе, нямам търпение да свърши всичко!

# 212
Благодаря на всички за идеите, но не ни вършат работа. Не искаме лека конструкция с плат, а стибилен покрив, но не и с керемиди. Не става да е с дървена конструкция, защото ще има влага и дървото бързо ще даде фира и/или трябва нон-стоп някой да го лакира. Иначе имаме кой да направи дървена пергола, но не става.  Да, това е самостоятелна сграда, не е веранда. Не искаме покрив от стъкла или плексиглас/поликарбонат, защото покрай наши близки видяхме как се наложи да преправят такъв прозрачен навес и покрив на лятна трапезария, че лятото пече ужасно и е задушно. Верандата ни е част от къщата и респективно с керемиден покрив. Затворхиме я с безпрофилно остъкляване и сме супер доволни, но отне много време на фирмата за доставка и монтаж и си е цифра. Като се отворят всички стъкла е прохладно и проветриво. За това, което искаме да направим не си заслужава пак да е с безпрофилно осткляване, защото лицето е малко 3.50 - 4 м макс. Искаме помещението да се затваря, за да ползваме джакузито целогодишно. В Балкан сме и лятото е кратко. Тези подвижни покриви сме ги виждали как действат на живо в един морски хотел, който посещаваме и са много практични. Като е топло се отварят до края и става проветриво, като е жарко слънце правят плътна сянка и не пропускат нито дъжд, нито сняг. Имат отводнителна система с вградени улуци в колоните. Супер са, но и те са цифра. Клоним към такъв покрив, но първо ще проучим една фирма за дограма на наш познат дали ще може да се изгради по друг начин. Имаме си бетона площадка, която сега ще покрием с гранитогрес за външно ползване. Има изкарани ВиК връзки, само ще сложим вероятно лентов сифон. Ще се изгради ел. захранването. Чакаме майсторите да се освободят и почват. Да видим какво ще изберем и ще се получи.

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 20:58 от fatalina

# 213
  • София
Valery, поздравления, вие сте готови!!! Страхотно изглежда! Nature Star2  Колко време отне до тук от старта?

# 214
  • Sofiа
Sofyia, не сме съвсем готови още, но му се вижда края.
До тук продължителността е година и 10 месеца

# 215
  • София
fatalina, понеже спомена за външния гранитогрес... да питам, с каква степен на противохлъзгане го взимате? Беше казвала, че от този на верандата си доволна и нямаш проблеми с хлъзгането. И понеже обмисляме накрая и ние да налепим гранитогрес (заради размери и ала-бала), се чудя дали има осезаема разлика между средна и висока устойчивост на хлъзгане. примерно R11 спрямо R8. Да дадеш съвет?

# 216
fatalina, понеже спомена за външния гранитогрес... да питам, с каква степен на противохлъзгане го взимате? Беше казвала, че от този на верандата си доволна и нямаш проблеми с хлъзгането. И понеже обмисляме накрая и ние да налепим гранитогрес (заради размери и ала-бала), се чудя дали има осезаема разлика между средна и висока устойчивост на хлъзгане. примерно R11 спрямо R8. Да дадеш съвет?
Да, доволна съм. За мен беше важно да не се хлъзга, че имам здравословен проблем на едния крак. От същият ще слагаме и под джакузито, защото бяхме купили доста и имаме от него. Ще мога да ти кажа какви са му характеристиките като отида на вилата, този или следващият уикенд. Не помня какъв точно беше, че тогава купувахме и друг за мазето и да не ти дам невярна информация. Дано не ти е спешно.

# 217
ToniShu, не съм правила сериозно сравнение, но на R11 наистина няма как да се подхлъзнеш.
Проблем е, че  се почиства доста трудно от неминуемо трупащото се замърсяване по всичките фигурки и грапавини, по повърхността му.

# 218
  • София
Благодаря и на двете ви, момичета! Харесах за верандата плочки с DRY PTV 25-35 и това го дават да е умерена потивохлъзгавост. В събота ММ ще ходи да го види на живо и ако му харесат, да купува там и да слагаме нещо, пък каквото - такова.

# 219
Благодаря и на двете ви, момичета! Харесах за верандата плочки с DRY PTV 25-35 и това го дават да е умерена потивохлъзгавост. В събота ММ ще ходи да го види на живо и ако му харесат, да купува там и да слагаме нещо, пък каквото - такова.
Toni, гледай само да не са от най-грапавите, че в тях се набива мръсотия и нямат почистване. Да не са и лъскави, че им личи всяко петънце, нещо мат е по-практично.

# 220
  • Пловдив
Маджарова,огромно Честито и от мен !Прекрасни моменти  и топлина в Новия Ви дом !
И аз с покана за снимки Simple Smile

Val,аууу жестока barn door !Финалът е супер близо  Heart

Когато избирах плочки за входната верандинчка  ,залепнах по едни грапави като едра шкурка .Слава богу ,собственичката на магазина ме разубеди ,точно заради поддръжката .Е,неуспя да ме убеди  да не  са антрацит  Simple Smile

# 221
  • Sofia
Ооо грапавите са ужасни за почистване, такова нещо не бих си причинил - остават власинки от памучните парцали, а другите се съсипват бързо. Ще трябва винаги само да ги миеш с маркуч - такъв случай с терасите имам Sad

Сега, в банята и коридора съм с R9 и не се плъзгат и са точно на границата да се почистват лесно, без проблеми. Вероятно ако бяха R10 щеше да е проблем.

# 222
  • София
Идеално значи, че се отказахме да покриваме с релефен гнайс Grinning И плочките дето харесах уж не би трябвало да са грапави. Иначе е ясно, че ще се мие с маркуч, открита веранда е, все пак.

Честито ви УВЕ, Маджарова! Дай боже всички така леко да ги взимат!
Ние чинно чакахме тези от Кадастъра да ни издадат документи, че са променили картата, която видяхме, че са променили. Накрая така пресрочиха, че ММ отиде да пита какво стаа. Е, "просто някой не е затворил преписката; готови сте, ако искате си извадете една нова скица" Simple Smile Ами, ще извадим, да...ще я занесем в НАГ, че друга работа си нямаме, а двете институсции не могат да си говорят, ако не им разнасяме хартии като пощенски гълъби.

# 223
  • София
Ох и ние сме си взели едни грапавички за горната тераска...ама все си мисля, че директно с макъч,/пароструйка/твърда четка... Нещо такова ще могат да се чистят. ☺️😂

# 224
  • Sofia
Откажи се. Колко пък квадрати ще трябва да купиш нови? Аз някой ден ще ги сменя, като ми остане време.

Общи условия

Активация на акаунт