От кой матрак сте доволни? - Тема 10

• 86 843
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте! Ако някой ползва матрак Тед Алое спринг, моля да сподели мнение. В момента е на добра цена и много му се чудя. Благодаря. 🙂

# 481
Относно въпроса за isleep cool не е с гел вътре, а има само в прошивката, supreme има 4 см gel foam , както и air clima пяна мемори които регулират температурата. При първия модел е само в текстила. Едно нищо. Много скъпо ги продават, когато нито има техно гел нито изстудяваща синя пяна.

Аз сега съм сто пъти по-добре на обикновена възглавница в памучен калъф със тънко топчета силикон, влакно ли е. Но не запотява толкова. Пробвали ли сте възглавници със зърна? Усещането в също странно, сякаш си легнал на пътя, на сено. Но не ми удобно.
Тази Екон "с изстудяващ латекс" лятото така ме запарваше, че калъфа беше почти мокър.
Ето възглавницата. Има още една. Изпръхнала, рони се и е за боклука.

Може ли да ме упътите за удължители на матрак бебешки? В момента младите са взели Пиер Карден. 120/60, но искам да го удължа. Кошарата тук е с 170/60.

# 482
Здравейте!
Направо пиша по въпроса:
От скоро се преместихме в нов апартамент и трябваше бързо да си купим легло, защото сме и с 10 месечно бебе. Закупихме от jysk и като цяло сме доволни, но от около 2 години не спим на едно легло, тъй като се редуваме някой все е при малката. Та, решихме, че вече ще си спим заедно, нооо, мъжът ми много се върти, мърда си краката, съответно аз не мога да спя-без това съм с тежко безсъние. Вчера беше някакъв ужас, легна даже върху мен 2 пъти...хъркаше и така, явно и сънува, защото постоянно мърда и се върти. Взела съм магнезий и б витамини, лецитин и една хранителна добавка с хмел за по-дълбок и спокоен сън. Но, ще спи при малката защото аз не мога да се наспивам, съответно всеки, който е с деца знае какво е да не спиш.
Та въпросът ми е, има ли матрак или отделни матраци, които са по-стабилни и въртенето и мърдането на другия не се усеща. Определено сме отвикнали да спим заедно, но вече искаме да оставяме и малката в стаята вечер сама на бебефон. Разбира се спим на отворени врати, спалните са една до друга.
Благодаря предварително за обратната връзка.

# 483
  • София
Има матраци с оделни ядра в един калъф, но според мен пак ще усещаш, по принцип по-твърдите по-малко ще предават, но най добре с 2отделни...може би и отделни долепени легла даже, щом е толкова тежко положението, всъщност точно е отвикването и твоето безсъние... Но ще трябва да е голяма спалня така. 2х90. За това, че се търкулва и ляга и върху теб спасение няма, освен 2легла в една стая или преграда, но какъв е смисъла тогавя от едно легло...

# 484
  • София
Ние имаме подобен проблем. Купихме за ваканционен апартамент по-евтин матрак /пружинен, ако това има значение/, който на пръв поглед си е ОК. Оказа се обаче, че при всяко завъртане на единия, другият го усеща и често се буди.
Чудя се дали някакъв топ матрак може да компенсира това или направо да купуваме нов матрак?

# 485
Здравейте. Проблема на Надежда ще се реши по този начин. Два отделни матрака в една спалня, примерно 82-90 см ширина. Избирате си ги по ваш вкус.
Или една табла обща и две легла които може да съединявате или разделяте. Стават и за гости. Аз съм доста доволен от матрака който закупих, asleep memo care. Едната страна с мемори калъфа ползвам. Всички извивки са в пяната, нищо не ме боли като ставам. Иначе на предишния супер твърд като се събуждах сутрин всичко ми беше схванато. Реших да пробвам на младите и сега след като спах около 20 дни решавам че този матрак си заслужава, най-мекия и удобен от всички isleep!

