От кой матрак сте доволни? - Тема 10

• 82 762
  • 738
  •   3
Отговори
# 105
  • София
Мерси, но не съм фен на латекса.

# 106
  • Sofia
В магазина беше супер удобен. Ти точно не обичаше ли твърд? 😂 😂 😂
Да, ама не чак толкова:
Цитат
"твърд като дъска", "една идея по-меки от плочките"
Иначе, да - ортопедичен, задължително. В никакъв случай мек.

# 107
Има такъв коментар - да.
В магазина беше супер удобен. Ти точно не обичаше ли твърд? 😂 😂 😂
Повече ме притесняват коментари, че не бил като мострения или че се разваля за 2-3години.ама все пак най-мн вярвам на бг мамите, та реших да питам, особено ако някой го е ползвал поне година.
За това пък положителните мнения са прекрасни. 🤷‍♀️ 😂
Три матрака сме ползвали последните години, все твърди. Сега сме с един бюджетен на Магнифлекс купуван от Карфур преди 7 години. Ами, няма мърдане. Дадохме 400 лв за него. Двулицев, от онези на ролка. Не обичаме да спим на меки матраци и този ни е идеален. Мисля има 2 см мемори на едната страна, но честно казано нямам идея дали спим на нея точно.

# 108
  • Варна
След 3-4 месеца ще се обзавежда нова къща и се дирят матраци които не са  с бял калъф. Според зависи какво се намери ще се преценяват и другите показатели.
Засега само Black Label на Екон знам, та подсказвайте. (Е, не съм се съсипала от търсене, признавам.)

# 109
  • София
Не знам, аз съм 48кг и не ми беше твърд като дъска, обаче мм е 110...
Имаме един 10годишен магнифлекс, който е за смяна, според нрго де, на мен още ми е ок, но той казва, че мн е омекнал и като легне пропада 😂
Задължително ни трябва по-дебел матрак, защото с неговите кг с 18-20см има вероятност да усеща дъските под него😂🙃
Гледахме и един друг, най-долу прожини, нагоре пяна и малко мемори, той си го хареса, обаче на мен пък ми беше мек, това не разбрах как се случи, аз да казвам много ми е мек, той не.... Та трудна работа с тези матраци.
Не искам с различна твърдост в двете половини, защото съм сигурна, че рано или късно ще стане дупка по средата, обаче и бюджета ни е около 1000, гледах магнитата, но много са им се дигнали цените, нормално всъщност, след като нашия преди 10години беше толкова.

# 110
Вземете си същият като сегашният щом ви устройва...

# 111
  • София
Май го няма модела вече а и би бил около над 2000което не ни устройва, а и не съм сигурна, че мю би се съгласил пак, към момента му идва мек и пропада, което по-точно значи, че не би повторил, иска по-поддържащ, само на мен си ми е перфектен 😂
Jysk поне имат 90дни тестов период, само не разбрах цялата сума либвръщат ако не ти хареса. Мен повече ме притесняват мнения, как след 2-3години им се деформират матраците и дали тогава си зачитат гаранцията.

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 09:44 от Angel_Dust

# 112
Работила съм в Тед 😊 търкаляла съм се по всякакви матраци. Пружини не харесвам изобщо.
ММ е 120 кг. Не заменя латексов с друг.
Дупка никаква не е ставала. Спим на една спалня.
Не знам какви са ти съображенията, но не говоря за мемори и нам си какви потъващи. Чист латекс.

# 113
Гаранция ще ти зачетат малко търговци...които са свестни. Чети добре условията на търговеца от който ще купиш....какво признава, кое не признава за дефект...чети.
По закон са само 2г.
Ако търговец дава повече - трябва да си провериш дава ли, не дава ли след двете години.
На юск е 25г...даже на възглавниците им са 25г гаранциите, кой за бога спи толкова години на една възглавница Simple Smile)

В юск ми върнаха цялата сума за твърдака, който им върнах след седмица ...но те имат такава политика, че може да им върнеш всичко! Всичко. Малко са като тях, но с търсене може и да намериш друг такъв коректен търговец , предполагам...

# 114
  • София
Ами казаха, че за връщане трябва да има на касовата бележка протектор. Обаче се замислих, защото преди време купих пердета, казаха тогава, че проблеми с връщането няма, но ако е разопаковано дават 70%май бяха обратно... Трябва да питам за матрака изрично😂така де 70%от 1000,не е нато от 30лв

# 115
Не разбрах кой казал, какво казал...писмено се пита.

# 116
Не знам вашите латексови как не се деформирам, но при нас за месец матракът се променя.
Спалнята ни е 180/200. Преди 7 години купихме Комбо на Екон. След няколко месеца хлътна и при двамата. Аз съм около 68 кг, а мъжът ми - 82.
Преди Нова година направих рекламация в Екон. Хората ми смениха латексовото ядро и горния слой. На стария вариант беше кул гел, сега сме с натура. Няма проблем с ламелите на подматрачната рамка, но за всеки случай след подмяната на ядрата ги подсилихме.
Около месец спахме комфортно и матракът отново хлътна.
Чудя се какво да правя - отново рекламация ли, или да се ориентирам в търсене на нов матрак.
Комфортът при спането върху латекс ми харесва, но защо се деформира при нас толкова лесно, идея си нямам…
Детето също има Комбо на Екон. Неговият е 120/200. Не мърда. Понякога и аз спя на неговото легло.

Идеи за деформацията при нас някой да има?

Единственото ми, що-годе, обяснение е, че проблемът идва от голямата площ на нашата спалня. Замислила съм се, ако направя рекламация отново, да искам две отделни латексови ядра по 90 см.

# 117
  • София
Teta сега намерих в стайта за 100дни(не били 90), но то гледам е само замяна за друг, не връщане на пари...
https://jysk.bg/inspiration/izprobvayte-matrak-gold-v-ramkite-na-100-noschi

# 118
Да, аз също отворих да прочета и да, променили са условията.

Аз ползвах другата опция. Не за тестовия период, а опцията да върна всичко...тя е друга политика от 100те дни за тест на матраци. Беше от рода тук може да върнете всичко в рамките на 30 дни...за тази опция говоря.

Писах им тогава и ми потвърдиха че мога да върна матрака. На руло беше, върнах го като го опаковах аз с нов найлон, несгънат. Цялата сума върнаха. Преди 2-3г беше, разказвала съм в темата.

Сега за тази опция обаче има нововъведение касаещо матраците..

От тук https://www.easypay.bg/site/?p=taxes-1-bank

Бих все пак питала писмено!

# 119
  • София
Мерси много, да явно за връщане на пари си важи просто общата им политика за връщане, а стоте тестови дни са друго и е само за замяна. 👍Ще го помисля още малко.

Общи условия

Активация на акаунт