От кой матрак сте доволни? - Тема 10

• 82 788
  • 738
  •   3
Отговори
# 120
Да, за всичко беше без ограничение.
Просто сега са я доорязали тая хубава политика...както виждаме.

Тестовия и преди беше само със замяна...

Ето отговор на питането ми от 2019г.

Изчети им условията за гаранции на матраците. Има и листовка за това, за серията голд...

# 121
Някой с отзиви за тези 2 матрака?
https://sleepzone.bg/ednolicev-matrak-daga.html
https://mondomebeli.com/product/ednolicev-matrak-kolori-41949/?g … AYASAAEgJ1g_D_BwE
Предварително благодаря!

# 122
Какво ви е мнението за матраци Sleepy?Трябеа да закупим на децата три матрака 120/190 и гледам ей този, но не мога да преценя става ли и хубав ли е https://matraci.bg/collections/matraci-120-190/products/premium- … nt=46740690633051

# 123
Децата са две по 15 кг и едно 40 кг. Дет се вика, няма да вдлъбнат матрака много. Но аз така или иначе гледам средно твърдо, но не да е като дъска.

# 124
  • София
Няма значение, важна е твърдата опора, за да се развива правилно костната система, за деца - ортопедичен матрак. Хубаво е да е двустранен, за да се върти-да се проветрява и да не се деформира. Хубаво е калъфа да е антиалергична материя и да се сваля и пере.
Аз като сравнително слаб човек често имам проблем с така наречените средно меки матраци, изобщо не стигам до твърдата им част. Точно защото не ги натискам достатъчно 🤪😁 обаче това се разбира с проби... В смисъл, има твърди, които реално са твърд към мек, но поемат добре тялото, има средно твърди дето са като да си легнал на плочките 😜
А 40кг не са безкрайно малко.

# 125
Да факт така е. Но както се вижда не мога да отделя някаква колосална сума в момента, за това търся нещо бюджетно. Не всички можем да отделим една заплата за един матрак.

# 126
  • София
Това какво общо има?

# 127
  • София
Искам да попитам тези от вас,които имат модели-среден към твърд матрак.
Лесно ли свикнахте с твърдостта?
Аз след много пробване на матраци и след дълго обмисляне и чудене си купих  Нани Сирена Ултрафлекс(среден към твърд модел се води,ортопедичен)Наболява ме кръста и затова се спрях на ортопедичен модел.
В магазина,когато го пробвах не ми се стори твърд,може би защото там са доста пробвани.
Спах една вечер на него и го усещам доста твърд🤷♀🤦🏼♀
Няма как да го върна или заменя,понеже е купен преди няколко месеца.
Моля се да свикна или пък той малко да омекне с времето.
В краен случай топ матрак ще реши ли проблема,но пък не беше това идеята да дам толкова пари за хубав матрак🤷♀
Бихте ли споделили мнения.

# 128
Това е обикновен дунапрен с по-голяма твърдост. Няма да омекне, ще се смачка евентуално (зависи тежестта отгоре).
Не е хубав матрак, обикновен матрак е. И парите са бюджетни.
Аз си спя на твърдо ядро, не обичам пружини.
Топ матраци не харесвам също, пързалят ми се и ме изнервят.
Зависи и каква ти е подматрачната. Това за двулицевите има значение. Ако си спала досега на меко, нормално е да ти е странно.
Както виждаш сама не можеш да се справиш с усещанията, тук който каквото и да ти каже, кръста си е твой.

# 129
Аз / и не само аз/  като пиша че твърдото не е нито полезно, нито удобно....амаааа...
Мек трудно се намира без пружини.
Повечето са твърдаци, за мен.
След като спах една нощ на такъв и се събудих все едно с пръчки са ме налагали, им го върнах с кеф и си взех пак  твърд към мек....

# 130
  • София
Има ужасно меки без пружини.

Иначе като цяло свиква се, но зависи колко точно и колко е твърд, от една вечер няма да стане ако до сега си спала на мек. Аз лично мямам проблеми освен ако не е като дъска и пак се свиква, зависи и от подматрачна, има ли слой мемори... За омекване смакпват се омекват, но за това обикновено трябват години, в смисъл тогава по-точно са за смяна😁
В крайна дметка ако за 2-3седмици не свикнеш, оlxили топ матрак. 🤷‍♀️

# 131
Когато аз търсих, не открих " ужасно мек без пружини"...

# 132
  • София
Все пак са субективни усещания, за мен повечето са ужасно меки, пружините, просто пружинираш в допълнение, а половинката до теб подскача на всяко движение.

# 133
  • София
Сменихме старият пружинен матрак на Тед с Massagio deluxe на Магнифлекс. От година време ме болеше дясната част на врата, рамото и периодично кръста ми при навеждане казваше - щрак и аз се сковавах от болка. Мислех че е от обездвижване, работата с компютър, ала-бала. От месец време, откакто спя на новия матрак, врата не ме боли, мога да си завъртам главата 😀, кръста не е щракал, рамото е супер. Не скърца, не подскачам при всяко движение на мъжа ми, щото с пружината той мръдне и аз с него, а и много често се будех нощем. Сега спя като пън и не го чувам. Чудя си се защо не махнах пружинния боклук още щом се деформира на третата година и си причиних този дискомфорт години наред. А и сега бях залетяла пак по пружинен на Нани, добре че мъж ми каза, дай да дадем малко повече, ще вземем по - обикновено легло, но матрака да е хубав. Слава Богу, че го чух.

# 134
  • София
То от твърд до твърд има разлика.
Пробвала съм и още по-твърди.
Аз не исках мек матрак със сигурност,исках среден(нито мек,нито твърд)
Когато пробвах обаче средно твърди,доста от тях ми се струваха една идея по-меки от колкото искам.
До последно щях да купувам Сирена Мемори на Нани,но в шоурума ми се стори мек и избрах Ултрафлекса и май сбърках.
Модената също ми се стори мек.
Явно наистина само от проба в  магазина не се разбира.
Надявам се да свикна някак,ще му дам шанс.
Иначе пък сякаш болките в кръста малко ми намаляха.
Подматрачната рамка не знам каква е,нова е спалнята от мьомакс купена.

Общи условия

Активация на акаунт