От кой матрак сте доволни? - Тема 10

• 82 818
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • на последния етаж
С какво почиствате матраците? Искам да си купя уред, който ефикасно да се справи с това - вие какво ползвате? Да ми препоръчате? Благодаря!

# 136
  • София
Днес харесах матрак isleep, представиха ми го като италиански и алтернатива донякъде на Магнифлекс.. Реших да прочета за марката тъй като нищо не ми говори и търсих в стари теми, в които се обсъжда произхода и техен представител, който твърди че са италиански/португалски. Доволни ли сте от тези матраци? Имаме иначе wellpur и екон, които обаче са по-стари и сме що годе доволни. Чудя се към екон ли пак да се насоча или друга марка? За човек с шипове и схващания е и ми се иска да е нещо качествено все пак.

# 137
  • Варна
Бяха ми ги препоръчвали, намерих малко инфо излизат май да са американски. Аз си заложих на познатото и поръчах на Екон. Впрочем те до края на септември имат намаления на матраците.

# 138
С какво почиствате матраците? Искам да си купя уред, който ефикасно да се справи с това - вие какво ползвате? Да ми препоръчате? Благодаря!
Сваляш калъфите и ги переш. Всичко останало са повърхностни трикове.

# 139
  • Варна
Свалям калъфите, ама домашна пералня не може да ми завърти дори един калъф размер 90/190,  а и след  3-4 пране циповете заминават. Та, веднъж годишно професионално почистване, през другото време калъфите на химическо.

# 140
Здравейте!
Имам нужда от помощ, че нищо не разбирам. Имам 2 единични легла, ракли с механизъм отдолу и искам да сменя матраците. Предлагат ми да взема едно лицеви матраци с вградена рамка. Чудя се, не е ли по-удачен вариант да е отделна рамката и матракът двулицев? Някой правил ли е подобна гимнастика? Това е механизмът.

# 141
Доколкото виждам от снимката, вие нямате подматрачна рамка, а някакво парче шперплат.
Подматрачната рамка създава аерация и придава усещане за еластичност.

# 142
Това е матракът. С вградена дървена рамка е.

# 143
  • Варна
Kalina 1985, въпросът е какво търсите - бюджетно решение или малко повече комфорт. Показаното легло  си е за еднолицев матрак, който е с вградена рамка. С повечко играчка, можете да го направите и за двулицев, но ще загубите от дълбочината на раклата.

# 144
Аз ползвам Джими(води се прахосмукачка за матраци с ултравиолетова светлина е)Чистя си матраците с нея през седмица и няма да покажа за какво количесво гадни неща вади.И да къпем се всяка вечер и двамата със съпруга и пак вади пепеляк един такъв мазен сив.Наш приятел каза на шега ,че баба му все със спецална прахосмукачка е чистела леглата.Ама те са ги тупали!Предложих му да си изтупа матрака!
Вкъщи сме със Тед с покет пружини ,10 години вече не са мръднали.От едната страна има мемори (аз се изпотявам от меморито и го обръщаме зимно време да спим на него)От другата страна е някаква полиуретанова пяна на едни хълмчета е релефна.Лятото сме на нея.Искам сега на сина да сменя ,че неговия е от преди 14 години и е за смяна от старите пружинни и не мога да харесам.Исках кашмир на Тед то пък няма налични .Не ми се чака сега правим ремонт 😁

# 145
Гадорията, която излиза, е от покет пружините, по-скоро от това, което е между пружините.
Когато избирах матрак преди години, четох и попаднах на разбор на човек, който е работил във фирма за матраци. Той обясняваше каква гнус има в покет-а още при производството.

# 146
Никога не съм спала на матрак без пружини и се чудя как осигуряват вентилация на такива матраци?Не се ли изпотявате ?Всъщност спала съм и беше удобно ,но бях вир вода на една от почивките ни.

# 147
  • София
От подматрачната рамка, за това са дупките между дъските/ламелите.

# 148
Моят матрак е латекс - цялото ядро е в дупки заради вентилацията, съответно и подматрачната рамка подпомага.

# 149
Здравейте! Имам проблеми с лумбален отдел на гръбначния стълб. Избирам матрак. Търся среднотвърд или твърд ортопедичен. Какво е мнението Ви за Vivo и Silvercare на Magniflex? Ще съм много благодарна на споделилите от опит.

Общи условия

Активация на акаунт