Бракът ми се разпада пред очите ми

• 10 970
  • 164
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Може да работи на 4 часа и да се прибира рано

# 91
Имах такъв проблем, да не смогна с вечерята, а мъжът иска като се прибере да почва. Той настоя да готвя тази вечер за утре и така стана. Освен ако не е нещо бързо планирано.
 Което не значи да одобрявам такива, по-скоро като се скарат си търси в какво да се хване. И това познато - тогава намира някоя паяжина да ми покаже как нищо не правя.
  И все пак ,това бе преди половин век, сега не знам мъжете какви са станали, някои  са си дейни в къщи и вършеят не само наравно ,но и певече.

# 92
Е за обяда кво? Нали сте на работа, не си ли обядвате всеки с колегите? Или ти се прибираш в обедната почивка, за да му сервираш в 12ч Flushed Това с тия часове ме изумява, честно. Ам ако някой не е гладен в 12ч и в 18ч,кво? Яде насила? Пропуска вечерята?

Тоя мъж не ходи на работа, той е в детската градина. Сготвено, изчистено, оправено и сервирано в 12:00 и в 18:00.
В 16:00 има ли филия с лютеница и сирене?

# 93
Аз не знам какво да кажа Simple Smile Първия пост по темата и последния нямат нищо общо!
Все едно две различни семейства описват!
И две различни жени разказват.
Бъдете здрави и се радвайте на семейството и децата си!
Аз пък, четейки първия пост, си представих баш написаното в последния и двата са съвсем в една линия и описват точно ситуацията с мъж , научен, че жената е единствената отговорна за домакинството и децата. Аз такъв не бих търпяла и ден. Селската къща ще е поредната тегоба. Да се търчи да се изчисти, от петък, да се слагат софри в 12.00 и 18.00, единият да шета в къщата и в двора, другият да си пие ракията на теферич, щото "толкова труд хвърлих в тая къща" . И неделя вечер ударно чистене и готвене в апартамента, щото то си й е задължение. Голяма отмора, удоволствие и почивка ще пада на вилата, гарнирана също с присъствието и неодобрителните погледи на свекъра.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 23:31 от TafTaf

# 94
Мани мъжа! Авторката какво и къде работи, че може да излиза на обяд и после да 18.00 ч. пак да е на линия? Обикновено ранно свършващите работа нямат големи обедни почивки и работят от 6-7.00 ч. сутринта?

# 95
  • Бургас
Аз не знам какво да кажа Simple Smile Първия пост по темата и последния нямат нищо общо!
Бъдете здрави и се радвайте на семейството и децата си!
Аз пък, четейки първия пост, си представих баш написаното в последния и двата са съвсем в една линия и описват точно ситуацията с мъж , научен, че жената е единствената отговорна за домакинството и децата. Аз такъв не бих търпяла и ден. Селската къща ще е поредната тегоба. Да се търчи да се изчисти, от петък, да се слагат софри в 12.00 и 18.00, единият да шета в къщата и в двора, другият да си пие ракията на теферич, щото "толкова труд хвърлих в тая къща" . И неделя вечер ударно чистене и готвене в апартамента, щото то си й е задължение. Голяма отмора, удоволствие и почивка ще пада на вилата, гарнирана също с присъствието и неодобрителните погледи на свекъра.
Ми той да си ходи на къщата. Актив е. Ако я стегне и потрябват пари може да се продаде. Ако иска да ходи да копа, да ходи. Но последния пост не рисува толкова мрачни картини, колкото първия. То даже настроението е на 180 градуса.

На нашата вила не ходя откак един 20 см сколопендер ми се разхождаше в спалнята. Аха се престраших и хоп змия до масата ми за кафе в двора. Ай, без такива. Мъжа се цупи от време на време, но съм казала, че срещи от третия вид не желая повече. Или прави нов под и намира от де идат или без мен. Нямам нерви да се бия с пришълеца.

За пиенето по обяд - това си е болест, не ежедневие.

# 96
Gone_with_the_wind, липса ви комуникация. Не може да изречеш подобни думи и да не се обсъдят. Причини, проблеми, как да се разрешат.

Усетил е, че може да го изгонят преди да е решил той да си тръгне и сега няколко седмици ще пази поведение. После пак ще има тема.

# 97
MeMyselfi, тази къща е алиби за бягство от реални семейни задължения. Познавам няколко такива мъже и никой от тях не би я продал. Няма лошо всеки да си има занимавки, хобита, гъдели, когато и двамата имат право на тях. Не единият да е за риба, а да се очаква , че вторият ще изчисти, сготви, изпере, помогне на детето за училище в същото време. И с вилата ще е така - дали ще пие ракия или просто ще си клати краката, няма значение.Въпросът е , че никъде няма да има баланс и не виждам изобщо осъзнаване , че жената също е човек и има нужда от някакъв вид релакс, какъвто тя си избере, а не е обслужващ персонал.

