Бракът ми се разпада пред очите ми

• 10 864
  • 164
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Домакиня написа, защото тя върши всичко, не е толкова трудно за разбиране.
Ако си е по цял ден вкъщи е едно, ако работи, но и върши цялата къща работа-друго.
Авторке, сериозните теми се изговарят преди съжителството. Дали си пасват характерите и мисленето, пак преди това се гледа. Като не сте го направили тогава, сега е трудно. Нищо, опитваш, но с добро. Седнете, поговорете като хора, не все да си на въпреки. На никого няма да му е приятно. Кажи си какво искаш и очакваш, дай му възможност за същото. Вижте може ли да се срещнете по средата. Ако да- чудесно, ако не- големи хора сте, с глави на раменете, вземете решение като такива. Или кретате така, докато пораснат децата, както е казал, или се делите, това е. Няма много за филосовстване.

# 46
Къщата на село е камъкът на раздора, мисля, че върви със свекърите дарили имот с право на ползване, гледане , има някакви тежести. Авторката си е съвсем наред да се опъва всеки уикенд или свободен ден да се прекарва там. Пък и още не е готово, като стане, ще има “аз за какво да давам пари за хотели имам си вила”, ама с ръка на сърцето да каже , коя от вас ше ходи всеки уикенд да слуша свекъра да командори и да казва за какво да дадат пари за “техния” имот. Днес ще е оградата, утре покрива и така ти отишла младостта. Авторке, приятели имате ли, събирате ли се с млади хора, хижи, хотели или ти работиш, домакинстваш и гледаш деца, той с родителите щото там “най-добре си почива” .

# 47
Човекът гледа болни деца, дали наистина е толкова извън домакинстването?
Според мен думите, дето казва, са опит да я уязви, израз на безсилието му по друг начин да уравновеси нещата.
След като жилището е нейно и при тези отношения, нормално е той да се подсигурява със собствено, па макар и на село.

# 48
Според мен думите, дето казва, са опит да я уязви, израз на безсилието му по друг начин да уравновеси нещата.
След като жилището е нейно и при тези отношения, нормално е той да се подсигурява със собствено, па макар и на село.
+1
Даже да не е с идеята за развод и собствено жилище, а след като го има, би било странно да не си го стегне.
Проблемът е, ако това селско жилище се превърне за него в оазис, където той си решава, защото вкъщи това не му е разрешено.
Има за какво да се помисли.

# 49

Чии деца гледа?

# 50
Не всеки баща гледа децата, когато са болни. Например ММ - никога не го е правил. Да бъдем честни все пак, това е много хубаво, че ги гледа.

# 51
  • Бургас
Не всеки баща гледа децата, когато са болни. Например ММ - никога не го е правил. Да бъдем честни все пак, това е много хубаво, че ги гледа.
Мхм. Мъжа ми чисти, готви, пере на равно с мен. Отделя повече време на големия от мен, но е нормално защото е вече на 18.
Но болни ли са, гледам само аз.
Някак не си представям да гледа болни деца и да може да го прави, но да не пуска една пералня примерно. Или да не гледа деца когато са здрави.

Няма причина къщата да бъде проблем. За нито една не се сещам. Ако човека има желание да я оправи, защо да е проблем?
И какво значи дарение с условия за гледане? Всяко нормално дете би се грижило за родителите си и без договори!

Моя мъж е страстен рибар. Инвестира средства и време в лодки, колесари, принадлежности. Обслужва ги. Дойде ли сезона, всяка минутка е в морето. Има право на това. Човек е. Аз лично не мра от желание да кибича в лодка 8 часа и да ставам в 5. Предпочитам да се мотаем по разходки, но той има право на лични интереси и време. А и виждам, че иска да го прави. Нека го прави. Защо да го карам да прави друго, защото на мен не ми е кеф? Преди да ми е мъж, той е човек със собствени нужди и желания. Най - лесния начин да го смачкам е да започна да го моделирам. Така не се прави!

