Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 17

• 47 676
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Да де, и аз мисля, че не е в буквалния смисъл. Но някои потребители го разтълкуваха баш в буквалния..

# 406
Aко бутилката алкохол е част от празнична кошница със вино , сирена ,сладки неща и др и ние сме подарявали за коледа и не го считам за нещо уау...даже ми е съвсем ок....Ние ще подаряваме ваучер за златарско ателие ,което за мен е на границата на лошият вкус ...но явно само аз смятам така...
Иначе голямата ми дъщеря скоро завърши отиде със готина рокля ,къса зелена ,бухнала отдолу цялата в паети за около 150лв и кецове...гримира се сама и не си е правила нещо специално с косата...Не сме имали пред бал,след бал и др ....Малкият звършва 4 клас и заради другите родители и учители са егати изпращанията....пффф
Ужасно мразя такива неща...

# 407
  • В царството на игрите:)
Според мен празненствата след ДГ, 4 клас и 7 клас са по - скоро условно наречени "бал" без да се влага смисъла на този след 12 клас. По - скоро е шеговито. Ама много се връзваме на думите Simple Smile Според мен е съвсем нормално децата да имат празник след завършване на 4 и 7 клас, разбира се, ако клсът има желание, защото нерядко се разделят с част от децата и е хубаво да отбележат с купон края на един етап от техния училищен живот. Хубаво е да се познават и да се събират и след това, но вече все по - често чувам млади хора завършили наскоро и след 5, 10 или 15 години да нямат връзка помежду си и да нямат никакво желание да се видят. Ние след 30 години от завършването все още се превръщаме в абитуриенти като се видим и много си се радваме Simple Smile В България сме така - искаме си празниците и веселието и по - това се различаваме от другата част на света, където всичко им е много по - стерилно и премерено. При нас без купон трудно минават нещата Simple Smile Що се отнася до тоалетите, мисля, че на децата много не им пука как ще отидат /все пак зависи от мястото и начина на празнуване/, а по - скоро родителите са тези, на които им се ще отрочетата да са по - така Simple Smile Дъщеря ми нямаше "бал" след 7 клас  пак изпуснах момента да я видя, макар, и с проста рокля Simple Smile Добре, че тази година бяхме канени на балове, та се нави да облече 1, 2 , но това ще ми е за цяла година Simple Smile

# 408
От къде купувате меки сутиени за тийнките? Дъщеря ми е почти на 11, но има оформен бюст. Купувам и бюстиета от Пепко, много са хубави, памучни и мекички. Ще ми се и сутиени да и купя, но попадам на такива с подплънки и твърди.

# 409
От Етам, както и някои спортни модели на Слоги и на Келвин Клайн.

# 410
  • София
Моята дъщеря носи само бюстиета, от HM основно, в комплекти с боксерки имат хубави модели. Предложих й да купим сутиен, не ще, удобни са й и не съм настоявала.

# 411
Май само аз попадам на некачествено памучно бельо от НМ - бързо се обезцветява от прането, развлича се и придобива един парцалив вид. Други майки казват, че са доволни, може би нещо не го поддържам както трябва. Пера на 60° програма за памук и гладя с пара.

# 412
  • София
От къде купувате меки сутиени за тийнките? Дъщеря ми е почти на 11, но има оформен бюст. Купувам и бюстиета от Пепко, много са хубави, памучни и мекички. Ще ми се и сутиени да и купя, но попадам на такива с подплънки и твърди.

Slogi имат такива меки модели без банели и подплънки.Също и в HM имаше преди година-две.

Май само аз попадам на некачествено памучно бельо от НМ - бързо се обезцветява от прането, развлича се и придобива един парцалив вид. Други майки казват, че са доволни, може би нещо не го поддържам както трябва. Пера на 60° програма за памук и гладя с пара.
Сутиен на 60 градуса не бих изпрала.По принцип прането захабява,а високата температура допълнително спомага за това според мен.

# 413
  • София
И аз не пера на повече от 40 градуса. И не гладя де Simple Smile

# 414
  • София
Аз пера само на 30 градуса и тези 60 ме стресираха. Grinning

В момента сме на море. В компанията ни има момче, набор на дъщеря ми. Едва на четвъртия ден се престрашиха да си кажат двамата няколко думи. То бива да си смотан, ама толкова не бива. Държат се все едно сме решили да ги женим и напук не си говорят.

# 415
... но попадам на такива с подплънки и твърди.

Относно подплънките- могат да се махнат.

# 416
Само спалното бельо пера на 60 градуса. Работни дрехи и по-замърсени (обикновено са дрехи, за които не ми пука) - на 50 градуса. Дрехи, които са носени веднъж или нови, пера на 30 градуса.
На дъщеря ми от бебе купувам от бельото на H&M и съм изключително доволна. Даже то сега живее втори живот, подарено на приятелка. Малката (10 и половина г.) все още носи от бюстиетата на H&M и Zara, но според мен е време да мине на сутиени. Има оформен и голям за възрастта й бюст (ген, да му се не види!), който й пречи. Така че и аз се оглеждам. В Пепко видях читави, но не посмях да взема. Вероятно ще купя един за проба. Малка е още за по-скъпо бельо.

# 417
Дъщеря ми ходи с бюстиета. Започва да се оформя бюст, но е малък и с бюстиетата си е супер. Краката сама епилира с епилатора, който има - Браун с всякакви джаджи към него . За ръцете иска депилатоар крем, че я боляло с епилатор. Тия косъмчета там само тя ги вижда. Тя е много суетна и кокетна. Дрехите си избира сама, но минавам за одобрение / все още Joy /.

# 418
Ох, грешката е в моя телевизор, да. Relaxed Аз стандартно си пера на 60 градуса. 30-40 ми се виждат ниски градуси, и с тия болести и мръсотия в големия град все ми се струва, че в пералнята само ще повъртя микробите колокото да си вземат душ. Слушам младите колежки как перат бебешки дрешки на ниска температура, а аз на моите деца ги варях на 90 градуса.

Тонка, ние имаме приятелско семейство, знаят се от бебета. С момчето вече не само, че не си говорят, а като излизаме, сядат в различни краища на масата.

# 419
И аз рядко да пера на по-малко от 60 градуса.
Моята е със сутиени от миналото лято.

Общи условия

Активация на акаунт