Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 44

• 44 963
  • 774
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте!
Някой полагал ли е латекс с машина за латекс под наем?
Дали става добре с тях?
Имаме машина за безвъздушно боядисване, с нея сме пръскали латекс вътре обикновен и лак за фасадата. Към машината има и приставка за отсичане. Боята трябва да е доста разредена и да имаш стабилна ръка. За опаковането са ти казали.
Имаме и пистолет за боядисване към компресор - с него най-добре се получават малки детайли - мебелни вратички, примерно.
И отделен пистолет за боядисване Бош имаме, той е най-зле от всички, пак става, но с повече играчка.
Това за машините за боядисване... Ако имате голяма гола площ, поне таваните си направете с машина.
Пуснете тема за тия стъкла 😁 тук е тясно направо 😊

# 706
Здравейте искам да попитам за  някоя добра бригада от която сте доволни за  груб строеж на едноетажна къща 100кв.м  за гр София   . Къщата може да започне да се строй веднага . Благодаря ви предварително

# 707
  • София
Ivan Zaxariev,  палите колата и идвате в Горна Малина, в работен ден и раб. време. По главния път, близо до центъра, вляво ще ви се падне, в момента завършват две двуетажни къщи-близнаци, в един парцел.
Възхитена съм от организация, бързина и качество!
Ето го:

P.S ако смятате, че с бригада ще ви излезе по-евтино, няма.

Последна редакция: нд, 20 авг 2023, 18:54 от sofyia

# 708
Ivan Zaxariev,  палите колата и идвате в Горна Малина, в работен ден и раб. време. По главния път, близо до центъра, вляво ще ви се падне, в момента завършват две двуетажни къщи-близнаци, в един парцел.
Възхитена съм от организация, бързина и качество!
Ето го:

P.S ако смятате, че с бригада ще ви излезе по-евтино, няма.

Какво се е случило с ламарините на челните дъски, че са така огънати?

# 709
Здравейте дайте телефон на хората да се свържа с тях?

# 710
Банда, майка ми прави опит за хидроизолация на къщата на село. Майсторът е правил това онова но като цяло каквото му кажат това прави, не разбира много и не предявява претенции. Стената с която е започнато е външна на парцела граничеща с улица. Улицата е асфалтирана отскоро и оттогава проблемът с влагата се появи. Улицата е около 20 до 30 см по-високо от тротоара и всичката дъждовна вода се стича върху тротоара и оттам се оттича по протежение на стената. Това е гледка от google надявам се да дава правилен линк
https://maps.app.goo.gl/qyp1ZHmgakUotijT9

Пънчетата от някогашни дървета са изрязани долу ниско в почвата вече, и е изкопано до дъното на основите с ширина около три тротоарни плочки. Основите са измити измазани и покрити с planiseal 88. Няма да се слага дренажна тръба поради усложненията които въвлича. Ще се сложи само от онази мембрана която е като кори за яйца и после ще се насипва със скална маса. Отгоре ще се сложат отново плочки с наклон надолу от къщата към пътя и в междината между пътя и плочките ще се сложат бетонови улейчета. Има няколко тръби за прясна вода и канал преминаващи от под пътя към къщата.

Въпросите ми са следните:
1. Каква изолация да ползва за тръбите искам да ги покрие с нещо?
2. Какъв размер скална маса да ползва за насипване и какъв размер да бъде съвсем под плочките горе на повърхността?

Дълбочината на основите е към 1.5м но има и мазе чиято дълбочина отива над 2 м.

# 711
Ние взехме за 4 дни под наем от рентекс.
Мъжът ми боядиса, колкото можа. Най-много псувни отнесоха ъглите към тавана, защото не знаехме, че има приставка за отсичане. Сега останаха няколко сантиметра под тавана, които да минем с мечета.
В общи линии, като за хора, които за първи път пипат такава машина мисля, че се справихме.
Е, не е идеално, разбира се, тук-там имаше капки от боята и минавах след него с мече, за да ги поразмажа. В общи линии - както сме го направили - така. Ние ще си го гледаме. Но ако тези от рентекс ни бяха казали, че има и приставка за отсичане.... Щяхме да спестим много ругатни Grinning
Вчера направихме и дренажа на къщата и се вързахме към централния канал.
Сега да дооправим тази седмица латекса.
Днес идват кухненските уреди.
А утре ламинатът.
Другата седмица ще сглабят кухнята.
Много малко остана  Purple Heart

Сега да попитам - къде сте си правили парапетите на терасите и стълбите? Аз търся фирма за София област, ако имате препоръки, ще съм благодарна.

Здравейте!
Някой полагал ли е латекс с машина за латекс под наем?
Дали става добре с тях?
Имаме машина за безвъздушно боядисване, с нея сме пръскали латекс вътре обикновен и лак за фасадата. Към машината има и приставка за отсичане. Боята трябва да е доста разредена и да имаш стабилна ръка. За опаковането са ти казали.
Имаме и пистолет за боядисване към компресор - с него най-добре се получават малки детайли - мебелни вратички, примерно.
И отделен пистолет за боядисване Бош имаме, той е най-зле от всички, пак става, но с повече играчка.
Това за машините за боядисване... Ако имате голяма гола площ, поне таваните си направете с машина.
Пуснете тема за тия стъкла 😁 тук е тясно направо 😊

# 712
  • София
smilybg не знам какво се е случило с обшивката, не знам и дали е от снимката или е така нагъната. Не познавам фирмата, нито пък поръчителя. А ти дали след седем години отсъствие от този форум дойде да направиш забележка за обшивката?!?
Вижда се и по зидарията тук-там някоя счупена тухла, но като цяло обектите изглеждат много добре, това разбира се сравнявайки с нашата къща.

Ivan Zaxariev 739676 само по форумни препоръки няма да стане. Пътувай, обикаляй, разпитвай...и пак няма гаранция на кой ще попаднеш. Най-добре е разбира се по препоръка на някой познат, но щом питаме из форуми и ФБ групи, е ясно, че нямаме такива. Успех и да споделяш!

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 09:07 от sofyia

# 713
Нашата къща е строена със строител препоръчан от наш познат, който е технически ръководител на много блокове, влючително на този, в който ние живеем! Ами какво да кажа - направо ни скъсаха нервите.  Не мисля, че има рецепта за намиране на добър стоител. Много сложна работа е това според мен.

# 714
  • Sofiа
Подкрепям горните две мнения. Ние много обикаляхме, гледахме обекти, сравнявахме оферти.
Накрая си взехме фирма, препоръчана ни от надзора (на него му вярвам 😉), като гледахме 2 тяхни обекта на груб строеж. Първите месеци бяха супер, но накрая не се справиха с покрива и "се разведохме" официално и ги сменихме.
Така че, гаранция никаква.

# 715
И аз подкрепям мненията преди моето. Препоръчан строител с диплома от Германия, дългогодишни приятели казваха че само на него биха се доверили. Накрая разликата от офертата и цената която поиска след грубия строеж беше 80% нагоре. Никога не бих препоръчала на никой…

# 716
Ето до къде сме я докарали ние. И коминът съм ви снимала, много му се радвам 😀
Скрит текст:

Скрит текст:

# 717
Споделям един линк за доста добре описана статия, според мен, за избор на стъклопакет.

https://dograma-gabrovo.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0% … 1%80%D0%B5%D1%86/

# 718
Здравейте,
На вече преминалите през това: колко време ви отне взимането на акт 16 след акт 15?

# 719
  • София/Варна
Много зависи от общината. При нас единия път по чудо се случи за няма и 10 дни.
Иначе административно би трябвало да е 1 месец.

Общи условия

Активация на акаунт