Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 17

• 47 649
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
Няма очакване за ангелчета, просто някои родители не ровят в телефоните на децата си, а в някои държави се правят разяснителни кампании за вредите от социалните мрежи дори в училище. Това не означава, че няма проблеми, но поне ти разясняват предварително като сбъркаш, какво следва.

# 496
Ако знаеш профила в инстаграм на някоя от нейните приятелки, може да я потърсиш в техните приятели.
Ако профилите са затворени, бих направила фалшив профил и предложила приятелство.
И то защото бих приела това криене като предизвикателство.

Иначе с дъщеря ми сме в семейна група и има включен родителски контрол.
Тя е почти на 11.

# 497
Във Франция в малките класове им се разясняват възможни капани и изобщо за опасностите в нета. Аз бях обяснявала и реших да опресня инфото по въпроса, но детето ми обясни, че и в училище много сериозно се подхожда към проблема.
Дъщеря ни е на 12 и от скоро има ИГ. Естествено баща й редовно наминава там. Но тя свои снимки не качва там - коне, котки, кучета / нейната слабост / и интересни места. Детето споделя всичко и ние много внимаваме да не проиграем доверието й.  Не я лъжем  / може би само за Дядо Коледа, но пък ние си вярваме, че го има / и тя го знае.

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 14:20 от cardhu

# 498
  • София
Дъщеря ми може би от 11 годишна има ИГ, но изобщо не качва нейни снимки. Следва си разни звезди и приятелчета, изобщо нямам драма с това. При нас тя е тази, която ми прави забележки, че качвам много снимки в, цитирам,  "дърташкия" фейсбук.

Аз моята не я виждам в близките 2 години да прави секс. На 3 юни навърши 15. Всяка вечер на морето имахме вечерно шоу и тя ходеше да гледа детската дискотека. Вчера като се прибрахме, нашата си пуснала в ютюб песничките от дискотеката и си танцуваше в стаята. И се получава един страшен контраст между външен вид и акъл. Grin

# 499
  • София
Пиша по един пост във всяка тема Stuck Out Tongue Winking Eye

С дъщеря ми много си споделяме. От скоро има гадже, държат за ръце, казва че още не са се целували дори. Напълно съм "за" споделянето и откритите разговори.

Това което много ме изнервя в нея е абсолютната мизерия. Просто от нищо не ѝ пука.... Страшна смрад е стаята ѝ. Онзи ден събула си едни кървави гащи в средата на банята. Пет пари не дава, ще е гнусно и неприятно, че баща ѝ ги гледа, брат ѝ ги гледа, чужди хора могат да дойдат в нас.... И това е само един малък пример. Не знам как ще се справям. Говоря, говоря, говоря! Където се събуе/съблече там си остава, независимо мръсно бельо, чорапи, сутиени или клин.  Където си яде нещо там си остава. Имаме куче, рядко прави фалове, но имаше ситуация, в която беше си свършило работата на килима в детската, ей така си го прескача. Иначе тя много се конти, много държи да изглежда добре.

# 500
Дъщеря ми може би от 11 годишна има ИГ, но изобщо не качва нейни снимки. Следва си разни звезди и приятелчета, изобщо нямам драма с това. При нас тя е тази, която ми прави забележки, че качвам много снимки в, цитирам,  "дърташкия" фейсбук.

Аз моята не я виждам в близките 2 години да прави секс. На 3 юни навърши 15. Всяка вечер на морето имахме вечерно шоу и тя ходеше да гледа детската дискотека. Вчера като се прибрахме, нашата си пуснала в ютюб песничките от дискотеката и си танцуваше в стаята. И се получава един страшен контраст между външен вид и акъл. Grin
Ако са само приятелки и звезди и аз нямам проблем, ама щом така крие..

# 501
Нашата дъщеря е с някакъв "шпионски" софтуер, чак ми е гузно. Още като ѝ взехме телефона, баща ѝ го занесе на колега в работата му, за да го инсталира. Не помня как се казва приложението, с лиценз е, и може да влезем в нейния телефон, да разглеждаме всичко - съобщения, файлове, снимки, може да се активира локация или аудио запис на околните шумове. Тя знае за приложението, но също така знае, че няма да ровим без нейно съгласие. Разглеждали сме телефона ѝ само веднъж, тя го даде доброволно - по-големи съученици я тормозеха и се наложи да свалим скрийншотове, за да пуснем официално оплакване, но това е друга тема.

# 502
Преди малко щяха да  я блъснат на пешеходна пътека.
Още треперя.

# 503
Ох, Лисе, добре, че няма нищо. Карат като бесни...

# 504
Преди малко щяха да  я блъснат на пешеходна пътека.
Още треперя.
От това, както и от лудите и дрогирани, които са по улиците през деня, май най-много ме е страх.
Добре, че се е разминала само с уплаха.

# 505
Нямам намерение да следя дъщеря си /15г./

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 16:18 от red soul

# 506
  • София
И през ум не ми е минавало да следя телефона на дъщеря ми. Не знам дали е грешно или не, просто аз така го чувствам за правилно.

# 507
Никога не съм имала и аз повод с голямата да я следя или да и ровя в телефона.
Надявам се с малката, като имаме доверителни отношения да няма проблеми, тя е малка и някак си е свикнала и намира за нормално кака и да и гледа телефона, не го намира за навлизане в личния и живот, то па и кво има да крие на 11😅 Тя още гледа детски в ю тюб и хакове някакви на английски. И си мисля че като си е свикнала ще си го дава и по натам, когато има ИС.
А ако не го дава и се крие значи има какво.
Моят тел се размята из къщи, всеки ми го пипа, нямам никъв проблем с това, нищо тайно няма.
Най много да видят някоя простотия дето си пиша с приятелки 😅😂
Не ми е драматично това с личното пространство, нито на мъжа ми. Паролите както казах са ни еднакви, не си ги носим в банята, седят си така.
Ние сме по открито семейство говорим си за всичко нормално, близки са ни отношенията. Не сме и срамежливи, не се обличаме много много у нас😅 Може да има и по потайни деца, които биха се сърдили да им се пипат нещата. Аз се вра навсякъде подреждам им шкафове, бях намерила на Жаки дневника 😅😂 Не го отворих, гадно ми се видя, казах и че съм го видяла само и тя ми чете малко Радини вълнения:)
Как искам да и си е детенце още и да не бърза да пораства. Дано не стане някой кисел тийн да ни скъса нервите😅🤣🤣 Аз не мога много да пия се пак 😂

# 508
Жаки, всичко хубаво, ама какво значи, че не се обличате много у вас?!
Да не сте нудисти?
Сетих се, че трябва да напомня на баща и да чука преди да влезе в стаята и, че се срамува да се преоблича пред нас.

# 509
Ааааа чак нудисти не😅😂 Но с момичетата, ако сме си ние си се събличаме, не се срамуват от мен, и от баща си не се де. Аз в жегите по гащи и сЮтен си маам. Голямата се пече на терасата по моникини, не се крие, имаше един период малко по срамежлива беше, но и мИна. Малката още хич няма срам, може да добие по натам.
На приятелката щерката на 12 години по никакъв повод не се показва на майка си даже по бельо. Много стеснителна. Мислех че и Жаки ще се срамувам нещо, сега като има малки гърдички, но не. Илиза си от банята само по бикини и си обикаля докато се намота.
На нуди плаж не съм ходила, не защото ме е срам, но не ме кефи да гледам там да ми се веят мъжки органи 😅

Общи условия

Активация на акаунт