Бракът ми се разпада пред очите ми

• 10 861
  • 164
  •   1
Отговори
# 135
Затова ще изчакам да уточни за какво се налага. Да не се окаже, че под налагане разбира това, че като не може да смогне с вечерята до 18 ч., му се налага и я я сервира в 18:15 Simple Smile

Цитат
7.  Оставам с впечатление, че просто я дразни, че той не й се подчинява изцяло и му е мерак проклетата къща
Да. тя си го казва. Иска ѝ се да балансира някак, да отделя време и за семейството, освен за къщата. Не всеки свободен ден да я зарязва сама да се оправя и да тича там. Със сигурност и той не би бил доволен, ако са в обратната ситуация.

# 136
Затова
Да. тя си го казва. Иска ѝ се да балансира някак, да отделя време и за семейството, освен за къщата. Не всеки свободен ден да я зарязва сама да се оправя и да тича там. Със сигурност и той не би бил доволен, ако са в обратната ситуация.

Балансиране трябва и от двете страни. Simple Smile
А остава открит и въпросът, ако всеки свободен ден е на къщата, кога изисква от нея да му сервира вечерята в 18ч и обяда в 12ч.?
Или звъни по телефона и тя с поднос и еротично облекло отива на омразното за нея село, за да угоди на мъжа си, че той с разбирания от 19 век? Simple Smile

# 137
  • Бургас
Затова

А остава открит и въпросът, ако всеки свободен ден е на къщата, кога изисква от нея да му сервира вечерята в 18ч и обяда в 12ч.?
Или звъни по телефона и тя с поднос и еротично облекло отива на омразното за нея село, за да угоди на мъжа си, че той с разбирания от 19 век? Simple Smile
Е, авторката е писала: "Обедите са само през уикендите, когато той почива и е вкъщи, вечерите са всеки ден, когато е вкъщи."
Обеди през уикенди, когато он почива и е вкъщи. Ако е на смени и в почивките е нон стоп вкъщи са точно 3-5дни. Баси, аз правя повече обеди по - график, нищо, че моя готви.

Вечерите пак са когато си е вкъщи. Ако кара дневна/нощна. 9-10 вечери гърмят заради дневната. Ако е с първа/втора пак толкоз. 

Ся, за обяда в почивните дни, защото издребняваме яко: Признавам си, аз го правя. И десерти правя и какви ли не чудеса. Това са 8 обяда с първо, второ и трето и не съм убила ММ. Той не присъства на половината поне защото работи на смени, но нищо. И готвя и за алергично дете отделно.
Изключително ми е странно да правя сметки като в стол. Хубвао де. Колко точно да готви един мъж? ММ пече месо, риба, сачове и т.н. Манджурляци не прави и не очаквам да го прави. Ако съм уморена и той е уморен поръчваме. Всяка баба, готова да ни черпи манджа за вечеря е добре дошла.

Признавам си, че се чудя точно в 18:00 ли ви дразни или друго?
Защото 18:00 вероятно важи само преди нощна.
А за децата това е отличен час за вечеря. До 19:00 си е отпималното. Ако имам възможност бих спазвала това нон стоп. Примерно, ако работя като авторката до по - рано, сама бих си го вършила.

# 138
Така е. Но какво още да направи тя, за да е доволен?
Отговори. Когато си е вкъщи са критиките.
Иначе освен с къщата си има и излизания с приятели на кафета, мъжки вечери, спорт. Добре си запълва времето, само и само да не свърши нещо вкъщи. Че и критикува готвенето ѝ. Ами да сготви той. Не е малък Simple Smile

# 139
  • София
Това е напрежение, трупано с години, а ние гледаме само актуалните резултати. И двамата трябва да си направят един хубав разбор на връзката и какво е довело до това да не се понасят, да виждат разпада на брака и да нямат търпение той да настъпи.

# 140
Така е. Но какво още да направи тя, за да е доволен?

За да се отговори на това, трябва да се включи авторката и да обясни:
1. в какво се изразява нейното налагане и за какви неща?
2. защо смята, че мъжът й е с разбирания от 19 в?