# 98
  • Бургас
Ами докато жената не осъзнае сама, че е човек и не си избере хобита, не виждам как изобщо ще стигне до това.
Докато не каже “В Събота до обяд ще гледаш децата, защото съм заета” никой няма да я пита дали не иска това. Само, че никъде в темата не иде реч за такива неща. Прочетох, че той ходи там, а не на друго място. И иска вечеря точно в 18:00. За вечерята донякъде има резон за децата. Но и той може да поготви.
Мен ми стана интересен тоз обяд в 12 Simple Smile Уж на смени работи пък си обядва и вечеря по часовник вкъщи. Жена му пък редовна смяна и успява да готви. Баси. У нас готвим двама и не можем така.

# 99
Няма как да се разбереш с някой, за когото само ти имаш битови задължения, да си ги поделите и ти да имаш свободно време. Изобщо случаят не е " Ми да си поиска и ще й се даде". А за обядите и вечерите- в малки провинциални градчета съм чувала за традицията на обяд да си ядат вкъщи, което е на 10 мин . разстояние, щото хем по-евтино, хем по-вкусно и не е проблем да се забавиш час-два, особено ако си на общинска/държавна работа.

# 100
Ммда, още битува това възприятие за "женска" работа. Даже повече съм забелязала, че битува сред жените. И не знам защо е така. Не мога да си го обясня. Интелигентни, образовани жени, с добри професии, след работа се превръщат в прислужници. WTF Ми в повечето случаи сами си го правят, да. Той сигурно и моя мъж ще се радва ако поема всичко по дома.. не, всъщност няма да се радва щото е изкривен чистофайник, ама все пак няма такава опция Joy
Ако някой има обяснение за този феномен, ще се радвам да прочета някакво обяснение...

# 101
Повечето мъже не са научени да чистят , а не им идва отвътре , не знаят какво да направят , а на повечето не им пречи . Почва да им пречи само , ако жената трябва да я свърши работата .
Не е ли научен , така си кара .

# 102
  • София
Според вас, жената отива на работа и се връща за са сервира обяда на мъжа си в 12,00, дори и когато той е почивка !? Това е лудост, а и тя би трябвало да е доволна, че ходи на село, така не сервира обяд. Сега ако кажете, че и от село се прибира за обяда няма да повярвам.
Чудя се каква е тази работа, да отидеш в 9,00 и да си тръгнеш в 11,00 за да слагаш обяд и да се върнеш на работа в 13,00 и да си тръгнеш в 16,00 за да си готова с вечерята в 18,00. Вие се шегувате, нали?

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 15:29 от Алекс :)

# 103
Авторката така го е написала.

А какво значи "научен" да чисти? Смисъл какво има да се учи? То да не е ядрена физика Rolling Eyes ми то и аз не съм "учила" за чистачка и готвачка, ама като ми е мръсен пода го почиствам, пък като огладнея си правя нещо за ядене. Мале кво сложно нещо..

# 104
  • Бургас
Според вас, жената отива на работа и се връща за са сервира обяда на мъжа си в 12,00, дори и когато той е почивка !? Това е лудост, а и тя би трябвало да е доволна, че ходи на село, така не сервира обяд. Сега ако кажете, че и от село се прибира за обяда няма да повярвам.
Чудя се каква е тази работа, да отидеш в 9,00 и да се тръгнеш в 11,00 за да слагаш обяд и да се върнеш на работа в 13,00 и да си тръгнеш в 16,00 за да си готова с вечерята в 18,00. Вие се шегувате, нали?

Аз изобщо не вярвам, че някой сервира обяд в 12:00 през работни дни и вечеря в 18:00 всеки ден. Извинявам се, ама не вярвам. То и с историята не се връзва. Децата са на градина, не обядват. Он работи на смени. Обикновено са 12 часови. Еми няма как хем да си обядва, хем да си вечеря.

Иначе ако си свикнала някого да му сервираш на масата, то с извинения ама...нали.
Какво значи научен да чисти? Като се взимат двама и си разпределят задълженията в дома, тези неща се договарят. Той не се ли включи първите месеци от връзката, шанса да се включи на 3та,5та,8ма година е нищожен.
И за протокола един дет не пипа метлата при една жена, при друга хем готви, хем деца гледа. Значи както ги оставиш да си живучкат е работата.
Смятам, че обяда/вечерята се малко пресилени. Иначе дали помага или не момъка е нещо, което на този етап трудно ще се промени за съжаление. Той по някаква причина е получавал това Х на брой години и нищо не се е изисквало от него. Шанса сега да му се изиска и да стане ми е точно 0.
ПП: Лично аз мъже, които си взимат домашна помошница, а не партньорка не понасям. Сега, ако бачкам на 4 часа, а мъжа на 12 е повече от ясно, че по - голямата част от домакинството ще да е моя. Но да работим заедно и тегава работа и да чака от мен да въртя и къща, просто няма да стане.

Общи условия

Активация на акаунт