Египет /Тема 14/

• 57 322
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
  • На планетата Земя
Предлагам да опитаме да си спестяваме в темите цитирането на предишни мнения. Не е необходимо, само утежнява ненужно темата. Достатъчно е да се натисне бутона ОТГОВОРИ и да се започне с обръщение към човека, за когото се отнася.

Например:
Пламен, програма имат само Абакс.

Или:
Пфайфър, препоръка за друг хотел не мога да дам ....

# 151
  • Варна
fullofdreams12
Нямахме никакъв проблем с валутата. Тръгваш си с долари, дори и едри, още за визата на летището ще ти развалят. В хотела има машинки за обръщане в паунди. Но по принцип навсякъде вървят долари, евро и дори в лева плащаха на пирамидите. Нищо не отказват.
Един долар - 30 паунда. 2 бутилки вода са долар. Или по 10 паунда, ако имаш. В паунди плащах само тоалетни (3ма за долар или по 10 паунда на човек).
На рецепция също ти развалят, ако имаш едри банкноти. Аз също се бях спекла с тия долари по един, никъде не намерих, а обрисах навсякъде из Варна.

# 152
И нашата почивка в хотел Long beach resort свърши. Останахме изключително доволни от всичко. Пътувахме с Онекс тур. На нас ни се падна чудесен гид Нурай за Кайро и беше много любезен. Разказваше интересно и на перфектен български. Останахме доволни от фирмата и организацията за Кайро, но не сме имали много нужда от тях. Допълнителните екскурзии ги правихме с Аладин и само хубави неща мога да напиша за тях. Точни, винаги навреме и с български гид в Луксор. Хотела според мен е перфектен огромен и много чист. От агенцията запазват най-евтините стаи и българите не бяха много доволни от тях. На рецепцията въпреки, че не са виновни се опитваха да им ги сменят с една идея по-добри, но за централната сграда искаха доплащане. Хотела не е подходящ за възрастни хора и деца, които не могат да ходят много, защото площта е огромна и нещата са на голямо разстояние. Ние бяхме в централната сграда и там всичко е близо, но къщичките са доста отдалечени. Храната беше добра, анимацията също. Има коралов риф хотела, много богат на всякакви риби. Видях повече разнообразни риби там, отколкото на лодката с прозрачно дъно. Ходихме на алакарт и също останахме доволни. Слава богу всичко беше наред, защото ме бяха наплашили оттук за вируса с разстройството. Хранихме се в хотела и на екскурзиите в ресторантите, които ни бяха включени. Там храната също беше много вкусна и си хапвах доста. Пожелавам приятна почивка на тези на които им предстои.

Много се радвам, че сте останали доволни. Тъй като и на нас ни предстои престой в този хотел. Тръгваме на 3 май и като цяло ни е първо посещение в Египет. Вие с коя българска фирма бяхте? Ние сме с Бохемия и уж заплатихме за по-хубави стаи. Поне така ни казаха, че Делукс стаите били по-хубави. И платихме със 100 лв отгоре, за разлика от Стандартните. А за алакарт ресторантите, колко пъти в седмицата е позволено да бъдат посетени и вие всички ли успяхте да посетите и с резервация ли? Също смятаме да посетим Луксор чрез Аладин, докато сме там, обаче гледам, че за българските туристи, само един ден в седмицата правят екскурзия. Или греша?
Алакарт ние посетихме само един. Май може и повече, но на нас не ни остана време. Запазва се предварително, но запазете първите дни, защото няма места. Ние втория ден запазихме за последния чак. От аладин ще останете доволни. Деня с български гид беше вторник. Пишете им по рано, защото имаше много желаещи. Ние бяхме няколко автобуса в този ден от тази фирма. Посетихме чрез тях и лодката с прозрачно дъно и хамам. Хамама го препоръчвам. Това беше най-хубавия масаж, който ми е правен някога. А аз доста съм ходила. Ние ходихме и двамата заедно с мъжа ми. Беше пълно с хора имат над 15 масажиста жени и мъже. И беше много чисто.

