Насилник или жертва е Вергов?

• 59 777
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 630
  • Другата България
Е, те хипотезите са приоритет на ДД, ние сме по фактите и доказателствата.

# 631
Точно той има свидетел, че НИЩО не се е случило.
въпросът беше ако е нямал свидетел и нещо което да предложи на съда в негова полза.
и в същото време знае, че не е извършил нищо спрямо нея.

Тежестта в наказателното право по доказване на обвинението лежи върху частния тъжител или прокурора, тоест Диана трябва да докаже, че Вергов е виновен, а не Вергов да се обяснява, че е невинен. Презумпцията за невиновност действа до доказване на противното, но не от обвиняемия, а от обвинителя. Вергов не е нужно да прави абсолютно нищо.

# 632
Лъжесвидетели не се намират под път и над път. Никой не е луд да си сложи главата в торбата, може да лежи в затвора.

# 633
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
въпросът беше ако е нямал свидетел и нещо което да предложи на съда в негова полза.

Тежестта в наказателното право по доказване на обвинението лежи върху частния тъжител или прокурора, тоест Диана трябва да докаже, че Вергов е виновен, а не Вергов да се обяснява. Презумпцията за невиновност действа до доказване на противното, но не от обвиняемия, а от обвинителя
хайде пак - тя доказва, че има нараняване. в медицинското не пишат, че Вергов я е наранил.
тя има и свидетел, който "казва", че Вергов я е ударил.
Вергов няма нищо с което да се оправдае. единствено съвестта му, че той не е направил нищо на нея.
той си заминава по разписание. тя е жертвата.

# 634
Да де, разбрах аз лично.
Ама какво се пита в хипотезата ви?
Ако има медицинско и свидетел, сигурно ще го осъдят, то е ясно.
Ама ги няма...

# 635
Цирк балкански гледам продължава.
Сега от сериалчето се подписали, пък Диденцето писала във фейсбукчето си, че от тия 20 не били на работа.
Grinning
Що не си решават простотиите в съда  като хората се питам.

# 636
  • Буркина Фасо
Да де, разбрах аз лично.
Ама какво се пита в хипотезата ви?
Ако има медицинско и свидетел, сигурно ще го осъдят, то е ясно.
Ама ги няма...
късмет за Вергов е,че ги няма тези "доказателства" от нейна страна.
иначе щеше да е виновен без да е извършил действие спрямо нея.
на този етап и според известното ни тя няма и той е невинен.

пп. аз задавах въпроса хипотетично - как можеше да се окаже насилник без да е.

# 637
Теоретично всичко е възможно, но не е толкова лесно това. Айде, да кажем, че ще се трясне сама веднъж в дувара и ще има травми за медицинско. Но лъжесвидетел откъде? Освен, че трябва да е куку без акъл, трябва да няма никой друг там и точно да се предвиди, кога ще са тримата насаме. Щото, не вярвам лъжесвидетелят да си е стоял вкъщи на дивана и да твърди, че е присъствал на побоя.

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 20:54 от Чи лу

# 638
  • При семейството си
Ето го отново постановлението на прокуратурата:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid031dvdw6eE14hmt … d=100044164069600
Тя твърди, че 3 седмици е имала синини и отоци.
Със сигурност, двама от подписалите изявлението до медиите от екипа, присъстват и в нейните показания и явно са били И разпитвани.
Въпросната гримьорка потвърждава, че я е напръскала с Репарил…та какво е редуцирано в нейните показания, те пред Диана ли са давани?!
Експертизата потвърждава, че именно времево не може да се каже кога са причинени травмите.
Прокуратурата казва, че няма събрани категорични доказателства, че именно Вергов ги е причинил.
Моето 5-6 годишно е с поредната “лека телесна повреда” под окото и на коляното, защото се “спря” почти в ръба на леглото. При предпоследната му “лека телесна повреда” (търчейки се “спря” в ръба на стълбите в метрото….имаше много свидетели) цицината на главата беше видима, мина точно за един ден, раничката, за 3 дни. Третирахме с познатите лед, олио, Цикатридина.
Мисля на съпруга на Мария беше с повдигнато обвинение за “средна телесна повреда”, пък и той я ритал с цялата си мъжка сила.

# 639
  • В небето
Скрит текст:

Тежестта в наказателното право по доказване на обвинението лежи върху частния тъжител или прокурора, тоест Диана трябва да докаже, че Вергов е виновен, а не Вергов да се обяснява. Презумпцията за невиновност действа до доказване на противното, но не от обвиняемия, а от обвинителя
хайде пак - тя доказва, че има нараняване. в медицинското не пишат, че Вергов я е наранил.
тя има и свидетел, който "казва", че Вергов я е ударил.
Вергов няма нищо с което да се оправдае. единствено съвестта му, че той не е направил нищо на нея.
той си заминава по разписание. тя е жертвата.

Testis unus, testis nullus (Един свидетел не е свидетел). Трябва да се има предвид, че и отсрещната страна има право да сочи доказателства (гласни, писмени, експертизи). Не на последно място съдиите използват определени техники, с които могат да установят дали един свидетел "казва" истината.

# 640
  • София
Лъжесвидетели не се намират под път и над път. Никой не е луд да си сложи главата в торбата, може да лежи в затвора.
Напротив, намират се. Хора, които често имат работа със съдебната система са наясно с пролуките и слабостите й, още повече техните адвокати. Оптимизмът да не се бърка с лековерие.
Тези хора не свидетелстват че са видели нещо, а че не са, което е много по-лесно и недоказуемо.

# 641
Е, то е малко странно тези 30 колеги, които не са били във въпросната гримьорна и не са разбрали дали е имало някакъв сблъсък изобщо (може да е имало, може да е нямало), да се очаква 5 години по-късно да помнят какво точно е станало на някаква си дата и как им се е сторила актрисата ДД във въпросната седмица. Особено ако не са и разбрали, че между ЮВ и ДД има нещо. Че на мен ми се бъркат цели месеци и години, ако трябва да се върна 5 г. назад във времето. Дори при тежки битови убийства се намират поне 20 съседи, които казват, че са изненадани, защото извършителят винаги се усмихвал в асансьора.

От друга страна, от юридическа гледна точка не може да се изисква доказателство, че нищо не се е случило. Винаги е редно да се докаже, че нещо се е случило. Невъзможно е да докажеш, че не си набил някого. И тук е кофти моментът, ако е истина - щото 5 години по-късно и на зверски бой да съм била свидетел, много ясно, че няма да помня детайли с точност.

# 642
Статия от вестник Лупа
Заглавието е - Аз и Златка не съм я видял да е е*ана
https://lupa.bg/news/i-az-ne-sam-vizhdal-diana-dimitrova-bita-am … l_228027news.html
Доста цветущ изказ, но съм съгласна с всичко
Скрит текст:
Без да му пука, че една 40-килограмова жена, ако ще да е най-гнусната манипулаторка и най-дащната уруспия от Ванкувър, до Владивосток, не може да бъде ритана от мъжага с 50-сантиметрови бицепси. Просто не може.

# 643
Статия от вестник Лупа
Заглавието е - Аз и Златка не съм я видял да е е*ана
https://lupa.bg/news/i-az-ne-sam-vizhdal-diana-dimitrova-bita-am … l_228027news.html

Отвратителен език. Що за гнусни хора пишат и четат тия жълтини, не знам Confounded

# 644
  • да има едно лесно - на мотора
Статията е отвратителна! И ако сега Диана размаха тази гнусотия като знаме, вече ще удари дъното.

Общи условия

Активация на акаунт