• 3 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. топла вода
• 1 ч.л. сол
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
За плънката:
• 1/2 бр. кисела зелка
• 2 стръка праз лук
• 2 глави лук
• 4 с.л. олио
За поръсване:
• 1 ч.ч. олио
От 2 ч.ч. брашно, водата, солта, олиото и оцета се забърква тесто. Постепенно се добавя от останалата част от брашното, докато се получи меко и еластично тесто. Разделя се на 8-10 части и всяка поотделно се омесва още малко. Разточват се малки питки, намазват се с олио, покриват се с кърпа и се оставят за 15-20 минути. да почине тестото.
През това време се приготвя плънката. Двата вида лук се нарязват и се задушават в олиото. След като омекнат, се добавя нарязаното зеле и се оставя на котлона до готовност.
Всяка от питките се разточва леко, след което се разтяга с ръце, в началото в средата, а след това се слага върху кухненска кърпа и започват да се разтягат краищата, докато е възможно. Кората се поръсва с олио и плънка. Навива се руло с помощта на кърпата, като постепенно се повдига. След това се навиват банички на охлюв и се слагат в намазнени и набрашнени купички за печене. Отгоре се поръсват с останалата част от мазнината. Слагат се в предварително загрята на 200*С фурна и се пекат до зачервяване.