Не приемам отговора с домакинстването(като предпоставка за архаичните му разбирания) защото тя не пише, че РЕАЛНО е искала промяната му (може и на нея да й харесва, въпреки, че понякога й тежи и се оплаква)
За друго архаично разбиране на мъжа си и за "подчинението " й спрямо него не пише. Напротив, пише, че той правил повечето компромиси Simple Smile
Не пише, че я ограничава от излизания.(тя може да си има женски вечери) Simple Smile
Той ходел на джогинг- ами тя да ходи на фитнес, танци, рисуване, кой я спира ?

# 141
  • София
Ходенията  на мъжът на село  са  в почивките които има през седмицата.  Ми тя е на работа през деня, и ѝ се струва, че е натоварена защото той би могъл да свърши малко домакинска работа през това време. Истината е, че при работа на смени, работния ден е дълъг и изморителен, но има повече почивки, които компенсират.  Мъжът щом гледа децата като са болни, предполагам няма проблем да се занимава с тях и вечерта, когато се приберат от детска, щом не може да готви.  За протокола аз работя на смени дневна/нощна и за един месец се почива една събота, една неделя и една събота и неделя. Общо четири от 8 те почивни дни в месеца, като само веднъж са двойка.  Когато се почива събота и неделя в комплект, събота е след нощта, та не зная колко да е почивка. Различния график на работа всъщност създава впечатление, че той не върши нищо през почивните дни и тя се натоварва много, но той просто тези дни е на работа.

# 142
Предполагам, че тези твърдения на авторката за патриархалния модел всъщност са основателни, доколкото тя върши домакинската работа, а той не се включва. Колкото и той да се изморява като работи на смени, би могъл да се включва, когато не е на работа и се е наспал, но той предпочита в това време да ходи да работи на село по къщичката.

Напълно си представям неговия отговор: "Да не е много лесно сам да се занимаваш със строителство и ремонти, тежко е, но го правя за нас." И това е също вярно, защото както авторката сега не иска да чуе за тази къщичка, така когато стане готова, може да иска да ходи, а за децата също може да е чудесно.

И така стигаме до липсата на комуникация или по-точно, наличието на сбъркана комуникация.

# 143
Той ходел на джогинг- ами тя да ходи на фитнес, танци, рисуване, кой я спира ?
Те и сега не си виждат очите, ако и тя да започне да обикаля и съвсем ще я втасат...
Пък и въпросът е кога. Става рано, пълен работен ден, после тича да прибира деца и бегом да слага престилката на домашна помощница.

Не приемам отговора с домакинстването(като предпоставка за архаичните му разбирания) защото тя не пише, че РЕАЛНО е искала промяната му (може и на нея да й харесва, въпреки, че понякога й тежи и се оплаква)
Подозирам, че и това са част от нещата, за които тя се "налага". Баща му вероятно също подклажда огъня. Как синът му ще простира, готви или чисти. Срамота.

# 144
Това е напрежение, трупано с години, а ние гледаме само актуалните резултати. И двамата трябва да си направят един хубав разбор на връзката и какво е довело до това да не се понасят, да виждат разпада на брака и да нямат търпение той да настъпи.
Да, авторката трябва да даде повече контекст.
Как са се запознали? Имали ли са бивши гаджета, на които да си го връщат? Време ли е било за женене според приятели и роднини? Това са важни подробности за природата на един брак.
Защото казва, че те никога не са се разбирали супер гладко и не е че сега изведнъж започват да се карат.
Има значение дали са се оженили, защото са чакали дете или защото е по-удобно за живеене заедно в малкия град.

# 145
  • София
Отново се стига до къщата на село. При работа на смени, погледнато отстрани има три дни в които човек си е у дома, но има голямо НО. Аз работя предимно на компютър и ако през деня съм се изморила от физически труд, на нощната  нямам проблем, но ако мъжът ѝ работи нещо в производство той трудно ще издържи. След нощна каквато и да е тя, трябва сън. Та времето което остава човек да е адекватно активен не е три дни както изглежда от страни и ако през това време ходи да работи на къщата, съвсем няма да може да помага с домакинката работа. Трябва сън и почивка, казвам го от опит. Става да се насили за месец- два, но умората се натрупва.
 Според мен проблемът не е във вечерята и прането, а в къщата. Авторката не иска и не може да приеме къщата, чувства я като враг, а той държи да ходи да си я оправя. Може би това е от малкото неща за които не се е наложила и това я дразни, другото е само повод.

