Любители на кучета - 134

• 34 223
  • 762
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте ,момичета!
По колко пъти изкарвате на ден кучетата навършили вече година?

# 226
  • София
Мавина,  по колкото можеш, но на годинка могат да стискат през нощта. С две дълги разходки би трябвало да е ок, но ако имаш възможност, включи и междинни.

# 227
По три пъти. Не защото не можеше да стиска, а защото имаше нужда да поизхаби енергия.

# 228
Моята е още мъничка и когато имам възможност ,която за съжаление е минимална я изкарвам на 2 ч. и половина.
Сутринта от 7 до 8 часа е акала 3 пъти.
В 10 ч. я изведох за половин час пак ака.
Или много я храним или и аз не знам защо през 20 мин ходи до тоалетна.
Държа да отбележа ,че не е с разтройство и ,че ходи нормално.
Сега пак ще я изведа за половин час.
И евентуално може да я изведа към 15:30 ,но ще преценям в движение ,защото съм нощна смяна ,а станах сутринта рано.
Аз я извеждам основно за съжаление.
Другите ако не им кажа изобщо няма да я изведат.
След 1 седмица прави 4 месеца.
Храня я по 150 гр. храна на ден.
Като ветеринарната каза да я храня по 3 пъти на ден.
Някога и давам 2 пъти гранула и 1 път готвено.
Понякога 2 пъти готвено и 1 път гранула.

# 229
Моята е още мъничка и когато имам възможност ,която за съжаление е минимална я изкарвам на 2 ч. и половина.
Сутринта от 7 до 8 часа е акала 3 пъти.
В 10 ч. я изведох за половин час пак ака.
Или много я храним или и аз не знам защо през 20 мин ходи до тоалетна.
Държа да отбележа ,че не е с разтройство и ,че ходи нормално.
Сега пак ще я изведа за половин час.
И евентуално може да я изведа към 15:30 ,но ще преценям в движение ,защото съм нощна смяна ,а станах сутринта рано.
Аз я извеждам основно за съжаление.
Другите ако не им кажа изобщо няма да я изведат.
След 1 седмица прави 4 месеца.
Храня я по 150 гр. храна на ден.
Като ветеринарната каза да я храня по 3 пъти на ден.
Някога и давам 2 пъти гранула и 1 път готвено.
Понякога 2 пъти готвено и 1 път гранула.

Не пишете колко тежи кученцето, но по спомен май беше пуделче и може би тази доза е много, затова ака постоянно. Друга причина да ходи често са вътрешни паразити.

# 230
Като стана дума за храна, да питам и тук просто да си сверя часовника. Тоби е пуделче, почти на 3 месеца е, какво количество суха храна трябва да яде?

# 231
Вижте таблицата на пакета с храна, спрямо килограмите. Това е дневната доза. Разделете спрямо броя на храненията.

Един бърз ветеринарен въпрос. Вълчан е с някаква гнойна рана на гърба. Нещо се беше наял, ММ нещо беше дърпал и промивал, та сега не изглежда хич добре. Въпросът е, че е вторият от 5 почивни дни. Ветеринар работещ няма, освен ако не го извикам спешно, аптека, ако намеря работеща, я се разбера с тях за нещо бактерицидно, я не. Имам само кислородна вода, спирт и гранофурин. Мога ли, след като промия, да го пръсна с гранофурина?

# 232
  • Sofia
Гранофоринът не е ли за уста или бъркам?
Нямаш ли нещо като Нимебацин например? Пудричка или крем?

# 233
a.nik ,Белла е френски булдог и последно тежеше 3,600 кг.
На последното обезпаразитяване не изкара нищо ,а навън не взема никакви боклуци да яде.
Преди малко я изкарах навън и се изака 2 пъти.
Ако броя колко пъти е ходила днес ,не са никак малко.

# 234
  • Sofia
На последното обезпаразитяване не изкара нищо ,а навън не взема никакви боклуци да яде.

Чоки е 33 кг и дневната му доза гранули е 300-350г.
150г ми се струва много за десет пъти по-леко кученце, но все пак вижте на опаковката колко пише.

# 235
Тари, за уста е, знам. Но само това имам. За съжаление нищо друго нямам под ръка. Вкъщи си имам йодасепт, йод, сулфатиазол, цикатридина и още един антибиотичен спрей, тук - нищо. А имам внушителна кутия с лекарства, защото нали, да не попадна на лекар, който не ще да изписва друго освен парацетамол. Ама за рани съм пропуснала да предвидя.

# 236
  • Бургас
mavina1380 и на мен ми се струва, че я прехранвате.
А и не всички гранули се усвояват добре.
Когато Елза яде гранули, ака по-често и по-голямо количество. Когато е на готвена храна, количеството е колкото на котка.
Излиза два пъти на ден.
wild poppy, не пречи да му пръснеш. Само да не му защипе.

# 237

Според всички таблици на сухи храни, които аз съм гледала, 150 гр са много за куче 3,600. Моето е 2,300 и давам 80 гр, като 10 гр са от мен, защото все е гладно. Щом няма паразити, значи давате много храна. Не е нормално да ака толкова често. Намалете дажбата за два, три дни и сама ще видите дали е от това.

# 238

Чоки е 33 кг и дневната му доза гранули е 300-350г.
150г ми се струва много за десет пъти по-леко кученце, но все пак вижте на опаковката колко пише.
Пише от 115-130 гр.
Ще и намаля дажбата на храна.
Но пак да повторя ,че я храня смесено.
Един път и давам гранула ,а на следващия готвено.
Но и аз мисля ,че и даваме повече ,отколкото трябва.

# 239
  • София
Не е за уста само гранофоринът. Промий добре с кислородна вода и го намажи с гранофорин.

Общи условия

Активация на акаунт