Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 5

• 111 901
  • 2 222
  •   1
Отговори
# 1 125
Скрит текст:
Не искам да звуча крайно, съвсем добронамерено го казвам, ама… това са глупости.

Първо, няма такова нещо като ‘трябва’. Никой не е длъжен да го търпи, защото пианото му например има повече емоционална интелигентност от него самия.

Емоциите са неизменна, по лично мнение и водеща, част от човека. Самото им имане обаче не е нито причина, нито повод, нито оправдание за нечие поведение. За търпенето му пък още по-малко.

Да приписваш и предполагаш определени емоции на база професионална квалификация дори няма да го коментирам.

За това, че Евгени се водел от емоциите, тук вече доста пъти се спомена, че е Рак. Но освен това да не забравяме и професията му. Той работи с емоции. Това трябва да изразява. С тях работи и явно оставя те да го водят. За хубаво или лошо. Тази която го „спечели“ ще трябва да живее с това и да свиква отсега. Творческите натури изобщо не са лесни и не са само трофей да кажеш, че си жената на великия пианист. Или да смяташ, че като твоческа натура щял да може добре да те разбира. Ама май ти ще трябва добре да го разбираш и му четкаш егото ако са му потънали гемиите. А другите по концертите му да припадат колко е романтичен.

Това, разбира се не е оправдание, но такъв Ерген са подбрали в тоя сезон. Ако следващият е счетоводител сигурно ще има други трески за дялане.

Не смятам да давам квалфикации дали Вашите разсъждания са глупости или не. Всеки има право на своите си виждания. Не сме с съответното шоу, та да си разменяме обиди.

Тук се приема, че зодиите определят емоции и прочее и не виждам оспорване. Но поне според мен професията може се повлияе на това кой как реагира. Творческите професии – актьори, музиканти, си позволяват да дават повече воля на емоциите си. Наистина с тях работят. Един хирург или съдия в повечето случии няма да се води от тях и ще се води от разума, защото работата му го налага и така е свикнал. Това не означава, че вторите нямат емоции и не могат да им се поддадат или че първите не биха могли да си обуздават емоциите. И не ги оправдава за поведението им в дадена сигуация.

Избраният Ерген е от творческите. Тези моми са влезли да го завладяват точно него с всичките му качества и недостатъци. Тук май се очаква от Ергена да бъде идеалния принц на бял кон. Ами не е. И ако някоя вътре иска да бъде с такъв типаж, да се бори за него, ако не й харесва, да си кара почивката докато й дойде реда да си ходи.  Те са там да се поопознаят. Както и в живота след 2-3 срещи може да разбереш, че този човек не е за тебе, защото се държи по неподходящ начин и не очакваш да се промени или стане идеален, а просто си тръгваш. Ако е проявил неуважение, може и да му го кажеш, покажеш, и пак не се занимаваш повече с него. Освен ако въпреки неуважението не държиш непременно да си с него. Но тогава ще се наложи да му преглътнеш недостатъците. Той едва ли ще се промени задълго от 5 приказки.

Това са мои предположения и виждания и не очаквам всички да ги споделят.

Само един въпрос - а, учителката в предаването какво поведение трябва да има като я гледат учениците й и родителите им все разголена и екзалтирана, налитаща публично на мъж? Ако знаем по какво е учителка, де...
Иначе това със сериозната  професия може в такъв формат просто да те накара да се контролираш повече, за да не "олекнеш" в средите, в които работиш, когато излезеш навън. Други "професии" търсят точно обратното - лесна и бърза, осребрена, краткотрайна слава.

Това сме го коментирали миналата година доста за договорите. Аз нямам адвокатска практика, обаче мисля голяма част от клаузите в договорите не биха издържали в съда. По-скоро ги сплашват с това. Та проблемът не е в самите договори, а в психологическия подбор на участничките. Преценено е от психоложката на нацията Ани Владимирова, че тези девойки са податливи на заплаха и внушение. Тая жена за мене има грях на душата 😂

Танчитка, не смесвай договора с доказан тормоз - физически и/или психически. Никой няма право да те тормози с или без договор, обикновено подобни увреждания се претендират в частно производство (инициирано по искане на засегната страна), не са от общ характер и са предмет на доказване. Продукцията няма как да си "върже гащите " на сто процента срещу претенции от страна на участниците, да не говорим ако са само между самите участници.

# 1 126
Пресилените му опити да направи лоша физиономия бяха краят за мен GrinningGrinningGrinning
Скрит текст:

Започва да ми става жал за него вече Joy

Обаче с Валерия в това отношение взаимно се допълват - на нея злобните физиономии много добре ѝ се получават Smile

# 1 127
Аз реално вярвам, че проблемът на Елена е с Валерия. Затова и обвини нея. Дали защото много харесва Евгени или защото много мрази Валерия - не знам. За съжаление се е объркала канализирайки енергията си срещу Валерия,  не е в нея проблема. Проблемът е в Евгени и в това как отхвърля Елена въпреки чудовните ѝ напъни. Айде да видим довечера като прояви тя “спонтанност” и го нацелува дали всичко ще си дойде на мястото. Аз сериозно се съмнявам. Елена трябва са се смири с идеята, че Евгени винаги ще харесва Валерия повече. И това не е заради Валерия, а заради Евгени. Не е честно, но просто е факт.

О, той харесва и Айлин и Боряна и мноого други.

# 1 128
  • Мюнхен
Пресилените му опити да направи лоша физиономия бяха краят за мен GrinningGrinningGrinning

Скрит текст:

За мен не е опит за лоша физиономия това, а по-скоро искрено недоумение и неразбиране тип "На тая пък сега каква ѝ е драмата" Smile

# 1 129
Леле, тези физиономии са един път. Вчера докато гледах ми изглеждаха много високомерни и както някой писа "вкаменяващи", но така изрязани са направо смешни.
Също докато не съм забравила, да благодаря за забавлението в темата, някои коментари от последната вечер като "Елвис в Бодрум", "речта на президента" искрено ме разсмяха.

# 1 130
  • София
Евгени е играл пред огледалото два-три фейса, които вкарва вътре при различни разговори. “Строгият” ергенин се различава от “Съчувстващия” само по това дали веждите сочат надолу или нагоре. Страшна бутафория е хаха. Да не говорим за “Мислещия” Евгени, че ме напушва смях.

# 1 131
Евгени е играл пред огледалото два-три фейса, които вкарва вътре при различни разговори. “Строгият” ергенин се различава от “Съчувстващия” само по това дали веждите сочат надолу или нагоре. Страшна бутафория е хаха. Да не говорим за “Мислещия” Евгени, че ме напушва смях.
Точно мисъл имитира Евгени тук с лек примес на неодобрение от чутото.

# 1 132
Единственият им полезен ход да се измъкнат по най-бърз начин от имението, ако не харесват ергена или, ако се чувстват обидени или нещо си, е да се отдръпнат и да го играят лошо спрямо ергена и той сам да ги изхвърли. Или пък да направят някаква голяма поразия (като Венета) и да се наложи да я махнат, пак чрез ергена. Обаче и това е малко трики, защото не знаеш в каква светлина ще те изкарат и монтират после.

Могат и само да си пасуват и да чакат да бъдат изхвърлени, обаче и това е криво, защото ситуацията вътре е натегната. Не е като да си на почивка. Спиш по 2-3 часа на вечер, постоянно те дърпат я за синхрони, я за групови игри, я за грим и прическа, после коктейл, церемония на розата от по 2 часа (без преувеличение), после пак синхрони до 4 сутринта. И междувременно обстановката в къщата далеч не е като да си изкарваш добре.

Трики е, как да не. То е все едно да избираш между два резила. Само той е гарантиран Grin И все пак... да речем, че хипотетично съм се оказала в подобна ситуация, вдигам всички на "ура" и си тръгвам, вместо да удължавам агонията и чакам улялято да ми даде роза. Надявах се и Елена да мисли по скорпионски (като мен), но уви.

Значи вероятността Кристина да си е тръгнала що-годе доброволно се увеличава значително.

# 1 133
  • Вестерос
За мен Лия беше много красива снощи

# 1 134
Аз като се сетя, че се занимавах с един баш като Евгени....че и външно имат прилика. Емоционално беден човек, неспособен да чете между редовете, да усеща чуждата емоция, камо ли да изпита емпатия. Мъцаше едва едва като Генчо и чакаше жената да е активна, пък в същото време се цупеше и обиждаше от най- малкото нещо. Това ме влудяваше,че хем аз трябваше да мисля какво,къде да правим, да го забавлявам едва ли не, хем стоеше като пън и мълчеше като не му хареса. Толкова ми напомня Евгени на него,че ми идва да го счупя тоз' телевизор Joy оттогава много намразих такива мъже - хем не показват емоция и нямат мнение, хем се засягат от всичко и трябва да ходиш по тънък лед. Та затова бих казала Честито, Валче,ако си го вземеш Grinning
А, исках да кажа и друго. Генчо нали искал семейство. Не го виждам с Валерия - само на мен ли ми се струва още дете? Нищо зряло не виждам в нея, нито индикации за семейна жена и майка.

# 1 135
Идеята ми е, че могат да си тръгнат по всяко време. С Александра беше ясно, че случая беше за тормоз и беше силно препоръчително тръгването ѝ за всички. Днеска като гледах Блажка в Комеди Клуба си припомних, че доста ги напъват откъм график и вероятно се поизнервят и размрънкват. Предполагам на повечето им минава през ума да си тръгват. По-кибритлиите със сигурност го и споделят като желание и най-вероятно тогава се напомня за “договора”. Доста предположения, обаче идеята е, че насила никой не ги държи и няма как да ги задържи. Внушението е друга работа…
Не толкова наивно стоят нещата с клаузите за поверителност. Там трябва да се внимава и си гонят нещата продуцентите. Иначе ще се развали магията на шоОто и изобщо на телевизията.
Отделно, че някои девойки смятат, че ползата от седенето вътре превишава вредата. Пам например си мисля, че знае как стоят нещата, обаче иска да трупа ефирно време. Щом тя така е преценила, глупаво би било от моя страна да я съжалявам.

# 1 136
За мен Лия беше много красива снощи
И за мен. И запази достойнство. Браво!

Идеята ми е, че могат да си тръгнат по всяко време. С Александра беше ясно, че случая беше за тормоз и беше силно препоръчително тръгването ѝ за всички. Днеска като гледах Блажка в Комеди Клуба си припомних, че доста ги напъват откъм график и вероятно се поизнервят и размрънкват. Предполагам на повечето им минава през ума да си тръгват. По-кибритлиите със сигурност го и споделят като желание и най-вероятно тогава се напомня за “договора”. Доста предположения, обаче идеята е, че насила никой не ги държи и няма как да ги задържи. Внушението е друга работа…
Не толкова наивно стоят нещата с клаузите за поверителност. Там трябва да се внимава и си гонят нещата продуцентите. Иначе ще се развали магията на шоОто и изобщо на телевизията.
Отделно, че някои девойки смятат, че ползата от седенето вътре превишава вредата. Пам например си мисля, че знае как стоят нещата, обаче иска да трупа ефирно време. Щом тя така е преценила, глупаво би било от моя страна да я съжалявам.

Клаузите за повертиелност или т. нар. клаузи за конфиденциалност могат да те задължат единствено за въздържане от разкриване на определена информация за определен срок. Ако говорим за тормоз никакви договори и клаузи за конфиденциалност не важат, защото информацията ще бъде официално изискана от компетентните органи. Единствено при разкриване на инфромация от страна на участник предполагам непосилни неустойки по договора. Иначе , справка, Габи и обидите й към Мони. Като нищо ще я направи на мармалад в съда, че и обидите на Габи са публични. Та така...

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 15:50 от FreakOnALeash

# 1 137
  • София
Точно мисъл имитира Евгени тук с лек примес на неодобрение от чутото.

Мисъл е на розобера- там гледа високо над дясното си рамо и си дъвче деликатно езика. Ше кажеш, че се чуди дали да ампутира крайник.

# 1 138
  • София
Някой по-напред синтезира поведението на Евгени - липса на емпатия.
Не показа уважение,  опит за разбиране на отсрещната страна, човещина, джентълментство. Той е разочарование - не като Ергенът, а в чисто човешки план. Харизма, дар слово, магнетичност и физическа красота са надстройки и колкото повече, толкова по-добре, но на него му липсва фундаментът.
Елена беше искрена. Дори Айлийн показа повече характер от него. Валерия е меко казано семпла. Продукцията се излага като оставя персони като Габи и Елисавета във формата и гони Лия или Мони преди тях.

# 1 139
Лиа за мен е един много стойностен човек, преживял много. Жалко, че не видяхме повече от нея. Вече има човек до нея, за което много се радвам
Цитат
Участието ми в Ергенът беше едно от най-незабравимите преживявания в живота ми. Когато влязох аз имах страх от това да бъда сама - в живота, у дома, в главата си. Бях прекарала две години затворена в едно малко, китно, но скучно градче Берковица, където ставах всяка сутрин в 5, за да карам дядо си на хемодиализа. Всеки следобед да се грижа за него, да го карам по болници, да го храня и да тичам да наглеждам болната си пра-баба. Дядо Митко и баба Славка. Загубих и трети човек - бившата ми детегледачка и най-близка Баба Загорка, както и кучето ми Мечо, което погребах сама. Винаги сама.
Когато умряха аз загубих част от себе си. Спрях да виждам смисъл да живея. Бях отделена от всякакъв живот на млад човек, който познавах. Една година се борех всеки ден да не завия към пропастта. Не преносно. Буквално.
Когато си стегнах куфарите за Бодрум си казах “сега или ще се оправя, или наистина ще се приключва”.
Не мога да ви опиша какво е чувството да бъдеш три седмици без никакъв контакт с хора, но аз се преродих. Запознанството ми с тези прекрасни девойки ми върна желанието за живот.
Когато не получих роза за първи път от много години насам аз знаех, че ще бъда наред. Страхът от самотата в мен беше само далечен спомен. За метаморфозата, която преживях вътре ще ви разкажа в подробности в моят Ютуб канал - It’s Leah’s World.
За сега ще кажа само, че вече не съм сама. До мен има един силен мъж, а пред нас едно светло бъдеще. Нямам търпение да ви разкажа повече. На другите им пожелавам късмет. Ще им трябва. ❤️
https://www.instagram.com/p/CqG0k8kNmG8/

Общи условия

Активация на акаунт