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 06:22 от Алекс :)

# 146
Дразни я че няма внимание, романтика и любов сигурно. И мисли или е по-удобно да мисли, че проблемът е в къщата.
А мъжът и той не иска да я обиди и вместо да каже, че не му е до романтика с нея, се заема с къщата. А отделно може наистина и да му харесва на село. Изпуснал си е нервите веднъж и й е казал как всъщност ги мисли нещата на момента.
Дали ще успеят с романтиката в брака е друг въпрос.

# 147
Да, де, ама всички, които ожалихте авторката за домакинстването, пропускате факта, че тя не се оплаква от това.
Да, споменава миноходом, че понякога й тежи, но другаде я стиска обувката.
Проблемът не е в разпределението да домакинските задължения, може тя да не иска това.
Бащата, какво и как подклажда, също не е писала, освен, че в повечето случаи ги "побеждава"(мъжът и баща му).
Има, по принцип,(не знам дали тук е така),жени, които умишлено се гърбят с цялото домакинство и после очакват едва ли не да им се козирува на ставане и лягане, заради това, че забъркали една чорба и избърсали праха .
Затова, още в началото писах, ако иска да си разпределят задълженията, да комуникира.
Не може да се използва като начин на манипулация и подчинение, заради това, че ти сготвих и сервирах обяд навреме, ти да си вързан за дупето ми и да правиш каквото ти кажа.
Ами, благодаря за такъв "обяд", гладна ще стоя , ако трябва, но такива хитрувания и мними "жертви" не приемам.
Ако тя му нарива носа за това, че виждаш ли, тя какво правила, а пък той ходел на село да си гледа имота, то той й го връща, като гледа часовника кога и как слага:)

# 148
Точно! Има жени, които използват домакинстването като разменна монета и емоционален пазарлък. Съответно, мъжът започва заяждането щом така ще го играе жената.
Битовизмът не е проблем. Правилната комуникация, подходът, сговорчивостта и сходството в характерите е проблемът.

# 149

Има, по принцип,(не знам дали тук е така),жени, които умишлено се гърбят с цялото домакинство и после очакват едва ли не да им се козирува на ставане и лягане, заради това, че забъркали една чорба и избърсали праха .

Абсолютно, как не я е срам! Сигурна съм, че да ходиш на работа, да гледаш децата и да поддържаш цялата къща е равнозначно точно на "да забъркаш една чорба и да избършеш праха".
Но няма страшно, измислих решение на проблема! Съпругът може да осуети пъклените й планове, като вземе да помръдне пръст за нещо, каквото и да било, все някога. Да й натрие носа! Wink

Темата наистина потвърждава всичките ми очаквания за "ама тя си е виновна" въз основата на факта, че ти, авторке, допусна гигантската грешка да се опиташ да бъдеш справедлива, и както са учени много жени, да търсиш вината и в себе си (доколкото разбирам, има неща в брака ви, за които мъжът ти се е вслушвал и в твоето мнение, вместо да прави само каквото иска той - колко нагло от твоя страна!).
Не само, че винаги ще ти се повярва, ами и ще ти измагьосат още двеста прегрешения от въздуха. Сигурно си зла! Взискателна и капризна! Нищо, че една взискателна и капризна жена не би се завъртяла в същия пощенски код като такъв мъж.

Значи, да обобщим:
- той не си мърда задните части в къщата.
- не помага с децата, освен в изключителни случаи.
- и двамата работят, така че и двамата допринасят финансово.
- държи се с нея като с домашна и сексуална прислуга.
- не само допуска, ами и насърчава баща си да им виси на главата и да я критикува.
- прекарва времето, с което би могъл да й помогне или да се види с нея и децата си на м***a си Райна.
- мимоходом я е уведомил, че така и така ще я зареже, като му отгледа децата.
- мека, добра, нежна душица, която просто вярва, че... как беше? "Жената трябва да слуша мъжа си и да му се подчинява".

Но е виновна тя, защото:
- не търпи всичко това, а е взела да поиска нещо и тя през последните осем години.

Ами какво да ви кажа, дами. От тоя кръг на ада няма да се измъкнем, ако ще и сам Луцифер да ни отвори вратата, защото "Ама сега е неин ред да поври в казана!! Сигурно и без това й харесва. Я да не се прави на важна"... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт