Как да го убедя, че няма причина да ме ревнува?

• 8 835
  • 226
  •   1
Отговори
# 165
Аз пък къде казах, че на всички така им говорят.
Разказах 1 случка, която ми се е случила на мен. Имаше едно изречение, не само за красота: На мене не ми се получава с по-възрастни хора. Не пишеше "на всички".
И да, знам, че всеки има право на избор, включително и аз се възползвам от собственото си и няма как да забравя, но мерси, че ми ги припомняш тези крилати фрази. Полезно ми беше!

Даваш този пример като показателен. А той не е.

И 55-годишните не са немощни. И имат повече теми за разговор от здравните такива. Зависи от събеседника им, може би......
Ако си на 20 години, разбирам да имаш този мироглед, ама ти си доста над тази възраст, ако не се лъжа.

# 166
Изобщо не се виждам на 60 години като човек, който "всичко е видял, всичко е постигнал, пари има, комфорт има, навици на живот непоколебими, няма почти никакво място за някакво развитие или промяна в живота му".

Което не значи, че ще се задявам с 30 годишни или ще свивам гнездо с тях.

# 167
  • София
Абе сигурно има какво да говоря с 60-годишен човек - ето, и във форума има такива, баща ми е такъв - с него имаме много общи теми и се разбираме чудесно. Обаче секс да правя с човек на тея години? Не мога да си го представя. А и едно е да събеседвате приятно, друго да градите заедно ежедневие, домакинство, да планирате съвместен живот. За някои може да е добра комбинация, не казвам - но това са много специфичен тип хора. По-масовата комбинация ще е човек, който е прекарал детството си в соца, и жена, чиито забавления се въртят около ФБ и тикток Joy

# 168
  • в очите на дъщеря ми
Разказах 1 случка, която ми се е случила на мен. Имаше едно изречение, не само за красота: На мене не ми се получава с по-възрастни хора. Не пишеше "на всички".
И да, знам, че всеки има право на избор, включително и аз се възползвам от собственото си и няма как да забравя, но мерси, че ми ги припомняш тези крилати фрази. Полезно ми беше!

И 55-годишните не са немощни. И имат повече теми за разговор от здравните такива. Зависи от събеседника им, може би......
Ако си на 20 години, разбирам да имаш този мироглед, ама ти си доста над тази възраст, ако не се лъжа.
Мдамммм, къде беше , къде стигна темата.....значи на 50+ ляг и гуш.......
Изобщо и едното не е ....мхмхм съвсем в реда на нещата, но и тезата как на 50+ не ти остава нищо друго освен хапчета за кръвно и собствена ти немощ.....някакси не е съвсем така....
Пролича си, че съм на 50+...нали....
Изобщо потребителката сама си е избрала този път и къде ще я отведе , един Господ знае.....

# 169
Моите родители са на 50+, аз съм на 30. Далеч са от темите за лекарства и болежки. Но те са и сравнително здрави и без кой знае какви проблеми за тяхната възраст (пу-пу, да не урочасвам). Мога лесно да комуникирам на всякакви теми с хора на тяхната възраст. Стига отсреща да стои интелигентен и отворен човек, ще се намери за какво да си говорим.
Виждала съм доста добре изглеждащи мъже на около 50 години. И все пак не бих могла да си представя дългосрочни отношения с такива.

# 170
Тя авторката не пита дали вие ѝ харесвате мъжа, а как да си оправят отношенията двамата Simple Smile
Ако ѝ стиска може да опита с "Ако кажеш ще напусна", но вероятността вероятността да чуе отговор "Добре, напусни" е доста голяма. Но поне ще ѝ се изяснят истинските граници.

# 171
А защо авторката работи в друга фирма? Нали мъжът ѝ е шеф на тази, в която е работила, като са се запознали? Сега защо не е там?

# 172
Прочетох предишната тема на авторката. Историята придобива съвсем друг вид - девствено момиче, силна романтична нагласа, пълно отсъствие на какъвто и да е опит. За нея всичко това е нейната "принцеска приказка", а за него - шестица от тотото. Естествено че няма да я върне, а ще вземе всичко, което му се предложи, и ще го пази стръвно от всякакви домогвания. На бас, че момичето е отдалечено и от родителите си, и от приятели (доколкото изобщо е имала), и целият ѝ фокус е насочен услужливо навътре към семейството. Не мога да дам съвет, но ще направя прогноза. Ако мъжът е наистина състоятелен, то в съвсем кратко време авторката ще бъде убедена за второ дете. Ако не е чак толкова, и не могат да си го позволят финансово, ще продължи да мрънка, докато я откаже да работи. Шансовете за кариера, самостоятелност и нормални социални контакти според мен клонят към нула. Но ако за авторката това е приемливо и тя се чувства щастлива, да е жива и здрава да се наслаждава на приказката си!

# 173
  • София
ИнаИва, много точно мнение, напълно подкрепям.

А относно въпросите за възрастта, не е, че 50-годишните не стават попринцип, а че не стават за 20-годишни. Случаят на авторката подсказва само някои от разминаванията, които могат да възникват, а тяхната връзка е още прясна и господинът още е във възраст, в която може да понасмогне. Дайте им още десетина години, и ще зейнат много по-сериозни пропасти. Млада жена на 36, с дете наближаващо тийнейджърство и мъж пенсионер, дето нито ще може да й удържи на темпото, нито се знае докъде ще издеяни. Тя ако е активна жена и има желания за кариера, не знам как ще реагира, ако изведнъж се наложи да се преквалифицира в болногледачка. Дано парите са много.

# 174
Един ден авторката "ще порасне" като натрупа житейски опит и поотгледа детето. Тогава ще й светне какво точно са представлявали отношенията им и ще си направи изборите.
Иначе възрастта категорично дава отражение върху човек най-вече с отпечатъка на живота, който е водил. Аз например имах удоволствието преди време да се запозная с един господин, изключително успял и заможен. На годините на моя баща, НО нищо общо като разбирания, комуникация, опит. Със съпругата му живеят само няколко месеца годишно в България. Елегантен, подържан, интелигентен, интересен. Не е с нагласата на "дядо". Съпругата му е доста по-млада, много добър и успешен лекар. Хобитата им са такива, каквито моите родители например биха сложили в графа "занимания за млади". Всичко е до човек.

# 175
  • София
Нагласата е едно, възможностите на тялото други. Не една тема сме чели, където младата жена иска активен живот, а застаряващият мъж го блазни само диванът пред телевизора (и то с доста по-малки разлико от 30 години). Разбира се, има всякакви случаи, но разликата в силата и енергията на мъж на 60, 70, 80 и несравнима с тази на жена на 30, 40, 50. Освен ако тя самата няма някакъв проблем, но авторката видно е здрава и активна жена.

# 176
По-масовата комбинация ще е човек, който е прекарал детството си в соца, и жена, чиито забавления се въртят около ФБ и тикток Joy
Какво общо има детството преди 40г с гледането на тик-ток сега? А и като си дете ти е все тая дали е соц, моц или поц. То и сега има доста  хора на по 20 и 30г, които считат че ФБ и тик-ток са им под нивото. На авторката също не й е първа среща, че тепърва да си мерят интересите, нито е казала че се разделят заради такива. Дори напротив, тя иска отношенията им да продължат да са гладки, а тук някакси се измести темата и както винаги основния съвет е "айде, разделяйте се, не сте един за друг". Освен ако съм пропуснала някой съществен пост в който самата авторка да твърди това.

# 177
Един ден авторката "ще порасне" като натрупа житейски опит и поотгледа детето. Тогава ще й светне какво точно са представлявали отношенията им и ще си направи изборите.
Иначе възрастта категорично дава отражение върху човек най-вече с отпечатъка на живота, който е водил. Аз например имах удоволствието преди време да се запозная с един господин, изключително успял и заможен. На годините на моя баща, НО нищо общо като разбирания, комуникация, опит. Със съпругата му живеят само няколко месеца годишно в България. Елегантен, подържан, интелигентен, интересен. Не е с нагласата на "дядо". Съпругата му е доста по-млада, много добър и успешен лекар. Хобитата им са такива, каквито моите родители например биха сложили в графа "занимания за млади". Всичко е до човек.
Хора, чиято работа е свързана с много контакти лесно могат да заинтригуват събеседник на всякаква възраст, а активните хобита са начин за подържане на полезни социални контакти, така че не се впечатлявайте много от такова поведение.

# 178
  • София
По-масовата комбинация ще е човек, който е прекарал детството си в соца, и жена, чиито забавления се въртят около ФБ и тикток Joy
Какво общо има детството преди 40г с гледането на тик-ток сега? А и като си дете ти е все тая дали е соц, моц или поц. То и сега има доста  хора на по 20 и 30г, които считат че ФБ и тик-ток са им под нивото. На авторката също не й е първа среща, че тепърва да си мерят интересите, нито е казала че се разделят заради такива. Дори напротив, тя иска отношенията им да продължат да са гладки, а тук някакси се измести темата и както винаги основния съвет е "айде, разделяйте се, не сте един за друг". Освен ако съм пропуснала някой съществен пост в който самата авторка да твърди това.

Примерът ми е просто метафора, да не се чете толкова конкретно. Това са хора, расли в много различни светове и с много различни интереси - да, може доста да си паснат, но по-вероятно е тотално да се разминат, ако не по всички, по множество параграфи. Все пак граденето на съвместен живот изисква повече от приятно събеседничество. Но както вече казах, за мен по-големият проблем си остава разликата във физически план.

# 179
  • SF

Сигурна съм в това.
Много е грозно да се самоцитирам. Болдвам едни ключови думи, за да не ви убягват.
Като показателен за какво го давам този пример? Какво ти показа на тебе?
Споделям какво ми показва на мене. Това няма как да го промениш със слабичкото "А той не е."

Пиша това, което на мене ми прави впечатление, не това, което на вас ви прави впечатление. Изразявам собственото си отношение и настроение, не вашето. Ако искате да уважавам вашите аргументи, уважавайте  моите.
Знам добре, че с половината Земно кълбо никога няма да имам шанса да проведа смислен разговор.
От коректори и редактори нямам нужда. Аман от критикари. Няма сила, която да ме убеди, че вашето отношение към синиърите трябва да е еднакво с моето.

И да напомня, че критичният пост започва с въпрос към авторката на тази тема. Не е към никого от вас. Започва с името й, запетайка, и следва нещо към нея. Къде се набутахте и защо ви запука какво съм написала... Пишете за себе си, не за мен. Аз не съм пускала тема.

Общи условия

Активация на акаунт