От кой матрак сте доволни? - Тема 10

• 82 814
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Това, че трябва да се спи на твърдо при проблеми с кръста е отживелица! Не знам защо хората продължават да си го причиняват и да спят като на  дъски. Матракът трябва да обгърне тялото, таза да потъне, така че гръбначният стълб да е в една  права линия. Оперирана съм от дискова херния, една нощ на твърд матрак и ме сковава за дни. Смених няколко матрака за месеци, докато установя, че сутрешната скованост, която ме мъчеше се дължеше на по-твърд или пружинен матрак. Аз спя на  Бахама от Нани и се родих отново. Интересното е, че за вилата си купих пак Бахама, за да ми е удобно и там, но новият матрак е по-корав. Не знам дали се дължи на това ,че спалнята е по-малък размери и съответно и ламелите идват по-къси...

# 151
И аз така се прецаках от твърд яташ. Слаба съм и няма тежина да потъне тялото
Кажете ми за Варна къде има повече разнообразие да видя матраци?

# 152
Хората рядко имат съвсем идеални гръбнаци, а са с кифоза, лордоза, ошипяване... (особено в зряла възраст) и тогава вече нещата стават най-разнообразни. На младини на какви изкорубени пружини съм спала и се събуждах бодра като краставичка, а сега и от матрак за няколко хиляди пак ме наболява кръстът сутрин.

# 153
  • София
И аз така се прецаках от твърд яташ. Слаба съм и няма тежина да потъне тялото
Кажете ми за Варна къде има повече разнообразие да видя матраци?
Аз много се колебаех между Нани и Яташ,понеже в един хотел спах на уникално удобен за мен Яташ(не знам точния модел).
Все пак заложих на сигурното(Нани ултрафлекс) и аз съм слаба и на мен ми е твърд и така ме е яд...
Иначе във Варна магазини с различни марки матраци се сещам за Виденов,мебели Мондо,Лазур
Наистина едно време все удобно спяхме,а сега или ни е твърдо,или ни е меко,или ни запарва🤷♀😁
И все пак кофти е да дадеш много пари за матрак и да не ти е удобен.
Аз много съжалявам,че не се възползвах от тестовия период.

# 154
  • София
Това, че трябва да се спи на твърдо при проблеми с кръста е отживелица! Не знам защо хората продължават да си го причиняват и да спят като на  дъски.
Подкрепям напълно! От както започна да ме боли кръста си купих твърд матрак. От тогава ме заболяха и гърба и рамото. Сега реших да взема мек и чудодейно всичко ми отмина. Цената му е малко неприлична, но наистина е страхотен и съм много доволна от избора - Magniflex Diamante.

# 155
Според мен е индивидуално. Аз не мога да спя на мек матрак, боли ме кръста и то много. Но на твърд ми е супер Simple Smile

# 156
Освен ,че е индивидуално ,може би истината е по средата.Нашият е средна хубост и ми е добре,спах на щерката на спалнята ,много мек и супер неудобен.На сутринта и предложих да и купя нов ,че в тоя потъвам.Тя отказа,смята че потъвам защото съм по тежка от нея.Тя е слаба и не може да му натежи за да потъне 😂😅Та зависи и кой колко килограма е.

# 157
Освен, че сутрин съм пребита, след обяд също рязко усещам силна умора. Качеството на съня е кофти, хъркам. Ще сменя матракът и ако не видя промяна ще ходя да ме видят за сънна апнея. Някой има ли идея какви матраци се препоръчват при такъв проблем?

# 158
Какъв еднолицев матрак с пружини да избера

# 159
  • София
Икея. Добра цена, качество, 10 години гаранция.
Имам такъв в стаята за гости и често забягвам за следобедна дрямка уикенда.

# 160
  • София
Аз се питам нормално ли е ако имаш болки в гърба и кръста и започнеш да спиш на ортопедичен матрак(среден към твърд)болките ти да се засилят?
Точно заради тези болки си купих ортопедичен модел,а то май става обратен ефект🤔
Спала съм 6 пъти на него до сега(ако това има значение)

# 161
  • Варна
Явно при всеки различно. Като човек с проблеми с кръста, все ме карат да се гъна върху онез големи топки и не щат да повярват, че после 3 дни рева от болки.

# 162
Аз се питам нормално ли е ако имаш болки в гърба и кръста и започнеш да спиш на ортопедичен матрак(среден към твърд)болките ти да се засилят?
Точно заради тези болки си купих ортопедичен модел,а то май става обратен ефект🤔

Нормално е, защото както писах по-рано, хората нямат еднакви гръбнаци, респективно за всеки гръб си има подходящ матрак - за кого твърд, за кого мек, за кого там с разни специални масажни свойства.
И това е проблемът с матраците - не е достатъчно да имаш парите за скъп матрак, трябва да си го избереш да ти пасва, а това не става лесно, защото даже и половин час лежане в шоурума лъже. Да не говорим, че там имат различна подматрачна рамка.

# 163
  • София
Може да зависи и от това на какво точно се дължат болките в кръста.

# 164
  • Sofia

Да, нормално е!
Ортопедичен матрак се препоръчва от специалист ако имате заболяване. Важно е да се знае къде и какъв е проблема.

Самия ортопедичен матрак също има вариации в твърдостта и се купува с идеята да не получите заболяване с годините. Т.е. да спите с правилно изправен гръбнак.

Втория, еднакво валиден фактор е възглавницата. Тя трябва също да е подходяща

Общи условия

Активация на акаунт