# 52
Така е. А и той не крие намеренията си, казал е кога ще я напусне. Сметнал е, че тогава ще е готов с ремонта, а сега си използва безплатния покрив и домашна помощница. Пък и нейните доходи не са за подценяване. Така има възможност да пести повече за къщата. Не е луд този, който яде баницата.

Но това е единственото, което прави, защото работата му го позволява. Като е на смени, ако 2 работи, 2 почива, все едно взима 2 дни болничен, а реално са 4.
И както децата са вече големи и той не докосва нищо в домакинството, мога да се обзаложа, че си цъка на телефона цял ден.

Роботя дистанционно и все аз съм гледала детето, когато е било болно. В градинска и училищна възраст е лесно, особено, когато някой ти е наготвил, изчистил, изпрал и подредил. Хитра сделка е да поеме този ангажимент, който не му се отразява на работата особено и да не участва в нищо друго.

# 53
  • Бургас
Човече, моя работи на смени също и прави всички изброено, но болни деца не гледа.

Казал и бил кога ще я напусне? По - скоро е захапал там, където знае, че ще боли. Ако искаше да напуска, до сега да се е омел. Ще остане с разход за точно две издръжки и мноогоо свободно време. (Ако го смяташ сметкаджийската. Макс разход 400лв, никой не мрънка и много свободно време.) Мама ще му готви на драго сърце. Явно човека си иска семейството, просто му идва в повече командоренето.

# 54
Ако той наистина не я иска всъщност е голям кавалер да й даде време да си уреди къде ще живее след това, как ще се издържа и т.н. То и това може да се отчете като нещо от 19век, но пък е доста практично.

# 55
Цитат
А вчера ми заяви, че още 6-7 години ще изкара с мен, докато отраснат децата и после кой откъде е.
Т.е. да го приеме за забавна шега? Представям си как ще реагира мъжа ми, ако му сервирам подобно нещо. Не мога да си представя подобни отношения...

MeMyselfI, т.е. ако на мъжа ти му се падне да са болни в почивните му дни, ти също вземаш болничен и седите и двамата вкъщи? Мъжът на авторката е достатъчно пресметлив, преценил е, че техните боледувания са леки и мога да се обзаложа, че си цъка на телефона по цял ден, няма да седне да им готви или да прави нещо друго.

Ако той наистина не я иска всъщност е голям кавалер да й даде време да си уреди къде ще живее след това, как ще се издържа и т.н. То и това може да се отчете като нещо от 19век, но пък е доста практично.
Те си си уредени тези неща. Тя си живее в нейно жилище, нито трябва да мисли за покрив след раздяла, нито да се мести. Също и финансово не е зависима.

# 56
  • Бургас
Да, пускам си болничен.

Как пък разбра, че боледуват леко децата на авторката?

Сега сериозно: ако човека искаше да си тръгне, щеше да го направи. Тия сметки с апартаменти и т.н са глупост. Хваща си куфара и получава свобода, без мрънкане, разход за деца 400лв, готви му майка му или който ще. Разхода на сам човек и семейство ще ме извините ама … стоял от сметкаджийство и изчисления. Това е глупост. На един мъжа след развода сметките му рязко намаляват!

Зачетох се пак в първия пост по темата. Не изключвам паралелна връзка, ако критиките са започнали скоро.

# 57
Шерилин,
Aко твоят мъж ти каже, че не иска да правиш ремонт на вилата си, която е твоя, а само на неговия апартамент, ти съгласна ли ще си?
Тук нещата са на обратно - жената има папартамент, мъжът - къща на село, да я истави да се разпадне ли?
Или всичко трябва да се влива в нейното жилище и накрая той без нищо?
Обикновено веднага скачат съфорумките да обясняват на жената да си оправя собственото жилище и да не прави ремонти на съпружеското, което не е нейно. Сега като палачинката е обърната, защо пак скачате?

Тия решения трябва да се обсъждат. Човек се простира според възможностите си. Мен лично ме чака точно ремонт на вила. Обаче това е обсъдено вкъщи. Ако мм не иска да ходим на тая вила и съответно на мен не ми се наливат пари там, ще я продам. Аз лично гледам да си правя сметката и да обмисля какво мога да поддържам и какво не. Ако нямам пари за двете, вероятно ще избера да си оправя дома (дори да не е мой, а на мм), където живеем постоянно и се предполага, че ще гледаме децата си. А не да наливам пари във вили, в които ходя 2 пъти годишно.

Вие го изкарахте голям добряк, че гледал децата си като са болни! Ти да видиш, баща да си гледа децата! Да му дадем медал… моля ви се. Ама вечерята я искал в 18:00 и ако закъснее вече има скандал. Повечето тук предполагам, че в 18:00 още не сме приключили работа.

# 58
Как пък разбра, че боледуват леко децата на авторката?
Предполагам Simple Smile мързелив човек няма да се хване с нещо, което изисква усилия.

Предвид това, че се влияе от наставленията на баща си, а знаете как се отнасят по-възрастните хора към раздяла при малки деца, напълно е възможно и заради тях да не го прави. Както е казал, чака да пораснат. Много по-малко негативи ще понесе, ако изчака, а не сега да се пренесе веднага при мама и тати.

Не знам. За някой може да е нормално да чува такива планове, аз не мога да го приема за нормално. И дори не са казани в състояние на афект при скандал.

Скрит текст:
Ако единият от нас си е вкъщи, дори не се повдига въпроса за болничен на другия работещ. Не бих допуснала детето ми да се чувства пренебрегнато, заради капризи.

# 59
  • София
Моя прочит е следния, жената и дядото се борят за надмощие като използват сина за буфер между тях. Те двамата са от хората които смятат, че винаги знаят най-добре и са последна инстанция и когато двама такива се срещнат неминуемо има сблъсък.  Дядото явно е от мъжете които винаги знаят най-добре и държат да се слуша тяхната дума. Той е подчинил жена и син и сега като вижда, че сина не е подчинил жената си  не спира да му дудне.  Сина няма да скочи срещу баща си, защото не е научен да го прави, той се подчинява. /няма да се учудя ако дядото е военен/. Дядото подарява къщата за да има още поводи да дудне и сина започва да работи по нея. Сина казва, че след 6-7 години ще отиде да живее там. Направил си е сметката, че децата ще са пораснали и няма да имат нужда от толкова грижи. Не е спрял жена си да го последва на село, но и не я задължава. Предполагам " големия компромис който е направил е да живее в имота на жена си " и това му де натяква по няколко пъти на  ден от дядото.
Жената обаче е като дядото, тя не иска къщата и не спира да дудне, как е загуба на време, сили и пари и как не я иска.  Доколкото разбрах, детето на 7 годишното е чуло това и го е изтропало на баща си, който веднага е решил, че жена му настройва децата против него и е заявил, че като пораснат децата си отива на село, а не че ще се развежда.

Ако авторката иска да си запази семейството, може би трябва да се опита да приеме къщата на село не като враг, а като приятел. Като място където ще може да ходят да си почиват и да се зареждат. Като промени нагласата си за къщата и спре да дудне, може да поговорят и вземат решение какви подобрения да направят за да бъде удобна, колко пари могат да отделят за нея, така, че да не се лишат от разни неща.
Не винаги всичко предложено от "врага" е лошо, човек трябва да бъде гъвкав. Да приема и прави компромиси когато може и на него да му е добре, а не винаги с рогата напред.
За помощта в домакинството също може да се разберете, що остава да гледа когато децата са болни, значи може да помага, първо с нещо което му е приятно и не изисква много усилие, след това с още нещо.

Общи условия

Активация на акаунт