Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 17

• 47 651
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ние бяхме на пазар за друго, но тя се влюби в една нежна лятна рокля - фина, с дължина под коленете, разширява се надолу като камбана, с презрамки, тъмно синя на бели цветчета. Купих я без да се замислям. Много е хубава.
Купихме и къса дънкова пола , както и топ с дължина до пъпа.
Още ще купуваме. Тези неща си ги хареса в движение, не са планирани .

# 196
Да, такива са предпочитаните кройки и десени и при нас. Нежни, момичешки, разкроени в полата и с различни дължини. На мънички цветчета или дюс - бели, черни или пастелни. Бяла лятна рокля иска нашата девойка, поръчахме няколко за проба и ще остави най-хубавата.
Такива харесва:
Скрит текст:

# 197
Трудно ми е да определя стила на дъщеря ни.
Като цяло, пролет- лято, носи и макси, и къси (не минита) поли  и рокли. Къси дънкови панталонки, както и дълги ленени свободни, тип палацо. Тениски стандартни, не овърсайз, както и такива по нея. Кожено яке тип рокерия (пролетта), дънково яке класическо- задължително. Суитчъри, както и тънки/ летни сака. Рокли тип ризи също харесва и носи. Къси топове, но не прекалено. Потници стандартни- не изрязани, нито пък от тези с тънките презрамки. Обувки- основно гуменетки някакви, но и биркенщоци, еспадрили също. Маратонка лятото- само когато тича.

# 198
  • София
Аз съм много доволна от хлорофила на нейчърс уей
https://revita.bg/shop/hlorofresh-techen-hlorofilen-kompleks-nat … _4oRoCuqwQAvD_BwE
Дават го и против акне. Премахва неприятната миризма при изпотяване.
Как точно се приема? Трябва ли да се разтваря във вода?

# 199
  • София
Момичета, аз май сгафих. А може би пък направих услуга на детето си. Не знам кое от двете, ще си проличи.
Приятелка на дъщеря ми я използва и манипулира. Щерката обаче не вижда това. Опитвала съм няколко пъти в разговор да я насоча към тази мисъл, но на нея сякаш й е все едно, че я използва, а може би още няма опитът да осъзнае колко гадно всъщност е това.
Преди малко обаче вече не издържах и разказах на детето си разговор, който ясно обрисува същността на приятелката й и на който разговор моето дете не присъстваше , защото беше настрани с други деца, а аз говорех с приятелката й и нейната майка. Разговорът случайно се обърна в посока, която за мен недвусмислено доказва съмненията ми за манипулации и използвачество.
Видях, че не й стана приятно като й разказах това и сега ми е гадно. Исках да й отворя очите, защото не ми е приятно да я манипулират. Знам, че в един момент сама щеше да го прозре и да страда, но не знам кога щеше да се случи. Сега обаче... не знам .... криво ми е и се обвинявам . Дали пък не трябваше да замълча, давайки й шанс постепенно сама да стигне до извода...
Свършен факт. Казах й вече. И да го мисля, все тая .

# 200
Ако беше замълчала, пак ще се да се обвиняваш - че не си разказала нещо, което си видяла и чула лично и което е в ущърб на детето ти.

# 201
Pandachina, абсолютно права си искайки да предпазиш детето си от разочарования. Всички го искаме дори когато знаем, че няма как да стане. Приеми, че си и спестила още разочарования за да прогледне сама действителността.

# 202
  • София
Pandachina била съм в твоето положение,опитвайки се да отворя очите на дъщеря ми за нейна уж приятелка.Никак не и беше приятно,когато и казах мнението си.На по-късен етап разбра,че съм била права,но по трудния начин.

# 203
Познавате си детето и предполагам сте постъпили по по-добрия начин. При нас дъщерята е готова на всичко да защити приятелите си дори и да ги вижда че грешат. Дума не може да става да я "предпазваме" от текущи приятели докато самите те не преминат нейната граница на изобщо допустимото и да бъдат отхвърлени като приятели. След време се надявам на базата на собствен опит да бъде по-резервирана към приятели и да не допуска всеки толкова близо и бързо до себе си, но няма как това да стане без никакво опарване и неизбежните разочарования.

# 204
  • София
Аз съм много доволна от хлорофила на нейчърс уей
https://revita.bg/shop/hlorofresh-techen-hlorofilen-kompleks-nat … _4oRoCuqwQAvD_BwE
Дават го и против акне. Премахва неприятната миризма при изпотяване.
Как точно се приема? Трябва ли да се разтваря във вода?
По 1 с.л. на ден или на приема по 1 ч.л.
Не се разтваря във вода, пие се директно, после може да пиеш вода, ако искаш.

# 205
  • София
Благодаря , момичета! Стана й криво определено, но тази сутрин се събуди сякаш не е чула нищо от думите ми. Явно ще трябва да се научи по трудния начин. 😟

# 206
За мен,си постъпила правилно.
Знам,че се учи най-успешно,само от собствен опит.За съжаление,не можем да предпазим децата си от всичко.Както ние сме натрупали опита си,така и те ще го направят.
И моята дъщеря, в соц.си контакти,осн.учи от опита си.

# 207
  • here and now
Благодаря , момичета! Стана й криво определено, но тази сутрин се събуди сякаш не е чула нищо от думите ми. Явно ще трябва да се научи по трудния начин. 😟
Тя ще се научи по трудния начин, но имаш бонус, че ще ти вярва. Старала съм се да градя доверие между мен и дъщеря ми и това е един от начините. Предупреждавам, без да забранявам и когато се разочарова, следващия път се замисля повече над думите ми.

# 208
Здравейте,има ли още деца, на които предстои НВО?

# 209
Здрасти, има.

Общи условия

Активация на акаунт