# 486
Здравейте, трябва да купуваме 2 двулицеви матрака 90/200 за ново легло и ми е трудно при избора. В момента се ползва двуетажно легло с еднолицеви матраци най-вероятно с бонел пружини. Леглото е купено втора употреба заедно с матраците преди поне 6 години и толкова време /дори втора употреба/ не са мръднали в никакво отношение. Много са удобни, достатъчно твърди /не харесвам меки матраци/
Имаме легло 140/200, за което купихме двулицев Нани Аруба с покет пружини. В легнало положение е удобен, малко по-мек от еднолицевите, като се стъпи в цял ръст се усещат пружинките.
Сега за новото легло съм в голямо чудене. Никога не съм пробвала матрак без пружини и нямам вчепатления как ще се държи във времето. Бихте ли сподедили отзиви. В момента в Емаг има акция с 30% при закупуване на 2 броя и гледам няколко матрака, но като не съм ги тествала, не знам какво да очаквам. Ето няколко от тях. Ще съм благодарна за отзиви.
- TED, Aloe Memory, 200x90x19 см, Система за вентилация, Полиуретанова мемори пяна, Реверсивен, Хипоалергичен, Третиран с Алое Вера, Средна твърдост/Твърд
- Ортопедичен матрак iSleep, Natura Relax, 90x200x18 см, Много еластична полиуретанова пяна, Текстилен материал против алергии и акари, Средна твърдост
- Ортопедичен матрак Best Sleep, Luxury Sleep, 90x200x23 см, Полиуретанова мемори пяна 2 см, Хипоалергенен, Ватиран калъф, Средна твърдост
- Ортопедичен матрак Green Future, Aloe Vera Essential, Полиуретанова пяна, Хипоалергенен, Твърд, 90x200x19 см
- Ортопедичен матрак, GREEN FUTURE, 200x90x18 см, Полиуретанова мемори пяна, Система за вентилация, Третиран с Алое Вера, Реверсивен, Средна твърдост
- Ортопедичен матрак, TED, Eucalyptus MultiFresh, 200x90x19 см, Индивидуални пружини, Третиран с лавандула, Твърд

# 487
  • София
Защо стъпвате в цял ръст на матрака? И какво значение има стъпили отгоре му мек или твърд е?

Без пружини матраците може да са по-твърди от пружинните. Според качеството се държат различно във времето, точно както и пружинните.

Матрак без проба е някакъв абсурд за мен да се купува, толкова е индивидуално...🤷‍♀️ За мен, за възрастни 18-19см е малко.

# 488
Защо стъпвате в цял ръст на матрака? И какво значение има стъпили отгоре му мек или твърд е?

Без пружини матраците може да са по-твърди от пружинните. Според качеството се държат различно във времето, точно както и пружинните.

Матрак без проба е някакъв абсурд за мен да се купува, толкова е индивидуално...🤷‍♀️ За мен, за възрастни 18-19см е малко.

Налага се да се стъпва, защото леглото е голямо, поставено до прозорец, на който се пускат и вдигат щори /колкото и странно да изглежда/, също така човекът, който ляга от вътрешната страна, се налага да "допълзи до нея" и така матрака се натиска повече.

Онзи ден пробвах няколко матрака без пружини в Юск. Сториха ми се удобни и с добра твърдост, но съм чела отзиви за матраци с пяна, че някои хлътват по-бързо или с времето.

# 489
Kateriza, от половин година спим на такъв. Харесва ми. По скоро на два — назад в темата съм описала подробно, ако искаш — върни се да прочетеш.

https://magniflex.bg/vivo

Два единични матрака + 10ина см латекс върху тях и всичко това съм сложила в общ калъф — някой питаше наскоро за такъв вариант.

# 490
  • София
Добре де това стъпване какво отношение има към съня?

Естествено че като стъпиш ще хлъва повече всеки матрак, цялата ти тежест се концентрира в една малка точка.

Иначе, за матраците на юск има мн противоречиви мнения, в сайта има достатъчно отзиви под всеки модел. Ние се отказахме от тях и повторихме с магнифлекс(парадисо взехме, предния е натурикомфорт, без делус, вече го няма него) . Аз лично за пружини не искам и да чуя вече, мм също. Обаче, наистина пробвай, защото твърд с пружини и твърд без пружини няма общо, да не стане - ама то все едно спим на плочките в банята...

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 15:12 от Angel_Dust

# 491
Мъжът ми не е доволен от матрак на Юск, от Голд серията мисля, че беше. Спарвал бил.

# 492
Мъжът ми не е доволен от матрак на Юск, от Голд серията мисля, че беше. Спарвал бил.

Благодаря. Аз не искам да купувам матрак от Юск, макар да четох и позитивни отзиви. Просто споменах, че тествах матрак без пружини, само с пяна, и ми се сториха добри на твърдост. Предпочитам матрака да не хлътва.
Племеницата ми има матрак с мемори слой и казва, че я запарва, а аз и това не искам. Питането ми основно е за отзиви за матраци без пружини, дали с времето се деформират. Досега съм спала само на матраци с пружини.

# 493
  • София
Зависи колко е меморито, каква е тапицерията, чаршафите, климата в стаята, кг на ползвателя и тн.... Има такива само от едната страна с мемори слой, ест от другата е по-твърд... Мен лично не ме спарва меморито изобщо.

# 494
  • оттам, откъдето започва България
Здравейте, трябва да купуваме 2 двулицеви матрака 90/200 за ново легло и ми е трудно при избора. В момента се ползва двуетажно легло с еднолицеви матраци най-вероятно с бонел пружини. Леглото е купено втора употреба заедно с матраците преди поне 6 години и толкова време /дори втора употреба/ не са мръднали в никакво отношение. Много са удобни, достатъчно твърди /не харесвам меки матраци/

Защо трябва да купувате, след като сте доволни? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт