Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, Пролетна (Тема 29)

• 186 039
  • 1 420
  •   1
Отговори
# 135
PHILIPS SONICARE HX3806/33;
Oral B Aquacare 6 Pro Expert;
От Waterpik - всеки модел е добър избор, добре е да се разгледат различните, като се пропуснат тези, насочени при хора с импланти/или шини (ако няма такива).

За тези, които не са ползвали преди и са начинаещи - хубаво е да има възможност за регулиране на струята, за да не им дойде прекалено агресивно, ако няма тази опция.

mtz,
Може да обмислиш бондинг.

# 136
  • тук-там
Благодаря, Аня! Не бях се сетила. Ще проуча!

# 137
  • обл. Шумен
  mtz, моята зъболекарка ми даде такива четчици, за междузъбното пространство, но не ми вършат работа:
https://makeup.bg/categorys/223747/?gclid=EAIaIQobChMI9r-St5D3_Q … AYAiAAEgL4a_D_BwE
И аз съм се замислила за избелване, но ми каза, че зъбите стават по-чувствителни след това и не ми го препоръчва.

# 138
  • Бургас/Пз
Аня, много ти благодаря Simple Smile

# 139
  • Бургас
Моят зъболекар ми препоръча Панасоник.Избрах си такъв и съм много доволна-всичко излиза. Преди това с четчици ми се разраняваха венците.

https://www.emag.bg/zyben-dush-panasonic-ultrazvukova-tehnologij … 503/pd/DBPN4QBBM/

Аз също образувам бързо камък и според него с душ и ултразвукова четка би могло да се постигне намаляване, но още не съм избрала четката.Така като гледам какво се предлага тя ще е Филипс.

# 140
И аз чистя веднъж годишно! Ани има връзка с кървенето, зъбния камък пречи да се почисти добре междудъбното пространство, венеца се въдпалява и кърви!

# 141
Аз образувам доста зъбен камък, при все, че съм много внимателна със зъбната хигиена. Ходя на 7-8-9 месеца веднъж, със сигурност по-често от веднъж годишно. Ползвам зъбен душ от няколко години и явно се отразява добре според зъболекарката ми.

Да, има връзка между зъбен камък и кървене на венците и други проблеми с тях.

# 142
  • Бургас/Пз
Благодаря ви за споделеното момичета, беше ми много полезно Simple Smile
А ултразвуково ли ви почистват зъбния камък или механично??

# 143
Зъбният камък се чисти толкова често, колкото се налага. Аз почти не образувам и ходя 2 пъти годишно. Моя приятелка ходи на 3 месеца, защото образува камък със скоростта на светлината. Зъболекарят, който в препоръчал веднъж на 2-3 години да си скъса дипломата.

Българинът масово е със занемарени, развалени, жълти и липсващи зъби. Фасадата лъсната, а устата гробница.

# 144
Babri,
За съжаление, си много права.
Стандартният период, между почистващите процедури е 6 месеца, но може да варира индивидуално.

# 145
Мтз, прочетох, че имаш стопяване на костта. Обратимо е донякъде, правят се прп процедури и се възстановява долу горе костта. Знам, че трябва поддръжка, не е завинаги, но може да задържи положението с години. Може да се поинтересуваш дали го правят в БГ.

# 146
Всеки трябва да види при него колко често има нужда. Аз съм ходила на 3-4 месеца и дори при мен зъболекарката каза, че няма смисъл, 6 месеца явно също ми е твърде често, но година е абсолютния минимум, дори по-често трябва да е явно. От друга страна има хора като майка ми, които на 55 отидоха за първи път и пак нямаха нищо за чистене. Тя си мие зъбите, нищо повече, а при мен програмата е миене с уж разби специални пасти, конец, зъбен душ, вода за уста (по препоръка на зъболекаря не твърде често, че оцветявало зъбите 🤷♀), отделно разни други гаргари за флората и фауната в устата.

# 147
Да, при всеки е различно, защото зъбният камък е резултат на калция в слюнката, с плаката върху зъбите.

# 148
Ани, освен препоръките на зъболекаря мога да ти препоръчам жабурене с олио или с кокосово масло. Слагаш и жабуриш без да гълташ. Ако слюнката стане много аз лично леко изплювам, за да намаля течността в устата и продължавам.десетина минути, може и по- дълго.
После си миеш зъбите с паста.
Може да прочетеш за това жабурене в интернет.
Дават го за изчистване на токсини но всъщност размеква зъбната плака и заздравява възпаления повенеца.
Колкото може по- често да се прави е много полезно.

# 149
Жабуренето с масло е противопоказно, ако човек има коронки. Има опасност да се разхлабят и да падат лесно.
Обсъдете го предварително със зъболекар.

Общи условия

Активация на акаунт