# 153
  • Sofia
Предлагам да опитаме да си спестяваме в темите цитирането на предишни мнения. Не е необходимо, само утежнява ненужно темата. Достатъчно е да се натисне бутона ОТГОВОРИ и да се започне с обръщение към човека, за когото се отнася.

А според мен пък, темата става много по-трудно четима, ако не се цитира това, на което отговаряш. Аз, примерно, съм срещала такива мнения (хвърлени в нищото) и трябва да scroll-вам назад, за да загрея какво точно се коментира.
Иначе, разбирам да се пропуска едновременното цитиране на 2-3 и повече поста (то май даже е официално забранено във форума), ама цитирането на една-единствена публикация, съставена от няколко изречения, как точно натоварва дискусията?!

# 154
  • На планетата Земя
Проблемът е, че НЕ се цитират няколко изречения. Скролнете нагоре, предишни страници, и ще разберете какво имам предвид. Както и да е. Аз лично рядко изчитам и отговарям на мнения с много цитати.

# 155
Здравейте, знаете ли дали има виза за Шарм Ел Шейх? Миналата година - октомври, не ни искаха, но не мога да разбера дали е "сезонно" или изобщо няма такава за там.

# 156
Здравейте, знаете ли дали има виза за Шарм Ел Шейх? Миналата година - октомври, не ни искаха, но не мога да разбера дали е "сезонно" или изобщо няма такава за там.

Изобщо няма виза за там

# 157
  • Beyond the Frontiers
Ако стоите само в Шарм - няма виза. Ако ходите до Кайро или Луксор - ще ви трябва.

# 158
Здравейте! Към тези, които вече са били в Египет. Вземат ли се долари с така наречените "малки глави", т.е. по-стари емисии за банкноти от 10 долара нагоре. Днес от агенцията ми казаха това, а аз имам доста такива и не знам доколко е вярно и трябва ли да купувам нови. Благодаря предварително!

# 159
  • На планетата Земя
Взимат всичко!

# 160
  • Beyond the Frontiers
Не. Трябват поне 2006.
Връщат ги на много места.
Обаче на кеш автомата ги прие...

# 161
  • На планетата Земя
Аз моите ги пробутах по тоалетните. Като му вдигна рамене, че нямам друго, взима веднага. На огънатата пирамида човекът на вецето също ги прибра, без да каже нещо.

# 162
  • Варна
Galactic Voyager, видях, че вече има директни полети от Варна, но до Шарм. Дали има шанс да пуснат скоро и само до Хургада?

# 163
  • София
Здравейте! Към тези, които вече са били в Египет. Вземат ли се долари с така наречените "малки глави", т.е. по-стари емисии за банкноти от 10 долара нагоре. Днес от агенцията ми казаха това, а аз имам доста такива и не знам доколко е вярно и трябва ли да купувам нови. Благодаря предварително!

Не взимат навсякъде. Може да се плаща с карта дори и в малките магазинчета.

Относно банкнотите по 1$ - при нас в хотела сутрин, по време на закуска, минаваше човек от персонала и предлагаше да развали с еднодоларови банкноти.

# 164
  • Beyond the Frontiers
Galactic Voyager, видях, че вече има директни полети от Варна, но до Шарм. Дали има шанс да пуснат скоро и само до Хургада?
Честно казано трудно се пълнят полетите от Варна. Може и да пуснат 1-2 дати.
Шарм пуснаха, ама нещо хотелите са много малко. Аз специално точно го коментирам с въпросните колеги. Да допълнят малко...

Wave, интересно...кой е този хотел. Хем подсещат да се дава бакшиш, хем ти развалят. Страшни са 😆

Това с доларите си е малко...според зависи. Преди две седмици кеш автомат си ми смени много стара емисия без проблем. Беше умишлен експеримент. В същото време в кафето Фарша ни догонва сервитьор за да сменим стара банкнота... С други думи за да няма неприятни изненади, най-добре да се вземат по-нови емисии.

Общи условия

Активация на акаунт